• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Sepang: 2-1 voor Lotus

lr_G7C1804-cacebb30Het raceweekend begon super voor Lotus en Virgin! Doordat tijdens de kwalificatie de regen met bakken tegelijk uit de hemel viel wisten Kovalainen en Glock (Virgin) zich voor het eerst te kwalificeren voor het tweede gedeelte van de kwalificatie. Uiteindelijk zou Glock op plaats 16 en Kovalainen zelfs op plaats 15 kwalificeren.

Dit is zeker een superresultaat! Sneller dan de Ferrari's en McLarens!

Lees meer

Melbourne: 2-0 voor Lotus

_26Y2787-14c3dba5Na een spectaculaire race in Melbourne heeft Lotus met Kovalainen op een 13e plaats een knappe prestatie geleverd. Al had het niet veel gescheeld of hij was 11e geworden.

Helaas zou Trulli niet van start gaan. Toen zijn auto al op de grid stond werd er een hydraulisch probleem geconstateerd. Ondanks alle inspanningen van het team kon het probleem niet meer opgelost worden en moest Trulli van de zijkant toekijken.

Lees meer

Lotus en Cosworth sponsoren bolide van Sato

148887KV Racing heeft bevestigd een samenwerking met Lotus en Cosworth aan te gaan. Vanaf de volgende race, over twee weken in St. Petersburg, zal Takuma Sato in een groen met gele auto op de IndyCar-circuits te vinden zijn.

"We zijn erg blij dat we deel uitmaken van de terugkeer van Lotus en Cosworth in de IndyCar Series", liet het team in een verklaring weten. "Samen met Takuma Sato, die de Lotus in klassieke kleuren zal besturen, verwachten we dit seizoen erg competitief te zijn."

De samenwerking is overigens niet tussen het Formule 1-team van Lotus, maar met de Group Lotus. Het Formule 1-team heeft van dit bedrijf de toestemming gekregen om de naam Lotus te gebruiken.

Bron: GP-Update

Formula One 2010 – de eerste ronde: Bahrain 14 maart 2010

Bahrain team shot 1Zolang ik mij kan herinneren kijk ik via de tv naar de Formule Een races. Ik denk dat ik deze keer voor het eerst in slaap viel. Midden op de dag, nota bene! Zoals ik het zag, daar kunnen meningen natuurlijk over verschillen, was het net zo spannend als de draaimolen op de kermis…

Op enkele inhaalacties na is de spanning ver te zoeken. Ik vrees dat de organisatie nog eens goed moet nadenken over de nieuwe regels van het spel.

Lees meer

Bahrein : 1 - 0 voor Lotus

S3-a76f1408De eerste race van de F1-kalender in Bahrein zit erop. Met een dubbel voor Ferrari is hun seizoen erg goed van start gegaan.

Het was jammer voor Vettel. Vanuit leidende positie ging zijn race perfect totdat een probleem met de motor zorgde voor een verlies aan vermogen. Uiteindelijk is hij nog 4e geworden. Een schrale troost.

In zijn eerste race sinds zijn vertrek 3 jaar geleden heeft Schumacher de 6e plek behaald na zijn teamgenoot Rosberg.

Lees meer