• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Start

Race 19 GP Abu Dhabi: Rosberg wint de seizoensafsluiter!

F1 Abu-DhabiNa een seizoen vol met vooral Mercedessuccessen is het seizoen geëindigd met weer opnieuw een afgetekende overwinning voor Rosberg.

Ook deze race startte Rosberg van pole met Hamilton naast hem. Bij de start bleef Rosberg aan de leiding en vervolgens reed hij vrij gemakkelijk naar de overwinning toe. Hamilton moest genoegen nemen met de tweede plaats. Best of the rest werd Raikkonen.

Vettel werd knap vierde na een lange opmars door het veld vanaf de 15e startpositie.

Het was niet het weekend van Verstappen. In de eerste bocht was er nog een momentje wheelbangen met Kvyat, maar beide konden de race voortzetten.  Lange tijd kon hij goed meekomen voor de punten, maar een paar flatspots door blokkerende wielen zorgden ervoor dat een extra keer banden moest wisselen. Een tijdstraf van 5 seconden voor het buiten de track limits inhalen van Button en het negeren van blauwe vlaggen deden hem ook al geen goed. Hierdoor zakte hij terug naar de 16e plaats.

Lees meer

Race 18 GP Brazilië: Opnieuw winst Rosberg!

F1 BrazilieNet als vorige race heeft Rosberg opnieuw de winst binnen gehaald. En ook deze race was het weer verdiend.

Voor de vijfde keer op rij ging Rosberg van pole van start, met naast hem alweer Hamilton, gevolgd door Vettel. Bij de start dook Rosberg net wat eerder dan Hamilton de eerste bocht in en daardoor bleef hij gemakkelijk aan de leiding.

Voor de race had Hamilton al laten weten dat de pole in Brazilië cruciaal was voor de winst in de race. En dat bleek ook. Alleen na de eerste bandenwissel kon Hamilton nog een beetje dichtbij komen, maar een echt gevaar voor Rosberg zou hij niet worden. Gemakkelijk reed Rosberg naar de overwinning toe, gevolgd door Hamilton en op gepaste afstand door Vettel.

Aan de kop van de race gebeurde dus niet veel. De echte smaakmaker van de race was Verstappen en dat was wel te merken aan hoeveel hij in beeld was. Ook een goede dag voor de sponsors.

 

Lees meer

Race 17 GP Mexico: Rosberg de sterkste!

F1 MexicoVoor het eerst sinds 1992 is er weer een GP gereden in Mexico en ditmaal kwam Rosberg zeer verdiend in een wat saaie race als eerste over de finish.

Rosberg vertrok ook nu weer van pole met naast hem opnieuw Hamilton. Bij de start maakte hij geen fouten en hij bleef aan de leiding. Ook deze race bouwden beide Mercedescoureurs gemakkelijk een grote voorsprong op, met opnieuw een 1-2 overwinning tot gevolg.

Lees meer

Race 16 GP Amerika: Hamilton wereldkampioen!

F1 AmerikaNa een geweldige race heeft Hamilton niet alleen de race op zijn naam geschreven maar eveneens voor de derde maal het kampioenschap.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Hamilton zou gaan winnen. Bij de start kwam hij net wat beter weg dan de van pole vertrekkende Rosberg. In de eerste bocht drong hij Rosberg naar buiten en pakte de leiding over. Rosberg viel terug naar de 4e plaats achter de Red Bulls van Ricciardo en Kvyat.

Op de nog natte baan hadden de Red Bulls geen probleem om  de Mercedessen bij te blijven. Sterker nog Ricciardo pakte voor korte tijd de leiding.

 

Lees meer

Race 15 GP Rusland: Mercedes kampioen constructeurs!

F1 RuslandEr gebeurde genoeg deze race. Niet alleen sleepte Mercedes het constructeurskampioenschap binnen, ook Hamilton komt door zijn overwinning een stap dichterbij zijn kampioenstitel.

Rosberg hield zijn hoop op het kampioenschap levend door op zaterdag nog de pole te pakken en na de start de leiding te houden.

In het middenveld ging het in de eerste ronde al snel mis. Hulkenberg spinde en hij nam Ericsson en Verstappen mee in zijn spin. Verstappen kon door, maar moest eerst met een lekke band naar de pits. Voor Hulkenberg en Ericsson was het einde oefening.

Door de spin werd de safety car de baan op gestuurd.

Lees meer

Race 12 GP Italië: overtuigende overwinning Hamilton.

F1 ItalieNog even en dan kan er weer berekend worden bij welke uitslag Hamilton voor de derde keer kampioen wordt. Want dat hij hard op weg is naar de titel kan na deze overwinning geen twijfel over zijn.

Van de start tot aan de finish heeft Hamilton riant aan de leiding gelegen en de enige bedreiging voor de overwinning kwam niet van op de baan, maar van daarbuiten. Naar achteraf bleek was de bandenspanning van een band voor de start net wat te laag. Een overtreding, waarvoor de wedstijdleiding uiteindelijk geen straf voor zou geven.

 

Lees meer

Race 11 GP België: podium voor Grosjean!

F1 BelgieOpnieuw heeft Hamilton, door de race op Spa-Francorchamps te winnen, zijn voorsprong op zijn directe concurrent Rosberg vergroot.

Vanaf de start pakte Hamilton de leiding van de race, al moest hij nog wel even de sterk gestarte Perez van zich af zien te houden. Rosberg kon in het vervolg van de race vrij eenvoudig de tweede plaats weer naar zich toe trekken. Een bedreiging vormen voor Hamilton was, zoals al vaker dit seizoen,  echter een brug te ver.

Lange tijd was het Vettel die zicht hield op de 3e plaats, totdat in de een na laatste ronde zijn achterband uit elkaar klapte.  Grosjean maakte dankbaar gebruik van dit mazzeltje en scoorde hiermee het eerste podium voor Lotus sinds Amerika 2013.

Lees meer

Race 14 GP Japan: dubbele puntenfinish Lotus!

F1 japanOpnieuw een overwinning voor Hamilton. Zijn 41e inmiddels en daarmee komt hij op gelijke hoogte met Senna.

Hamilton startte als tweede naast Rosberg. Rosberg maakte een goede start, maar Hamilton maakte een nog betere start. Zij aan zij gingen ze de eerste bocht in, maar bij de tweede bocht raakte Rosberg buiten de baan en verloor een paar plaatsen. Als vierde kwam hij weer de baan op.

Met de belangrijkste concurrent op achterstand reed Hamilton onbedreigd naar de overwinning toe. Rosberg wist zich in de race nog terug te knokken naar de tweede plaats, maar verloor hiermee weer een aantal kostbare punten in het kampioenschap.

Lees meer

Race 13 GP Singapore: glansrijke overwinning Vettel!

F1 SignaporeEen verrassende en aantrekkelijke race in Singapore. Voor de eerste keer dit seizoen stond er geen Mercedes op pole. Sterker nog, met een 5e en 6e startpositie voor Hamilton en Rosberg kwamen ze er deze race niet aan te pas.

Met overmacht had Vettel op zaterdag de pole binnengehaald voor Ricciardo en Raikkonen. Van start tot finish leidde Vettel de race en zeer verdiend sleepte hij zijn derde overwinning van dit seizoen binnen. Ook de twee safety cars gaven Ricciardo weinig mogelijkheid om een echt gevaar voor Vettel te vormen.

Lees meer

Race 10 GP Hongarije: Vettel wint overtuigend!

F1 HongarijeNa eerst een korte ceremonie voor Jules Bianchi, onlangs overleden aan de gevolgen van zijn crash in de GP van Japan, ging de race van start. En hoe!

Direct bij de start was het al raak. Net als in Engeland kwamen Hamilton en Rosberg minder goed weg. Maar de beide Ferrari’s hadden een superstart. Vettel stoof vanaf de derde startpositie door naar de leiding van de race. En Raikkonen pakte de tweede plaats voor Rosberg en de naar de vierde plaats teruggezakte Hamilton.

Een paar bochten later vergaloppeerde Hamilton zich in een poging de schade te herstellen. Daarbij kwam hij in het grind en viel hij nog verder terug.

Lees meer