• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Race 14 GP Japan: dubbele puntenfinish Lotus!

F1 japanOpnieuw een overwinning voor Hamilton. Zijn 41e inmiddels en daarmee komt hij op gelijke hoogte met Senna.

Hamilton startte als tweede naast Rosberg. Rosberg maakte een goede start, maar Hamilton maakte een nog betere start. Zij aan zij gingen ze de eerste bocht in, maar bij de tweede bocht raakte Rosberg buiten de baan en verloor een paar plaatsen. Als vierde kwam hij weer de baan op.

Met de belangrijkste concurrent op achterstand reed Hamilton onbedreigd naar de overwinning toe. Rosberg wist zich in de race nog terug te knokken naar de tweede plaats, maar verloor hiermee weer een aantal kostbare punten in het kampioenschap.

Lees meer

Race 12 GP Italië: overtuigende overwinning Hamilton.

F1 ItalieNog even en dan kan er weer berekend worden bij welke uitslag Hamilton voor de derde keer kampioen wordt. Want dat hij hard op weg is naar de titel kan na deze overwinning geen twijfel over zijn.

Van de start tot aan de finish heeft Hamilton riant aan de leiding gelegen en de enige bedreiging voor de overwinning kwam niet van op de baan, maar van daarbuiten. Naar achteraf bleek was de bandenspanning van een band voor de start net wat te laag. Een overtreding, waarvoor de wedstijdleiding uiteindelijk geen straf voor zou geven.

 

Lees meer

Race 13 GP Singapore: glansrijke overwinning Vettel!

F1 SignaporeEen verrassende en aantrekkelijke race in Singapore. Voor de eerste keer dit seizoen stond er geen Mercedes op pole. Sterker nog, met een 5e en 6e startpositie voor Hamilton en Rosberg kwamen ze er deze race niet aan te pas.

Met overmacht had Vettel op zaterdag de pole binnengehaald voor Ricciardo en Raikkonen. Van start tot finish leidde Vettel de race en zeer verdiend sleepte hij zijn derde overwinning van dit seizoen binnen. Ook de twee safety cars gaven Ricciardo weinig mogelijkheid om een echt gevaar voor Vettel te vormen.

Lees meer

Race 11 GP België: podium voor Grosjean!

F1 BelgieOpnieuw heeft Hamilton, door de race op Spa-Francorchamps te winnen, zijn voorsprong op zijn directe concurrent Rosberg vergroot.

Vanaf de start pakte Hamilton de leiding van de race, al moest hij nog wel even de sterk gestarte Perez van zich af zien te houden. Rosberg kon in het vervolg van de race vrij eenvoudig de tweede plaats weer naar zich toe trekken. Een bedreiging vormen voor Hamilton was, zoals al vaker dit seizoen,  echter een brug te ver.

Lange tijd was het Vettel die zicht hield op de 3e plaats, totdat in de een na laatste ronde zijn achterband uit elkaar klapte.  Grosjean maakte dankbaar gebruik van dit mazzeltje en scoorde hiermee het eerste podium voor Lotus sinds Amerika 2013.

Lees meer

Race 10 GP Hongarije: Vettel wint overtuigend!

F1 HongarijeNa eerst een korte ceremonie voor Jules Bianchi, onlangs overleden aan de gevolgen van zijn crash in de GP van Japan, ging de race van start. En hoe!

Direct bij de start was het al raak. Net als in Engeland kwamen Hamilton en Rosberg minder goed weg. Maar de beide Ferrari’s hadden een superstart. Vettel stoof vanaf de derde startpositie door naar de leiding van de race. En Raikkonen pakte de tweede plaats voor Rosberg en de naar de vierde plaats teruggezakte Hamilton.

Een paar bochten later vergaloppeerde Hamilton zich in een poging de schade te herstellen. Daarbij kwam hij in het grind en viel hij nog verder terug.

Lees meer