• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Lego Lotus 7

lotus 7Je hebt er niet veel voor nodig en de kosten zijn laag. Dus waarom bouw je niet zelf je Lotus 7. In de PDF kan je precies lezen hoe. Graag zien we je trotse resultaat terug door een foto op te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook het Lotus Letters nummer van december 2018 voor het bijbehorende artikel.

Met dank aan Harald voor zijn creativiteit.

Informatie van de KNAC over brandstof voor benzinemotoren

KNACDe KNAC krijgt regelmatig vragen over brandstof voor klassieke auto’s. In vrijwel alle gevallen gaat het daarbij om benzine, omdat nagenoeg alle klassieke auto’s een benzinemotor hebben. Daarom gaan we in dit artikel specifiek in op benzine voor klassiekers.De KNAC krijgt regelmatig vragen over brandstof voor klassieke auto’s. In vrijwel alle gevallen gaat het daarbij om benzine, omdat nagenoeg alle klassieke auto’s een benzinemotor hebben. Daarom gaan we in dit artikel specifiek in op benzine voor klassiekers.

Lees meer

Evaluatie: HARC-finale races

dsc 8634 harc finale 20181006Tijdens de op 6 en 7 oktober verreden zon overgoten HARC-finale races werd ook geracet in de YTTC-klasse. Daarin verschenen als verrassing voor mij de schitterende Lotus Esprit met Anita Renes achter het stuur. Zij presteerde het om op zondag daarmee een 2 min. 01 sec. rondetijd neer te zetten. Ze reed ook in de Sunbeam Lotus afgewisseld door haar man Ron.

Een zeldzame verschijning om deze twee prachtige en bijzondere racewagens glorieus op het circuit te zien rijden. Ook ons clublid Ed Waalewijn was in de Formule Ford klasse te bewonderen in zijn blauw/oranje bolide alsof deze voor koning Willem Alexander was bestemd. Ook dit jaar heb ik weer veel actiefoto's gemaakt van clubleden met hun Lotus Elise, M100, Elan 26R, Eleven, Seven, Lotus 23 en vele andere typen.

Lees meer

Phil Popham opvolger Jean-Marc Gales

Phil PophamLotus heeft aangekondigd wie zijn nieuwe CEO is. Phil Popham wordt naar voren geschoven als de vervanger van de eerder dit jaar opgestapte Jean-Marc Gales.In juni werd bekend dat toenmalig CEO van Lotus Sports Cars, Jean-Marc Gales, zijn functie neerlegde. Gales vertrok naar eigen zeggen om 'persoonlijke redenen'.

Feng Qing Feng, voorheen Vice President en Chief Technology Officer bij Geely Auto, nam het stokje van Gales tijdelijk over. Nu weten we wie de vaste nieuwe CEO van Lotus Sports Cars wordt.

Phil Popham is met ingang van 1 oktober de nieuwe CEO van Lotus. Popham was voorheen CEO van Sunseeker International, een Engelse fabrikant van luxe jachten. Daarvoor is Popham actief geweest voor onder andere Jaguar Land Rover.

Jean-Marc Gales gaat aan de slag bij het in Essex gevestigde JD Classics, een bedrijf dat zich onder andere specialiseert in de handel in en de restoratie van klassieke Aston Martins, Jaguars, Ferrari's en Porsches.

Andy Warhol (1928 - 1987) Lotus Elan te koop

Andy Warhol Lotus ElanDeze mooie door Andy Warhol geschilderd Lotus Elan wordt geveild.

De afmeting is 20.1 x 29 cm en dus is er altijd wel een plekje te vinden om hem op te hangen.

De verwachtte verkoopprijs is $6,000 - $8,000 maar op het moment van schrijven van dit artikel zijn er nog maar 2 biedingen geweest en is het maximale bod $ 600.

Alle informatie is hier te lezen en deze pagina geeft je ook de mogelijkheid om een bod uit te brengen. Succes, we komen graag je aankoop bewonderen voor een mooi artikel in Lotus Letters.

Update: volgens Arno Huberts is het een Elite. Inmiddels ook verkocht. En als je het veilingrapport leest dan is het ook nog niet eens van Andy. Maar, er is iemand gelukkig.

Feng Qingfeng vervangt Jean-Marc Gales

Lotus Mr. Feng Qingfeng and Jean Marc GalesLotus is sinds 2017 in handen van Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), tevens eigenaar van Volvo, Polestar, Lynk & Co en automerk Geely.

Het meerderheidsbelang van Geely in Lotus heeft ook gevolgen voor de positie van Lotus CEO Jean-Marc Gales. Hij wordt per direct vervangen door Feng Qingfeng, voorheen vice president en chief technical officer bij Geely Auto Group.

Lees meer

Tesla Roadster (Lotus Elise) in baan om de aarde

Tesla (Lotus Elise)De ruimtevaart heeft een bijzondere nieuwe stap gemaakt. Elon Musk heeft met zijn eigen raket Falcon Heavy een auto de ruimte ingeschoten. Na afloop van de geslaagde lancering zei hij dat de auto, een Tesla uiteraard, wel honderden miljoenen jaren rond blijft zweven in de ruimte.

Zoals we weten is de Tesla gebaseerd op de Lotus Elise en met deze ludieke actie kan Lotus dus met trots zeggen dat hun ontwerp zelfs een maximale snelheid kan hebben van 40.000km/h. Achter het stuur van de Tesla zit een astronaut (pop) die de komende jaren naar muziek van David Bowie Life on Mars mag/moet luisteren.

Meer informatie onder andere op de autovisie website en via google

 

Oppassen met E10 brandstof !

tanken E10Brandschade aan klassieke voertuigen als gevolg van E10 brandstof. 
Schade-experts hebben recent te maken gehad met ernstige brandschade aan klassieke voertuigen. De brandschades komen voort uit het tanken van nieuw aangeboden brandstof E10. Deze brandstof wordt aangeboden in België, Duitsland en Frankrijk. Bij moderne voertuigen/motoren zijn er geen risico’s. 
Zowel in Duitsland, Frankrijk als België zijn tankstations verplicht de met bio-ethanol aangelengde benzine E10 aan te bieden.

Lees meer

Allerlaatste Lotus 3-Eleven krijgt 430 pk!

 lotus 3 eleven 430Ze weten van geen ophouden, daar in Norwich.

Nu de toekomst van Lotus glashelder lijkt na de overname van Geely, begint de Britse equipe langzaam maar zeker stappen te zetten op weg naar een nieuwe reeks modellen. Lotus’ CEO liet eerder al weten binnen enkele jaren met een nieuw topmodel te komen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ze de huidige topper, de 3-Eleven, een waardig afscheidsfeestje geven.

Lees meer