• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Race 3 GP China: Grosjean scoort eerste punten voor Lotus!

F1 ChinaNa een leuke race heeft Hamilton zijn tweede overwinning van dit seizoen gehaald.

Al het hele weekend was hij het snelste. In alle trainingen en in de kwalificatie.
Naast hem bij de start stond teamgenoot Rosberg, gevolgd door Vettel.

Bij de start kwam Hamilton het beste weg voor Rosberg en Vettel. Dit drietal werd al snel aangevuld door Raikkonen, die vrij gemakkelijk beide Williamsen voorbij ging.
Afgezien van de pitstops veranderde er weinig aan de kop en de einduitslag tekende zich al gauw af. Hamilton had weinig moeite om Rosberg voor te blijven en de Ferrari's waren snel, maar niet snel genoeg.
Maar er was genoeg actie te zien in de rest van de race. Zoals door Verstappen.

Lees meer

Race 2 GP Maleisië: Vettel verrassende winnaar!

F1 MaleisieZeer verrassend, maar overtuigend heeft Vettel zijn eerste overwinning in een Ferrari gehaald. Verrassend, want wie had er nu niet op een overwinning van Hamilton of Rosberg gerekend.

Hamilton had op zaterdag met een klein verschil de pole weggekaapt voor Vettel en Rosberg, maar dat was in de regen.

Op zondag pakte Hamilton bij de start meteen de leiding voor Vettel en Rosberg en er leek geen vuiltje aan de lucht. Vuiltjes waren er wel voor Maldonado en Raikkonen in de hectiek van de eerste ronde liepen beide lekke banden op. Ondanks zijn pech klom Raikkonen uiteindelijk nog heel knap op naar de vierde plaats.

Lees meer

Race 1 GP Australië: Hamilton wint openingsrace

F1-AustralieHamilton en Rosberg zijn in de seizoensopener verder gegaan waar het vorige seizoen stopte. Bij de tests hing het al in de lucht dat Mercedes ook nu weer het te kloppen team zou worden. En met hun afgetekende  1e en 2e plaats hebben Hamilton, Rosberg en Mercedes een duidelijk visitekaartje voor dit seizoen afgegeven.

Net als zo vaak vorig seizoen was ook nu de eerste startrij voor Mercedes, met Hamilton op pole voor teamgenoot Rosberg. Op de tweede startrij stonden Massa en Vettel, die Red Bull heeft ingeruild voor Ferrari. Zeer tereurstellend werd de laatste startrij gevuld door beide McLarens, waar de terugkeer naar de Hondamotoren nog geen succesvolle combinatie is.

Lees meer

Race 19 GP Abu Dhabi: Hamilton wereldkampioen 2014!

F1 Abu DhabiAan een lange en spannende titelstrijd is een einde gekomen. Met 11 overwinningen is Hamilton de nieuwe en zeer verdiende wereldkampioen 2014!

Even beloofde het een spannende strijd om de titel te gaan worden. Hamilton was erg snel in de trainingen, maar Rosberg had op zaterdag de pole binnengesleept.
Bij de start pakte Hamilton de leiding en zag het er slecht uit voor de kampioensaspiraties van Rosberg. Om nog enig zicht op het kampioenschap te kunnen houden moest hij minimaal Hamilton voorbij gaan. Daar zag het al snel niet naar uit. Hamilton sloeg meteen een gat naar Rosberg en controleerde de race.

Halverwege de race was het over voor Rosberg. Door verlies aan vermogen kwam hij op steeds grotere achterstand. Ook al zou Hamilton nog uitvallen, dan was het nog niet genoeg om hem in te halen in het kampioenschap.
Rosberg toonde zich van zijn sportieve kant door te blijven rijden en te finishen nadat het team hem definitie wilde binnenhalen.

Lees meer

Race 18 GP Brazilië: Rosberg verkleint de achterstand!

F BarzilieOpnieuw een overwinning voor Mercedes, maar deze keer voor Rosberg. En met zijn overwinning heeft Rosberg zijn achterstand op concurrent Hamilton verkleind en zijn kansen op het kampioenschap vergroot.

Net als in Amerika ging Rosberg van pole van start met naast hem Hamilton. Als eerste dook Rosberg de eerste bocht in, op korte afstand gevolgd door Hamilton. Het grootste gedeelte van de race bleef Hamilton op korte afstand loeren op een kans, maar Rosberg bleef gemakkelijk aan de leiding.

Hamilton kreeg een echte kans om de leiding in de race over te nemen. Toen Rosberg voor de tweede keer een stop maakte begon Hamilton echt gas te geven. Hij perste er een snelle ronde uit en was hard op weg om er nog een tweede snelle ronde achteraan te doen, maar door een spin was deze kans verloren. Op grote achterstand kwam hij de baan weer op. En hoewel hij veel van deze achterstand nog goed wist te maken kwam de leidende positie van Rosberg niet meer in gevaar.

De derde plaats werd voor een uitzinnig publiek verzilverd door Massa. Gestart als derde in zijn thuisrace leek het podium in eerste instantie ver weg na een stop-and-go straf vanwege te hard rijden in de pits en tijdverlies door bijna bij het verkeerde team te stoppen voor nieuwe banden. Maar hij knokte zich terug naar een mooie derde plaats.

Lees meer