• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

GP Turkije 28-30 mei 2010

_26Y1306Lotus heeft het moeilijk in het 1e jaar van hun rentree onder de vlag van Proton vanuit Maleisië. Tijdens de training was Trulli weer eens de pechvogel met nu een haperende versnellingsbak. De inmiddels vertrouwde 19e en 20e startopstelling was nu eens in het voordeel van Trulli met een rondetijd van 1:30.237 tegen 1:30.519 voor Kovalainen. Webber had zijn 3e poleposition op rij wat aangeeft dat hij tot de absolute top mag worden gerekend, terwijl Schumacher nog een lange weg naar de top heeft af te leggen met zijn Mercedes. Ook Alonso moet nog steeds vechten om vooraan te komen en te blijven.

Lees meer

Montreal: 5-3 voor Lotus

_26Y1841-72b77d23Wederom een spannende race met een 1-2 voor McLaren en met Hamilton als terechte winnaar.

Waar vooraf nog rekening gehouden werd met, of misschien wel gehoopt op een of meerdere safety car-situaties, in de hoop om de banden te sparen, werd door het uitblijven hiervan, de bandenslijtage een nog belangrijkere factor in de race.  De gevolgen van de bandenslijtage bleken al snel na de chaotische start, die voor verschillende coureurs een nieuwe neus betekende. Hamilton vertrok van pole, in de eerste pole van het seizoen, die niet voor een van de Red Bulls was.

Lees meer

GP Monaco 13-16 mei 2010

_26Y3405_resizeHet nog steeds tot de verbeelding sprekende circuit door het prinsdom aan de fameuze haven is ongeveer 3,40 km lang. Michael Schumacher heeft nog steeds het ronderecord uit 2004 in handen met 1.14.439 min. met een topsnelheid van 286 km/h. Voor Lotus is dat nog even een brug te ver maar het team maakt vorderingen. Op donderdag kwamen Heikki Kovalainen en Jarno Trulli beiden net onder 1.20 min. Waarbij Jarno door problemen met zijn Cosworth-motor slechts 13 ronden kon rijden tegenover Heikki 31.

Tijdens de kwalificatie kwamen de T127’s in het middenveld terecht en leek er weer wat progressie te zijn. Uiteindelijk kwam Kovalainen op de 18e startplaats en Trulli op de 19e en dat patroon hebben wij al vaker gezien. Op het bochtige stratencircuit is het zeer moeilijk inhalen en dus is de kwalificatie eigenlijk bepalend voor de eindstand. Uiteindelijk werd Webber nr. 1 met 1.13.826 min. gevolgd door Kubica als 2e snelste en Vettel op 3 voor de start op zondag.

Lees meer

Barcelona: 4-1 voor Lotus

_26Y9787-13308aaeVergeleken met het spektakel van de vorige races was de race in Barcelona een matte bedoening. Het kan niet altijd regenen! Maar de race liet wel heel duidelijk zien dat de Red Bull met afstand de snelste auto is. Door van begin tot aan het einde de race te leiden wist Webber de wedstrijd op overtuigende wijze op zijn naam te schrijven.

Lees meer

Shanghai: 3-1 voor Lotus

lr_A8C4943-811cb96eWederom werden we getracteerd op een spectaculaire race! Geholpen door de weersomstandigheden werd Shanghai een race waarin het hele veld een aantal keer helemaal door elkaar geschud werd. Met als gevolg een onvoorspelbaar verloop en mooie inhaalacties.

Voor het begin van de race begon het al langzaam te druppelen. Te weinig nog om de slicks in te ruilen voor intermediates, al nam Glock de gok wel. Het heeft hem niet geholpen. Door een kapotte auto is hij niet van start gegaan. De eerste startrij werd gevuld door beide Red Bulls, gevolgd door Alonso op plaats 3. Na de start sprintte Alonso naar voren om als eerste door de eerste bocht te komen. Al snel bleek zijn sprint iets te snel geweest. Een valse start, wat hem later een drive through-penalty opleverde.

Lees meer