• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Race 10 GP Duitsland: Rosberg wint thuisrace!

F1 DuitslandNa een enerverende race heeft Rosberg zijn thuisrace op zijn naam geschreven.

Echt spannend werd het niet voor Rosberg. De hele race reed hij onbedreigd aan kop. Grootste concurrent, teamgenoot Hamilton, startte van ver weg. Door een crash in de kwalificatie en een bakwissel moest hij genoegen nemen met de 20e startplaats. Dat weerhield hem echter niet om een weergaloze inhaalrace te rijden, wat hem de laatste trede van het podium opleverde.

Ook in deze race liet het team van Williams zien dat ze de zaken goed op orde hebben. Met de 2e en 3e startpositie en een Bottas, die voor de derde keer op rij op het podium eindigde.

Lees meer

Race 9 GP Groot-Brittannië: Hamilton wint opnieuw!

F1 Groot BrittannieOpnieuw een overtuigende overwinning voor Hamilton in een spannende thuisrace.

Door de weersomstandigheden tijdens de kwalificatie startte Hamilton vanaf de 6e plaats, maar bij de start kwam hij alweer 2 plaatsen dichterbij zijn grootste concurrent Rosberg, die van pole vertrokken was.
Voor Raikonen was de race al heel snel voorbij. In de haast om nog iets goed te maken van de slechte kwalificatie op zaterdag, hij startte van een teleurstellende 18e plaats, raakte hij na een paar bochten van de baan. Bij het terugsturen op de baan verloor hij de controle over zijn auto en knalde hij hard de vangrail in. Massa, in zijn 200e GP, kon hem niet meer ontwijken en spinde tegen hem aan.
De ravage was zo groot, dat de race stilgelegd werd om de schade aan de vangrail te herstellen. Na een uur ging de race weer van start.

Lees meer

Race 8 GP Oostenrijk: Rosberg wint zijn derde race!

F1 OostenrijkOpnieuw een 1-2 voor Mercedes, met Rosberg als winnaar voor Hamilton. Rosberg heeft hiermee zijn leidende positie in het kampioenschap verder verstevigd.

Gezien het verloop van het kampioenschap tot nu toe is dit al bijna geen verrassing meer. Wat wel verrassend was deze race was de uitslag van de kwalificatie. Voor het eerst dit seizoen geen pole voor Mercedes en niet eens een Mercedes op de eerste startrij. Op zaterdag sloegen de teamgenoten van Williams Massa en Bottas toe en veroverden ze de eerste startrij.

In de race reden Massa en Bottas een tijd vooraan, maar Williams had de pitstops minder goed onder controle, waardoor beide Mercedessen de topposities konden overnemen.
Bottas eindige als derde en scoorde hiermee zijn eerste podiumplaats uit zijn carriere. Massa werd vierde, waarmee Williams een heel goed weekend meemaakte.

Lees meer

Race 6 GP Monaco

F1 MonacoNa een enerverende race heeft Rosberg, net als vorig jaar, de race in Monaco gewonnen. Van start tot finish leidde hij de race.

Op, volgens sommigen controversiële wijze, had hij op zaterdag de pole gehaald. Vlak voor zijn teamgenoot Hamilton. In de slotfase van de kwalificatie maakte Rosberg een foutje, waardoor hij naast de baan kwam te staan. Hamilton was net bezig met een snel rondje en moest door de gele vlaggen van zijn gas af. Zijn kansen op de pole waren daarmee verkeken.
Sommigen zien hierin bewijs van een oplaaiende strijd tussen 2 potentiële titelkandidaten. De wedstrijdleiding zag geen echter reden om in te grijpen.

Bij de start bleef Rosberg zijn teamgenoot gemakkelijk voor. Raikonnen had een goede start en klom op naar de derde plaats, voor beide Redbulls.

Lees meer

Pijnlijke stilte op Formule 1 circuits

F1 geruisloosOnze vaste verslaggever van het F1 spektakel Stefan Kivits, werd vandaag geïnterviewd door Guido van Vugt. Guido is reporter van nieuwsredactie.net en mist net zoals Stefan het heerlijke brullende geluid van de oude F1 wagens. Voor hen wordt het formule rijden minder leuk als er straks elektrische formule 1 auto's langs zoemen. Het interview is te horen op: "pijnlijke-stilte-op-formule-1-circuits". Op de site kan je ook jouw mening achterlaten.