• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Emira presentatie tijdens de winterfair

emira 1Nadat de eerste geruchten waren doorgesijpeld gedurende afgelopen najaar (. . . er komt iets blauws. . . ) was ie tijdens onze winterfair in levende lijve te bewonderen: de Emira. Natuurlijk begint de winterfair om 13.00 in de middag maar evengoed waren de eerste belangstellenden er al om 11.00 om dit nieuws te zien. Willem van de Kooi liep er met de garage familie als een trotse pauw bij en dat mocht ook . . . . wat een plaatje van een sportscar is het!

IMG 2199AAlweer was een groot aantal leden op de winterfair afgekomen en werden we verrast met een heuse (en charmante) barista die de heerlijkste koffie aan ons serveerde. In de garage zelf stonden weer de tafels opgesteld van de -veelal vaste- “handelaren” in Lotus trivia: boeken, schaalmodellen, onderdelen, chocolade, heerlijke tosti’s (dankjewel Marina!), onze vaste aanbieder van roadtrips en fijne catering die ons ontzorgde met frisjes, biertjes en wijntjes. Het is leuk om te zien dat zowel in de garage als in de showroom de tijd te kort was om met iedereen te kletsen en herinneringen op te halen van afgelopen jaar.

IMG 2231Maar ja, er was natuurlijk slechts één hoofdrolspeler: strak gelijnd, in schitterend blauw, stoere wielen, de Emira. Hoeveel leden hebben er al eentje besteld? Cijfers zijn daarover niet bekend, wel weten we dat er al meer dan 20 in Nederland zijn verkocht en dat de kopers de auto “ergens in 2022” kunnen gaan ophalen bij Van der Kooi. Lucky guys!

Evaluatie: Rit & BBQ - 19 juni

BBQ @ van der Kooi SportscarsHet was even snel regelen toen er weer wat ruimte kwam in de Covid beperkingen maar gelukkig kon de BBQ master en had het WC verhuurbedrijf ook nog een wagen. De startlocatie kon ons ontvangen dus dan was alleen nog een rit uitzetten een uitdaging in de beperkte tijd. Er was een KNAC rit beschikbaar maar deze was gedateerd maar Jack zou hem samen met Ankie testen. Met enige aanpassing kon deze afgelopen woensdag gedrukt worden nog net op tijd voor de rit.

Het was gelukkig een prachtige dag. Op vrijdag was het noodweer geweest op diverse plekken met aanzienlijke schade en op zondag (vandaag) is het ook niet best. De weergoden zijn dus de Lotus leden goed gezind. Met heel veel plezier kwam iedereen weer samen, het rit rijden was een uitdaging en diverse leden kozen ervoor om dan maar snel naar Houten te komen. Ook gezellig want er was weer veel te bespreken en te zien.

Om 17:00 was het vlees gaar, was iedereen aanwezig en konden we buiten voor de showroom heerlijk BBQ-en.

Foto's staan in de galerij.

Het was een succes dus we gaan proberen om 24 juli weer hetzelfde organiseren als BBQ, startlocatie en WC beschikbaar zijn.  Joke en Willem van der Kooi hebben alweer toegezegd dat we welkom zijn. Hou de site en WhatsApp, Facebook in de gaten voor de aankondiging.

De KNAC helpt je de coronatijd door

In 2019/2020 heeft de KNAC samen met de BOVAG (afdeling Dutch Car Restorers) een zestal filmpjes gemaakt in de serie “Love & Care” bij bedrijven die zich met veel passie met het onderhoud en/of de restauratie van klassieke auto’s bezighouden. De filmpjes van gemiddeld 6 minuten zijn opgenomen bij:

 1. Peter Satink: plaatwerk, restauratie, ontsteking (pingelen)
 2. Classic Job: totaalrestauratie en duurzaamheid
 3. Arjen Antonisse: olie (link)
 4. Bas Jansen: plaatwerk
 5. Tony de Bruijn: bekleding en interieur
 6. Patrick Huiberts: restauratie, onderhoud en schadeherstel

Op het KNAC YouTube-kanaal (link) vindt u nog meer filmpjes onder het kopje ‘Video’s’ zoals:

 • de 6 filmpjes ‘Love & Care’
 • filmpjes uit ‘de oude doos’
 • Onze ALV met vanaf de 10e minuut een interessante presentatie van professor Ad van Wijk over de toekomst van waterstof.

Dit jaar nieuwe modellen voor Lotus

Lotus 2021 LineupHet einde voor de Elise, Exige en Evora is in zicht. Nog dit jaar stelt Lotus de eerste van drie nieuwe sportwagens voor. Het model dat debuteert, draagt nu de ontwikkelingsnaam Type 131 (Evija).

De naam van de nieuwe sportwagen zal ongetwijfeld met een E beginnen en aangezien de Elise, Evora en Exige het veld gaan ruimen zal het zeker een vergelijkbare sportwagen zijn en niet een SUV waar ook al tijden berichten over rond gaan. Autovisie heeft een leuk artikel gemaakt met de reeds gebruikte namen. Het artikel van AutoVisie kan je hier vinden.