• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Lotus and Lotus fight over Lotus

aapjeshorenzienenzwijgen5edThere was bad news for Lotus today as Lotus declared that only Lotus could use the Lotus name and that Lotus would be taking steps to prevent Lotus from calling itself Lotus.

‘Lotus is not going to let Lotus trade off the Lotus name that Lotus has built up,’ said Lotus spokesman Alan Lotus. ‘Lotus had an agreement with Lotus but Lotus has not honoured the terms of the Lotus agreement,’ Lotus continued. ‘For that reason Lotus shall no longer be permitting Lotus to use the Lotus-registered Lotus name of Lotus.’

Lees meer

Group Lotus, Lotus F1 Racing en Team Lotus – snapt iemand het nog?

TonyFernandesNadat het er in het voorjaar op leek dat Lotus F1 Racing en Group Lotus elkaar min of meer hadden gevonden, is inmiddels weer de pleuris uitgebroken. De oorzaak hiervan is dat de eigenaren van het Formule 1 team, onder aanvoering van teambaas Tony Fernandes, een deal hebben gesloten met David Hunt, de man die in 1994 de restanten van het toenmalige Team Lotus opkocht. Die resten heten Team Lotus Ventures Limited en zijn in feite een lege BV.

Lees meer

Team Lotus is terug

Het team van Lotus zal vanaf volgend jaar door het leven gaan als Team Lotus, de naam die het oorspronkelijke Lotus van Colin Chapman ook droeg. Dat maakte het team op vrijdag in Singapore bekend. Ook het oude logo komt terug.

Tony FernandesTeambaas Tony Fernandes heeft de complete Lotus-groep opgekocht, waarmee hij tevens de rechten heeft voor het gebruik van de naam 'Team Lotus' en het logo. Fernandes nam het over van David Hunt, de zoon van wijlen James Hunt, die sinds 1994 de eigenaar was van het Formule 1-team, dat toen op de fles ging. "We zijn dolblij met deze overeenkomst", zei Fernandes. "Het is moeilijk om te zeggen wat het voor ons betekent dat we nu door het leven gaan als 'Team Lotus', een icoon in de wereldwijde sport. "

Lees meer

Monza: 8-6 voor Lotus

_26Y2439-5586f58eNa een weinig spannende race is de spanning verder opgelopen in de stand om het kampioenschap.
Tot vreugde van de Tifosi wist Alonso de thuisrace van Ferrari te winnen. Mede hierdoor heeft hij de aansluiting met de koplopers in het kampioenschap gevonden.

Na de start was er vreugde en verdriet bij McLaren. Button had een goede start en nam meteen de leiding over van Alonso, die van pole vertrokken was. Een paar ronden verder overschatte Hamilton zichzelf door te enthousiast Massa te proberen in te halen. Hierbij reed hij zijn rechtervoorwielophanging kapot. Einde oefening voor Hamilton.

Lees meer

GP Belgium- Francorchamps 29 augustus 2010

26Y0998De 55e GP op dit roemruchte en listige circuit werd gereden onder zwaar bewolkt weer, maar bij de start nog droge baan, terwijl via de boordradio al werd gemeld dat er op korte termijn regen op komst was. Tijdens de opwarmronde waren de eerste druppels al te zien op de windscreens. Dat bleken de voortekenen voor een race met een reeks incidenten en tweemaal een rode vlag. De Lotus T127 wagens moesten weer zoeken naar hun positie en ritme maar Kovalainen en Trulli wisten beide weer te finishen en veel van de grote vedettes niet.

Lees meer