Archief 2012

VanSTEN "Rebuild" Elise

vanstenSinds een paar jaar levert VanSTEN engineering af en toe een zogenaamde "Rebuild" Elise's te koop aan.

Dit zijn auto's die door VanSTEN zijn aangekocht, al of niet met (herstelbare) schade.

Deze auto's zijn uitsluitend auto's zonder chassis schade! Deze worden vervolgens geheel gestript en opnieuw opgebouwd, deels met nieuwe en soms met goede gebruikte onderdelen.

Lees meer

Verslag 24H Dubai

Dubai24HCor Euser heeft vorige week de 24 uur van Dubai gereden met de Evora GT4 maar helaas met de nodige pech. Ze moesten opgeven vanwege teveel schade aan de voor en achter na te zijn aangereden door een BMW. Jammer dat de 2e Evora nog niet beschikbaar is. De fabrieks Evora GT4 met Nigell Mansell, Mowlem en andere fabrieksrijders kwamen tot het volgende resultaat:

Lees meer

Elise maakt indruk in Nieuwjaarsrace

Winter Endurance Kampioenschap Een last-minute inschrijving voor de tweede ronde van het Winter Endurance Kampioenschap was een Elise S1 voor coureurs Bob Roozenburg, Ivo van Riet en Marc Schipper. Van Sten Engineering onder leiding van Peter en Ferry deed de support en het kleine team had zijn handen vol om alles bijtijds voor elkaar te krijgen. In de kwalificatie werd een mooie derde plaats in de klasse behaald, maar dat is voor een lange afstandsrace natuurlijk niet zo heel belangrijk. De race startte om half 4 's middags en de finish was vier uur later, in het donker. In de wedstrijd toonde de kleine Lotus zich heel betrouwbaar. Ondanks enkele kleine tegenslagen zoals een touché die leidde tot uitstapje in de grindbak en een tijdstraf voor twee kleine overtredingen kwamen Bob, Ivo en Marc na vier uur sturen als zevende in de klasse en 25-ste overall aan de finish. Een prime prestatie bij hun debuut. De volgende race is op 5 februari en dan zijn ze er weer bij.

  • 1
  • 2