• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Amerikaanse Detroit Electric bij van der Kooi?

Detroit Electric EliseHet Verenigd Koninkrijk verwelkomt een nieuwe autofabriek. Het Amerikaanse Detroit Electric heeft het land namelijk uitgekozen als geboortegrond voor z'n SP:01.

Detroit Electric heeft met de SP:01 z'n eerste elektrische sportwagen op de wereld gezet. Momenteel worden de laatste tests uitgevoerd en binnenkort zeggen de Amerikanen het definitieve uiterlijk van de - op de Lotus Elise gebaseerde - SP:01 uit de doeken te doen.

Dankzij een elektromotor met een vermogen van 200 pk is de lichtgewicht roadster in staat om in 3,7 seconden de 100 km/h aan te tikken. Z'n topsnelheid ligt op 250 km/h. In een nieuwe productiefaciliteit in het Engelse Leamington Spa - waar zo'n 80 mensen de handen uit de mouwen gaan steken - zullen de SP:01's in elkaar gezet worden. Later dit jaar moet hij op de Europese en Aziatische markt z'n debuut maken.

Detroit Electric HoutenDetroit Electric heeft voor het Verenigd Koninkrijk gekozen, omdat het te lang duurde voordat het merk toestemming kreeg om de SP:01 in Detroit te bouwen. Om de internationale ambities te benadrukken, hebben de Amerikanen ervoor gekozen om in het Nederlandse Houten een hoofdkantoor voor Europa, Azië en het Midden-Oosten neer te zetten.

Wie denkt dat Detroit Electric het bij de SP:01 houdt, heeft het mis. Een sedan en een 2+2 supercar staan op de agenda.

Autoweek: http://www.autoweek.nl/

 

Feestelijke opening "van der Kooi Sportscars"

Familie van der Kooi en Clive ChapmanVandaag 21 juni om 15:00 uur werd het nieuw pand van "van der Kooi Sportscars" wel heel feestelijk geopend. Hij was al van ver te horen de Formule 1 wagen waarmee Clive Chapman kwam aanrijden. 

Daarna nam Willem de microfoon en heette iedereen welkom. Hij vertelde dat dit nu zijn 6e verhuizing was. Hij gaf ook vast aan dat hij nog 3 jaar te gaan heeft voordat hij de pensioengerechtige leeftijd bereikt en dan het stokje overdraagt aan Jan van der Kooi.

Tijdens de opening waren alle zonen aanwezig. Ook voor Mart was het een feestelijk moment want hij opent al weer zijn 2e filiaal van iCanFix (Al uw telecom reparaties snel en vakkundig uitgevoerd, door ervaren reparateurs met een hart voor techniek). Dit nieuwe filiaal maakt deel uit van het pand maar heeft een eigen ingang.

De familie van der Kooi is terecht trots op dit zeer mooie pand op een geweldige zichtlocatie naast de A27. De prachtige showroom biedt genoeg ruimte om alle merken mooi te presenteren. De zeer grote schone garage geeft de mogelijkheid om vakkundig onderhoud te plegen.
Lotus Club Holland heeft de familie "van der Kooi" namens de leden een mooie plaquette gegeven met daarin de felicitaties. Het was nu niet een geschikt moment om deze plaquette op te hangen maar zodra hij hangt krijgen we een foto om deze te plaatsen op de site en in Lotus Letters.

Namens de Lotus Club Holland leden heel veel geluk in het nieuwe pand.

Foto's zijn nu opgenomen in de galerij

Van der Kooi Sportscars Van der Kooi Sportscars Van der Kooi Sportscars Van der Kooi Sportscars

 

Trotse opening van der Kooi Sportscars - 21 juni

Van der Kooi Opening 2014

Vol trots nodigen wij u als relatie van Van der Kooi Sportscars in Lochem en Amsterdam

uit voor de feestelijke opening van de nieuwe, centrale locatie.
Op zaterdag 21 juni heten wij u daarom van harte welkom op het volgende adres:
Meidoornkade 18, 3992 AE Houten.

Programma:

14:00u.: Ontvangst met aperitief
15:00u.: Openingswoord door Jean-Marc Gales - CEO Group Lotus, 
                                          Clive Chapman - Directeur Classic Team Lotus

16:00u.: Hapje & drankje
20:00u.: Einde

Wij verzoeken u vriendelijk ons te informeren of u van de gelegenheid gebruik wenst te
maken de opening met ons te vieren.
Laat ons dat a.u.b. weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zien uit naar uw komst!
Familie Van der Kooi & Team

PROTON Appoints New Lotus CEO

Jean Marc GalesPROTON Holdings Berhad (“PROTON”) today announced the appointment of Jean-Marc Gales as the new Chief Executive Officer of Group Lotus plc, effective 1 May 2014. Lotus is a wholly owned subsidiary of PROTON and a member of the DRB-HICOM Group.

Gales, a Luxembourgian, holds a MSc in Management from London's Imperial College, and a MSc in Mechanical Engineering from the University of Karlsruhe in Germany.

Lees meer

Heading for a ‘new’ future

Van der Kooi Sportscars - HoutenUNDER CONSTRUCTION - MEIDOORNKADE 18 - HOUTEN

vanderkooi-houten2Op dinsdag 9 april jl. bezocht een delegatie, o.a. de ’European Territory Manager en de Manager Corporate Identity’ een pand in Houten. Dit was echter niet zomaar een regulier bezoek.
De dames en heren werden welkom geheten middels een spandoek bovenop het pand. Nu wisten wij al dat er zich over de A27 op een dag veel verkeer verplaatst, maar daar tussen rijden blijkbaar ook oplettende automobilisten. Op dezelfde dag verscheen namelijk een bericht in de Telegraaf met de kop ‘Importeur Lotus gaat verhuizen’.


Reden te meer voor ons om erg blij te zijn met deze nieuw gekozen locatie die blijkbaar goed opvalt! Want, de auteur van het artikel heeft uiteraard gelijk, we gaan inderdaad verhuizen! Vestiging Amsterdam gaat met ingang van 1 juni a.s. al over, Lochem volgt dan enige tijd later. Een feestelijke opening volgt op het moment dat ook Lochem richting het westen gaat.