Archief 2010

Roger Becker verlaat Lotus

Roger BeckerRoger Becker, Lotus directeur van de "Vehicle Engineering Group Lotus" gaat met pensoen na een lange carrière van 44 jaar.

Roger begon bij Lotus in 1966 waar hij aan de lopende band werkte aan de Elan in Cheshunt, maar zijn rij-en technische vaardigheden kwam onder de aandacht van Lotus oprichter Colin Chapman en Roger werd al snel verplaatst naar het voertuig development team waar hij samen werkte met Mike Kimberley (voormalig Lotus CEO) aan de Lotus Europa Twin Cam - zijn eerste Lotus ontwikkelingsproject.

Tijdens zijn loopbaan bij Lotus, is Roger verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de Lotus, waaronder de legendarische Esprit, Excel, Elan, Elise, Exige en de veelgeprezen nieuwe Lotus Evora. Roger heeft bijgedragen aan het handhaven van de filosofieën die door Colin Chapman zijn vastgesteld en heeft ervoor gezorgd dat de essentie en de zuiverheid van Lotus ingeprent is in alle nieuwe Lotus auto's.

Deze YouTube film laat zien dat Roger op het Lotus Track ook thuis was.

Andreas Prillmann benoemd tot Chief Commercial Officer van Lotus Cars

AndreasPrillmannAndreas komt naar Lotus van Ferrari, daar was hij directeur voor Business Development, een rol die een wereldwijde reorganisatie van het business model en dealer ontwikkeling inhield. Voorafgaand aan Ferrari heeft Andreas gewerkt bij Aston Martin, Porsche en General Motors. Zijn specialisatie was het beheer van de verkoop, after-sales, het dealer netwerk, marketing en PR-activiteiten. Voor Lotus brengt hij dus een schat aan vaardigheid en ervaring mee.