• Start
  • Lotus Nieuws
  • F1 nieuws

F1 nieuws

jm1520se516

In 2009 is er gestart met een F1 team onder de naam van Lotus. Stefan Kivits heeft dit gedurende deze jaren gevolgd en Lotus Club Holland altijd voorzien van een mooi verslag. In 2016 is Lotus gestopt met de F1 races.

Voor de bijdrage van Stefan heeft hij uit handen van Jan-Bart ook een mooie prijs ontvangen. Stefan schrijft nog steeds en maakt nog steeds mooie foto's maar dan van bijvoorbeeld van Spa Classics.

Race 19 GP Abu Dhabi: Rosberg wint de seizoensafsluiter!

F1 Abu-DhabiNa een seizoen vol met vooral Mercedessuccessen is het seizoen geëindigd met weer opnieuw een afgetekende overwinning voor Rosberg.

Ook deze race startte Rosberg van pole met Hamilton naast hem. Bij de start bleef Rosberg aan de leiding en vervolgens reed hij vrij gemakkelijk naar de overwinning toe. Hamilton moest genoegen nemen met de tweede plaats. Best of the rest werd Raikkonen.

Vettel werd knap vierde na een lange opmars door het veld vanaf de 15e startpositie.

Het was niet het weekend van Verstappen. In de eerste bocht was er nog een momentje wheelbangen met Kvyat, maar beide konden de race voortzetten.  Lange tijd kon hij goed meekomen voor de punten, maar een paar flatspots door blokkerende wielen zorgden ervoor dat een extra keer banden moest wisselen. Een tijdstraf van 5 seconden voor het buiten de track limits inhalen van Button en het negeren van blauwe vlaggen deden hem ook al geen goed. Hierdoor zakte hij terug naar de 16e plaats.

Lees meer

Race 18 GP Brazilië: Opnieuw winst Rosberg!

F1 BrazilieNet als vorige race heeft Rosberg opnieuw de winst binnen gehaald. En ook deze race was het weer verdiend.

Voor de vijfde keer op rij ging Rosberg van pole van start, met naast hem alweer Hamilton, gevolgd door Vettel. Bij de start dook Rosberg net wat eerder dan Hamilton de eerste bocht in en daardoor bleef hij gemakkelijk aan de leiding.

Voor de race had Hamilton al laten weten dat de pole in Brazilië cruciaal was voor de winst in de race. En dat bleek ook. Alleen na de eerste bandenwissel kon Hamilton nog een beetje dichtbij komen, maar een echt gevaar voor Rosberg zou hij niet worden. Gemakkelijk reed Rosberg naar de overwinning toe, gevolgd door Hamilton en op gepaste afstand door Vettel.

Aan de kop van de race gebeurde dus niet veel. De echte smaakmaker van de race was Verstappen en dat was wel te merken aan hoeveel hij in beeld was. Ook een goede dag voor de sponsors.

 

Lees meer

Race 17 GP Mexico: Rosberg de sterkste!

F1 MexicoVoor het eerst sinds 1992 is er weer een GP gereden in Mexico en ditmaal kwam Rosberg zeer verdiend in een wat saaie race als eerste over de finish.

Rosberg vertrok ook nu weer van pole met naast hem opnieuw Hamilton. Bij de start maakte hij geen fouten en hij bleef aan de leiding. Ook deze race bouwden beide Mercedescoureurs gemakkelijk een grote voorsprong op, met opnieuw een 1-2 overwinning tot gevolg.

Lees meer

Race 16 GP Amerika: Hamilton wereldkampioen!

F1 AmerikaNa een geweldige race heeft Hamilton niet alleen de race op zijn naam geschreven maar eveneens voor de derde maal het kampioenschap.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Hamilton zou gaan winnen. Bij de start kwam hij net wat beter weg dan de van pole vertrekkende Rosberg. In de eerste bocht drong hij Rosberg naar buiten en pakte de leiding over. Rosberg viel terug naar de 4e plaats achter de Red Bulls van Ricciardo en Kvyat.

Op de nog natte baan hadden de Red Bulls geen probleem om  de Mercedessen bij te blijven. Sterker nog Ricciardo pakte voor korte tijd de leiding.

 

Lees meer

Race 15 GP Rusland: Mercedes kampioen constructeurs!

F1 RuslandEr gebeurde genoeg deze race. Niet alleen sleepte Mercedes het constructeurskampioenschap binnen, ook Hamilton komt door zijn overwinning een stap dichterbij zijn kampioenstitel.

Rosberg hield zijn hoop op het kampioenschap levend door op zaterdag nog de pole te pakken en na de start de leiding te houden.

In het middenveld ging het in de eerste ronde al snel mis. Hulkenberg spinde en hij nam Ericsson en Verstappen mee in zijn spin. Verstappen kon door, maar moest eerst met een lekke band naar de pits. Voor Hulkenberg en Ericsson was het einde oefening.

Door de spin werd de safety car de baan op gestuurd.

Lees meer