Archief 2010

Verdriet in Schotland

IMG_6808Oscar Klomp reed heerlijk rond in Schotland en toen zag hij wat roods staan. Héé, dat lijkt wel een Lotus. Wat hij toen aantrof doet heel veel pijn bij de echte Lotus liefhebber. Als je je geroepen voelt om een reddende engel te zijn en de locatie wil weten dan kunnen we dit voor je navragen.

Lees meer

Opening VanSTEN Engineering

Van Sten opening 9-4-2010_DSC7686_resizeVan Sten Engineering hield op zaterdag 9 april open huis in Den Hoorn om de nieuwe vestiging officiëel in te weiden. Er was een overweldigende belangstelling van relaties en veel nieuwe gezichten en niet-Lotus-rijders. Er waren allerlei attracties waar gretig gebruik van werd gemaakt door mannen, vrouwen en jeugd. Een klant had twee snelle karts ter beschikking gesteld, je kon een Segway proberen in de slalom, er werden naast de inmiddels fameuze soesjes ook broodjes met worst aangeboden en tot ieders verrassing kwam Nicolai Koninckx spontaan even langs met zijn Evora. Tegen de avond was er voor genodigden een fantastisch buffet en de vele cadeaus die Peter en Anja ontvingen, waaronder een echte Van Sten WC-bril om op jouw gemak de spanningen van een overweldigende proefrit kwijt te raken, maakten duidelijk dat veel Lotusrijders tot hun goede relaties gerekend mogen worden.

De foto's staan in de galerij.

Elise (Venom GT) met 1000 pk

Venom GT supercar

De firma Hennessey Performance heeft de eerste foto's vrijgegeven van de Venom GT Supercar. Deze op de Lotus Elise gebaseerde sportwagen profiteert van het lage gewicht van het chassis van de Elise en de kracht van een Amerikaanse V8 motor.

De Venom GT zal slechts een gewicht hebben van 1071 kilo. Er zullen drie motor varianten komen, De supercharged 6.2 liter LS9 V8 (dezelfde als in de Corvette ZR1) getweaked door Hennessey tot 725 pk en een 1000 pk of 1200 pk Twin Turbo V8-motor variant.

Meer informatie kan hier gelezen worden.

Gespot op Zandvoort: de Evora Cup / GT4

evora003Gespot op Zandvoort: de Evora Cup / GT4. Hoewel het aero package er erg non-GT4 uitziet met een grote splitter en allerlei spoilers. Wel een stoer ding met die sneltankinstallatie en luchtkriksyteem!

Daarnaast is op de foto's erg goed, in de weerspiegeling van de lak, te zien dat Jan-Bart in zijn nopjes was dat hij deze primeur had.

Lees meer