• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Hungaroring: 7-5 voor Lotus

_26Y0443-a0d00114Alweer de vierde overwinning van Webber in een verrassende race in Hongarije. En met deze overwinning heeft hij de leiding in het kampioenschap van Hamilton overgenomen. Bij de constructeurs gaat Red Bull nu aan de leiding.

Vettel vertrok van pole, gevolgd door Webber. Bij start wist Alonso de 2e plaats over te nemen van Webber. Afgezien van het uitlopen van Vettel op Alonso en de rest gebeurde er niet zoveel. De Grand Prix van Hongarije staat nu eenmaal niet bekend om de spectaculaire inhaalacties.

Lees meer

GP Duitsland in Hockenheim 25 juli 2010

_26Y4610Dit circuit heeft voor Lotus nog steeds een dramatische betekenis omdat hier op 7 april 1968 Jim Clark dodelijk verongelukte met zijn Lotus 48 tijdens een race voor de Europa Trofee in de F2. Voor Kovalainen en Trulli rijdend in hun moderne T127 zal dit zeker door hun gedachten zijn gegaan. Tijdens de training was als zo vaak al eerder dit jaar Trulli op plaats 18 geëindigd en Kovalainen op 19. Fauzy heeft in de regen nog wel eindelijk eens gereden op vrijdag. In de kwalificatie bleven Trulli en Kovalainen dus nog wel net voor de andere nieuwkomers in de F1 maar veel verder zijn zij tot nu toe niet gekomen. Waar het op zaterdag tijdens de kwalificatie nog flink had geregend was het bij de start van de race op zondag droog en warm, net als in Silverstone waar ik met Jan-Bart Broertjes was voor de Silverstone Classic waarvan apart verslag wordt gedaan in LL. Tijdens de start op zondag lag Kovalainen al snel op de 15e plaats maar een misrekening deed hem de Sauber over het hoofd zien terwijl hij juist had geprobeerd de Williams te laten passeren. De onvermijdelijke touché betekende het einde van de race voor Heiki. Trulli niet veel later moest uitvallen door een defecte 2e versnelling. Heel spijtig dat Lotus hiermee juist op Hockenheim geen optreden heeft kunnen laten zien. Wel werd met de Evora en Elises geshowd op het circuit door Trulli en Kovalainen.

Lees meer

Silverstone: 6-4 voor Lotus

_26Y5014_resizeWederom een glansrijke overwinning van een Red Bull en de derde overwinning van Webber dit seizoen. En voor de zoveelste keer een pole voor Red Bull. Hamilton werd tweede en Rosberg complementeerde het podium in deze spannende race.

Na van de 2e startplaats vertrokken te zijn wist Webber bij de start meteen de leiding van de wedstrijd te nemen. Van begin tot eind leidde Webber op dominante wijze de wedstrijd, meteen een lange neus trekkend naar de teamleiding over zijn ongenoegen, dat zijn nieuwe voorvleugel aan Vettel gegeven werd.

De spanning in de wedstrijd kwam niet van de kop van het veld, maar door de vele inhaalacties in de rest van het veld.

Door een touches bij de start reden Vettel, gestart van pole, en Massa, gestart van plaats 7, een lekke band. Hierdoor lagen ze nog voordat de eerste ronde voorbij was al ver achter, met het vooruitzicht op een hopeloze inhaalrace.

Lees meer

GP Valencia 26-28 juni 2010

_26Y4415-979b207aDe 500e GP voor Lotus

GP in de geschiedenis en dat laat Lotus ook duidelijk weten. In Snetterton waren onlangs alle Lotus F1 wagens bijeen met veel van de fameuze coureurs van weleer. Ook Jarno Trulli en Heikki Kovolainen deden actief mee met hun T127-wagens. Lotus als F1 merk leeft nog enorm onder de liefhebbers en de belangstelling lijkt zelfs te groeien. Zie voor een overview Lotus-Snetteron: YouTube

Tijdens de kwalificatie in Valencia heeft Sebastian Vettel zich zaterdag van de pole-position voor de Grand Prix van Europa verzekerd. Het was voor de Duitser zijn vierde pole van het seizoen en de eerste sinds de Grand Prix van China en de 8e voor Red Bull. Lotus lijkt er inmiddels patent op te hebben want deze keer werd Trulli 19e bij de kwalificatie en Kovalainen 20e. Als je dan bedenkt dat Michael Schumacher 15e werd, Nico Rosberg 12e en Adrian Sutil 13e dan ziet het resultaat er bepaald nog weer beter uit. Tijdens de GP op zondag liep alles anders met een bizar uitvallen van de Lotus T127 van Kovalainen.

Lees meer