• Start
  • Lotus Nieuws
  • Archief 2018

Archief 2018

Evaluatie: Elisa Artioli in Nederland – 2 juni

I am ElisaOp zaterdag 2 juni was het zover dat de naamgeefster van de Lotus Elise in Nederland was, Elisa Artioli.

Elisa was het kleine meisje die tijdens de presentatie van de Elise onder het laken zat. Elisa zat daar niet zomaar. Haar opa Romano Artioli was tussen 1993 en 1996 eigenaar van Lotus (en Bugatti). De Lotus Elise is vernoemd naar Elisa en zij is inmiddels een icoon in de Elise-wereld. Wellicht ken je haar facebook of instagram account. Toen de Lotus Elise 20 jaar werd, heeft zij besloten om haar verhaal te vertellen en dat viel te lezen in Lotus Letters mei 2017.

Lees meer

Allerlaatste Lotus 3-Eleven krijgt 430 pk!

 lotus 3 eleven 430Ze weten van geen ophouden, daar in Norwich.

Nu de toekomst van Lotus glashelder lijkt na de overname van Geely, begint de Britse equipe langzaam maar zeker stappen te zetten op weg naar een nieuwe reeks modellen. Lotus’ CEO liet eerder al weten binnen enkele jaren met een nieuw topmodel te komen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ze de huidige topper, de 3-Eleven, een waardig afscheidsfeestje geven.

Lees meer

Tesla Roadster (Lotus Elise) in baan om de aarde

Tesla (Lotus Elise)De ruimtevaart heeft een bijzondere nieuwe stap gemaakt. Elon Musk heeft met zijn eigen raket Falcon Heavy een auto de ruimte ingeschoten. Na afloop van de geslaagde lancering zei hij dat de auto, een Tesla uiteraard, wel honderden miljoenen jaren rond blijft zweven in de ruimte.

Zoals we weten is de Tesla gebaseerd op de Lotus Elise en met deze ludieke actie kan Lotus dus met trots zeggen dat hun ontwerp zelfs een maximale snelheid kan hebben van 40.000km/h. Achter het stuur van de Tesla zit een astronaut (pop) die de komende jaren naar muziek van David Bowie Life on Mars mag/moet luisteren.

Meer informatie onder andere op de autovisie website en via google