• Start
  • Lotus Nieuws
  • Archief 2018

Archief 2018

Andy Warhol (1928 - 1987) Lotus Elan te koop

Andy Warhol Lotus ElanDeze mooie door Andy Warhol geschilderd Lotus Elan wordt geveild.

De afmeting is 20.1 x 29 cm en dus is er altijd wel een plekje te vinden om hem op te hangen.

De verwachtte verkoopprijs is $6,000 - $8,000 maar op het moment van schrijven van dit artikel zijn er nog maar 2 biedingen geweest en is het maximale bod $ 600.

Alle informatie is hier te lezen en deze pagina geeft je ook de mogelijkheid om een bod uit te brengen. Succes, we komen graag je aankoop bewonderen voor een mooi artikel in Lotus Letters.

Update: volgens Arno Huberts is het een Elite. Inmiddels ook verkocht. En als je het veilingrapport leest dan is het ook nog niet eens van Andy. Maar, er is iemand gelukkig.

Oppassen met E10 brandstof !

tanken E10Brandschade aan klassieke voertuigen als gevolg van E10 brandstof. 
Schade-experts hebben recent te maken gehad met ernstige brandschade aan klassieke voertuigen. De brandschades komen voort uit het tanken van nieuw aangeboden brandstof E10. Deze brandstof wordt aangeboden in België, Duitsland en Frankrijk. Bij moderne voertuigen/motoren zijn er geen risico’s. 
Zowel in Duitsland, Frankrijk als België zijn tankstations verplicht de met bio-ethanol aangelengde benzine E10 aan te bieden.

Lees meer

Feng Qingfeng vervangt Jean-Marc Gales

Lotus Mr. Feng Qingfeng and Jean Marc GalesLotus is sinds 2017 in handen van Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), tevens eigenaar van Volvo, Polestar, Lynk & Co en automerk Geely.

Het meerderheidsbelang van Geely in Lotus heeft ook gevolgen voor de positie van Lotus CEO Jean-Marc Gales. Hij wordt per direct vervangen door Feng Qingfeng, voorheen vice president en chief technical officer bij Geely Auto Group.

Lees meer

Allerlaatste Lotus 3-Eleven krijgt 430 pk!

 lotus 3 eleven 430Ze weten van geen ophouden, daar in Norwich.

Nu de toekomst van Lotus glashelder lijkt na de overname van Geely, begint de Britse equipe langzaam maar zeker stappen te zetten op weg naar een nieuwe reeks modellen. Lotus’ CEO liet eerder al weten binnen enkele jaren met een nieuw topmodel te komen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ze de huidige topper, de 3-Eleven, een waardig afscheidsfeestje geven.

Lees meer

Tesla Roadster (Lotus Elise) in baan om de aarde

Tesla (Lotus Elise)De ruimtevaart heeft een bijzondere nieuwe stap gemaakt. Elon Musk heeft met zijn eigen raket Falcon Heavy een auto de ruimte ingeschoten. Na afloop van de geslaagde lancering zei hij dat de auto, een Tesla uiteraard, wel honderden miljoenen jaren rond blijft zweven in de ruimte.

Zoals we weten is de Tesla gebaseerd op de Lotus Elise en met deze ludieke actie kan Lotus dus met trots zeggen dat hun ontwerp zelfs een maximale snelheid kan hebben van 40.000km/h. Achter het stuur van de Tesla zit een astronaut (pop) die de komende jaren naar muziek van David Bowie Life on Mars mag/moet luisteren.

Meer informatie onder andere op de autovisie website en via google