• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Race 16 GP Rusland: Mercedes wint constructeurskampioenschap!

F1 ruslandDe eerste race in Rusland zit er op en met een 1-2 overwinning heeft Mercedes het constructeurskampioenschap binnen gehaald.

Ook deze race bezetten Hamilton en Rosberg de eerste startrij, al was Bottas er tijdens de kwalificatie dichtbij om voor een verrassing te zorgen. Een foutje in zijn laatste snelle ronde hield hem van de pole af.

Bij de start pakte Hamilton de leiding, maar bij de tweede bocht werd het even spannend. Met een rokende uitremactie pakte Rosberg kortstondig de leiding over. Dat hij hierbij de bocht af moest snijden betekende dat hij de leiding sowieso aan Hamilton moest teruggeven. Het uitremmen van Rosberg had zoveel van zijn banden gevergd, dat hij na de eerste ronde al naar binnen moest voor nieuwe banden. Als laatste sloot Rosberg weer aan.

Lees meer

Race 15 GP Japan: Bianchi levengevaarlijk gewond!

F1 japanDe race in Japan eindigde zoals hij begonnen was: in de stromende regen achter de safetycar, maar met een belangrijk verschil. Na een zware crash is Bianchi bewusteloos afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij met spoed is geopereerd. Op dit moment zou zijn toestand stabiel zijn, maar nog steeds kritiek. Laten we hopen voor het beste.

Door de vele regen ging de race van start achter de safetycar. Beide Mercedessen, met op pole Rosberg, voerden het veld aan. En vanwege de regen werd de race na 2 ronden alweer gestopt .

10 minuten later ging het weer verder en meteen claimde de regen zijn eerste uitvaller. Door elektrische problemen viel Alonso uit voordat de race goed en wel van start was gegaan. Daarna ging het zoals al zo vaak te zien is geweest dit seizoen. Beide Mercedessen, met nu Rosberg aan de leiding, sloegen meteen een gat naar de concurrentie.

Lees meer

Race 14 GP Singapore: Hamilton nieuwe leider kampioenschap!

F1 SignaporeOpnieuw gaat Hamilton aan de leiding van het kampioenschap. Met zijn overwinning en de uitvalbeurt van grootste concurrent Rosberg gaat Hamilton met 3 punten voorsprong aan de leiding.

Heel erg spannend werd het niet voor Hamilton. Al voor de start kreeg Rosberg problemen met zijn stuur. Bij de opwarmronde kwam hij niet van zijn plaats en moest hij vanuit de spits starten. Starten deed Rosberg nog wel, maar de gang kwam er niet meer in. Na zijn eerste pitstop hield hij het voor gezien.

Rosberg was niet de enige met een slechte start. Kobayashi viel al uit in de opwarmronde.

Lees meer

Race 12 GP België: Opnieuw Ricciardo!

F1 BelgieNa een aantrekkelijke race heeft Ricciardo voor de derde keer dit seizoen de race gewonnen.

Vooraf hadden maar weinigen gedacht dat Ricciardo kans zou maken op de overwinning. In de trainingen en de kwalificatie lieten de Mercedessen opnieuw zien dat ze de snelsten zijn. Dat de race niet door een Mercedes gewonnen zou worden is voornamelijk aan Hamilton en Rosberg zelf te danken. De rivaliteit tussen Hamilton en Rosberg zal hierdoor zeker niet minder zijn geworden.

Rosberg startte van pole, met naast hem Hamilton, maar Hamilton zou als leider de eerste bocht doorkomen.

Lang zou Hamilton niet kunnen genieten van zijn leidende positie. Aan het begin van de tweede ronde probeerde Rosberg Hamilton voorbij te steken, maar er was te weinig ruimte. Rosberg reed zijn voorvleugel kapot op het achterwiel van Hamilton. Hamilton, met een lekke band, wachtte een lange weg terug naar de pits en daarmee waren alle kansen op een goede klassering verkeken.

Lees meer

Race 11 GP Hongarije: Ricciardo

F1 HongarijeNa een chaotische en spannende race heeft Ricciardo zijn tweede verdiende overwinning behaald.

Een flinke regenbui voor de race zorgde ervoor dat de race op intermediates gestart werd.

Rosberg vertrok van pole om al snel een voorsprong op te bouwen op Bottas en Vettel.

Hamilton volgde op grote afstand. Met een brandende auto kwam zijn kwalificatie voortijdig tot een einde. Door de opgelopen schade moest hij vanuit de pitstraat starten.

Hamilton was het gat naar de top tien aardig aan het dichten totdat Ericsson, na een kwartiertje racen, keihard van de baan knalde. Reden genoeg om de safetycar de baan op te sturen.

Lees meer