• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Race 9 GP Groot-Brittannië: Hamilton wint thuisrace!

F1- Groot BrittannieEen crash, regen en een onverwachte uitslag kreeg de kijker in deze spannende race te zien.

Niet dat de kwalificatie zo spannend of onverwacht was. Alweer stonden Hamilton en Rosberg op de eerste startrij, gevolgd door Massa en Bottas.

Bij de start werden de rollen omgedraaid. Massa en Bottas sprintten weg en Hamilton en Rosberg hadden het nakijken. Hamilton maakte de schade nog een beetje goed door Bottas nog in te halen voordat het achter in het veld helemaal mis ging.

Lees meer

Race 7 GP Canada: dubbele puntenfinish Lotus!

F1 canadaNa een wat saaie race heeft Hamilton voor de 4e keer dit seizoen de race op zijn naam geschreven.

Hamilton vertrok van pole, met naast hem Rosberg. En na de start was de spanning wel weg aan de kop van de race. Hamilton pakte de leiding en Rosberg was niet in staat om echt een bedreiging te vormen voor hem.

Raikkonen reed lange tijd op de derde plaats, maar door een spin na zijn eerste stop verloor hij deze positie aan Bottas, die daarna het eerste podium voor Williams binnensleepte.

Lees meer

Race 6 GP Monaco: Rosberg lucky winner!

MonacoVoor de derde keer op rij heeft Rosberg de GP van Monaco gewonnen. En wel op een heel gelukkige manier, maar ook deze telt.

Tijdens de race was er weinig van te merken dat Rosberg zou winnen. Rosberg startte achter Hamilton en bij de start moest hij alle zeilen bijzetten om Vettel voor te blijven.

Hamiltons leidende positie kwam op geen enkel moment in gevaar en hij reed op een overtuigende en verdiende overwinning af.

Dat veranderde allemaal na de 64e ronde. En Verstappen was daarvoor de aanleiding.

Lees meer

Race 5 GP Spanje: Rosberg wint!

F1 SpanjeRosberg heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald en iets van zijn achterstand op Hamilton goedgemaakt.

Rosberg vertrok van pole en ook bij de start pakte hij de leiding. Heel comfortabel bleef hij ook aan de leiding. Hij werd daarbij geholpen door Vettel en Hamilton, die onderling drukker bezig waren met de strijd om de tweede plaats. Hamilton verloor bij de start de tweede plaats aan Vettel en was de hele race bezig om de positie goed te maken. Na zijn laatste pitstop kwam hij voor Vettel de baan weer op en nam hij de tweede plaats over om hem ook niet meer af te staan. Vettel maakte het podium compleet.

Op zaterdag reden Verstappen en teamgenoot Sainz een superkwalificatie. Samen bezetten ze de 3e startrij. Sainz vertrok van de 5e plaats en Verstappen van de 6e.

Verstappen reed opnieuw een goede race. Een race waarin de Renaultmotor het in ieder geval tot het einde toe volhield. Lange tijd had hij zicht op punten, maar in de slotfase van de race moest hij teamgenoot Sainz voor zich laten en finishte hij op de 11e plaats net buiten de punten.

Lees meer

Race 4 GP Bahrein: Hamilton wint opnieuw!

F1 BahreinMet groot gemak heeft Hamilton voor de derde keer dit seizoen de race op zijn naam geschreven.

Bij de start pakte de van pole gestarte Hamilton meteen de leiding voor Vettel. Daarachter streden Rosberg en Raikkonen om de derde plaats. Raikkonen pakte even de derde plaats om deze niet veel later weer aan Rosberg te moeten afstaan.

Door alle strijd om hem heen bleef Hamilton, afgezien van de pitstops, comfortabel aan de leiding van de race en reed hij overtuigend op de overwinning af.

Lees meer