• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Start seizoen F1

Lotus-T127Nog een week en dan gaat het F1-circus weer van start. En het belooft een spannend seizoen te worden. Misschien lagen de verschillen tussen de topteams nog nooit zo dicht bij elkaar. Ferrari, Red Bull, McLaren lijken op een haar na van elkaar af te zitten. Mercedes zou volgens de testresultaten er iets achter zitten. Maar Mercedes heeft dan wel weer Schumacher!

Misschien niet de meest sympathieke en sportieve rijder, maar wel de beste.

Lees meer

Lotus Racing test op het Zuid-Spaanse circuit Jerez de la Frontera

Lotus Jerez 17th Feb17-02-2010

Vandaag deed Lotus Racing voor het eerst mee aan de testdagen op het Spaanse Circuit Jerez. Net als andere teams had ook Lotus te maken met aanloop problemen. Zo reed de Maleisiër Fairuz Fauzy, de test- en reserverijder van het team, zonder stuurbekrachtiging! Door problemen met de leverancier ontbraken een aantal onderdelen. Het gaat weer net als vroeger.....

Kort na 09.00 uur reed Fauzy de T127 het circuit op, om al snel een korte pitstop te maken. Vervolgens reed hij gedurende deze dag totaal 76 ronden.

Lees meer

De nieuwe Lotus Cosworth T127

Lotus-F1-Racing-logoOp 12 februari 2010 werd tijdens een schitterend evenement in London’s Royal Horticultural Hall de nieuwe Lotus Cosworth T127 gepresenteerd. Voor het eerst sinds 1994 weer een Lotus Formule 1 auto, een bijzondere dag voor de liefhebbers van dit race spektakel!

Lotus Racing is officieel van start gegaan op 12 september 2009, toen de FIA het team officieel de deelname aan het FIA 2010 Formula One World Championship bevestigde.

Lees meer

Lotus Racing Official Fan site

Lotus Racing SiteEr is nu een offciële Lotus Racing Fan site.

We zoeken overigens nog steeds iemand van de club die de verrichtingen van Lotus F1 volgt en daarover kan publiceren via de site en Lotus Letters voor de andere leden. Reactie kunnen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gestuurd worden.

 

Lotus F1 on YouTube

We kunnen waarschijnlijk dit jaar veel informatie verwachten van het Lotus F1 team. Henri van Gelder speurt het internet af en tipte ons over deze twee filmpjes

Lotus T127 Launch: link

Lotus F1 T127 launch - The car on track (shakedown) : link