• Start
  • Lotus Nieuws
  • Archief voor 2018

Nieuws archief

Lotus in de aanbieding

In 2001 zijn er 2457 Lotussen van de band gerold. Dit was niet genoeg, want Lotus heeft een verlies van 70 miljoen euro geleden. De Maleisische firma Proton, fabrikant van Mitsubishi-klonen en sinds 1996 eigenaar van Lotus, heeft Lotus daarom in de aanbieding gedaan. General Motors houdt nauwlettend toezicht op één en ander, vanwege de Speedsterproductie in Hethel en hun samenwerking met Lotus op het gebied van ontwikkeling. Als overnamekandidaten worden Rover en een grote onderdelenleverancier uit de automotive branche genoemd.

Samenwerking Lotus en MG?

MG wil ook in het hogere sportwagensegment actief worden. De projectnaam hiervoor is MG X70. Lotus heeft MG aangeboden deze X70 op het M250 onderstel te bouwen. Ook op andere fronten is men in gesprek. De viercylinder Lotussen worden immers aangedreven door de Rover K-serie motor. Daar moet een opvolger voor ontwikkeld worden. Rover kan de Lotus-expertise goed gebruiken bij de ontwikkeling hiervan en Lotus kan op haar beurt weer deze motor gaan toepassen.

Esprit uit productie

Hij leek onsterfelijk, maar het gaat nu toch gebeuren. Lotus heeft aangekondigd dat de Esprit uit productie gaat. De eerste Esprits rolden in 1976 van de band. Eind dit jaar start Lotus met de fabricage van de laatste generatie Esprit. Het model ondergaat een ingrijpende facelift, die het uiterlijk in lijn met de Elise moet brengen. Zo krijgt de Esprit naar verluidt een grotere luchtinlaat en andere lichtunits, en komt de uitlaat in het midden van de achterzijde uit. Onderhuids verandert er vrijwel niets, zij het dat de V8 de enig leverbare krachtbron wordt. Ook wordt het uitrustingsniveau op een hoger niveau gebracht. De productie van deze laatste versie is gelimiteerd op 275 stuks. De prijs komt om en nabij de 269.000 gulden te liggen, heeft importeur Van der Kooi aangekondigd. De vraag is wel, hoe lang het dan gaat duren voordat de allerlaatste wordt afgeleverd, gezien het niet al te hoge productietempo van de Esprit. En hoe zit het met de opvolging? Zou dit betekenen dat de M250 toch in productie zal worden genomen?

Image

Lotus Challenge

Image

Een nieuw spel voor de Playstation 2.
Virgin Interactive en Lotus hebben gezamelijk dit computerspel ontwikkeld. Het is de eerste keer dat een autofabrikant hier zo nauw bij betrokken is geweest. Je kan kiezen uit zo'n 40 auto's. De formule 1 auto's zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Classic team Lotus. De virtuele auto's zijn uitgebreid getest door de testrijders van Lotus zelf, om te waarborgen dat de rijeigenschappen zo natuurgetrouw mogelijk zijn. Lotus Challenge kent simulatie, arcadegame en stunt spelmodi. De special effects zijn heel bijzonder. Pak een muurtje mee onderweg en je ziet realistische krassen en deuken verschijnen. Meestal willen fabrikanten geen schade aan hun auto's zien, omdat dat natuurlijk slechte reclame is. Lotus Challenge kost ongeveer 150 gulden. Een versie voor de PC zit nog in de planning.