Archief 2011

Pebble Beach: Lotus Evora GTE

Evora_GTE_2011_1005198

De Lotus Evora GTE (in feite een GT2/LM-versie voor op de weg met zo'n 440PK) is gepresenteerd in California tijdens de onlangs gehouden Concours D'Elegance van Pebble Beach. De Evora stond te pronken naast de Nissan Infinity, Lamborgini en andere exoten.

Lees meer

Maarten Memorial: hier doen we het voor

Maarten MemorialZo maar spontaan een bericht van een van de gasten van de Maarten Memorial 2011

Graag wil ik aan u vragen het volgende bericht door te geven aan een meneer die mij heeft rond gereden tijdens Maarten Memorial 2011. Het was een donkergrijze Lotus Elise 111R met het kenteken 75-NZ-ZK

Hopelijk ben ik bij het goede adres. Na dat mijn vriendin in de Lotus heeft gereden heb ik de desbetreffende meneer niet meer gesproken. Maar wil hem heel erg bedanken voor een geweldige dag! Vooral op het circuit was het helemaal te gek! Het was echt heel gaaf om plaats te mogen nemen in een Lotus. Hoop dat ik er volgend jaar weer bij mag zijn.

Nogmaals bedankt!
Met vriendelijke groet,
Pieter Commandeur (een nieuwe Lotus fan)

Evaluatie: Maarten Memorial 2011

Hier doen we het voorHet was weer een bijzondere dag. Gelukkig was het droog en zo konden de stickers van alle gulle adverteerders goed geplakt worden en was het ook verzekerd dat ze bleven zitten als we gingen rijden. Weer een geweldige opkomst met veel prachtige wagens naast alle Mercedessen, Ferrari’s, Aston Martin’s, BMW’s zoals de Lotus Elise, Exige, Seven en M100.

Onze gasten genoten volop en stonden te trappelen om dan eindelijk die rit te maken naar het circuit van Zandvoort. Helaas na 1 uurtje rijden konden we het niet langer droog houden en stond het circuit letterlijk blank. Vele chauffeur kozen voor de zekerheid om maar niet meer op het circuit te gaan. Maar ook dit kon de pret niet drukken. De veiling van een aantal waardevolle stukken en een consult van Emiel Rattelband werd wel heel erg gul afgesloten met een bod van Lee Towers van 6000 euro voor het mogen betalen van de barbecue van volgend jaar.

You never walk alone met Lee Towers – top artiest.

De foto's van onze flitsende M100 reporter zijn te vinden in de galerij.

Horst Auer overleden

1961-lotus-elite-series-ii-coupe_2486

Op 26 Juli is helaas veel te vroeg Horst Auer overleden.

Horst was dè specialist op het gebied van Elite's en Coventry Climax motoren. Hij was racer met en tuner van Elite's, maar ook restaurateur die veel vroege Elite's weer als nieuw maakte. Hij vond de race Elite van Team Elite, waarmee John Wagstaff succes had in de 24 uur van Le Mans. Nadat de auto gestript was, vond hij een illegale tank in het voorspatbord, waardoor de auto de Index of Performance won (wie heeft de zuinigste auto). John Wagstaff heeft dit altijd ontkend.

Horst heeft de laatste jaren veel problemen gehad omdat zijn nieren het hadden begeven, hij moest drie dagen in de week aan de dialyse. Sinds enige jaren had hij donor nieren, maar helaas heeft hij er niet lang van kunnen genieten. Een fijn mens en een groot Lotus enthousiast is heen gegaan.

Evaluatie: DSC Challenge Zolder

Winnaars op een rijtjeHenry Zumbrink reed lange tijd op de 1e plaats maar moest door mechanische pech opgeven. Jan van der Kooi streed heftig met Zumbrink's BMW en kwam op de 1e plaats. Luck de Cock die toch vaak snel is was deze keer minder fortuinlijk door een schuiver in de grindbak en dus flink verlies van plaatsen. Uiteindelijk werd Nick Aerts 2e en Jan van der Kooi 3e. De 2e overwinning dit seizoen in de Sport-divisie van Guillaume Schulz terwijl teamgenoot Aart Bosman op de tweede plaats eindigde, en dat ondanks de nodige strafseconden voor feest. Al met al voldoende voor feest in de Lotus tent van Van der Kooi. Alle prijswinnaars werden naast elkaar te pronk gezet en dat viel menig passant op en verleidde velen tot een foto van de bolides.

Meer foto's zijn te vinden in de fotogalerij.