Archief 2010

WHOOOWW - 5 nieuwe modellen

Exceptioneel, fantastisch, schitterend. Lotus heeft vandaag op de beurs is Parijs 5 nieuwe modellen geintroduceerd. Er komt een nieuwe Esprit, Elan, Elite, Elise en de Eterne.

De website van Lotus is vernieuwd en bevat alle informatie over de nieuwe modellen inclusief een film van de pers annoncering. Onze voorzitter Olav was aanwezig op de vooraankondiging op woensdag 29 september en was zeer onder de indruk van de nieuwe modellen.

Lotus EspritLotus ElanLotus EliseLotus Elite

Lees meer

Parijs: Nieuwe Lotus Seven/Esprit/Evora

Lotus-Seven-2012De opvallendste auto op de beurs in Parijs moet een moderne uitvoering van de klassieke Lotus Seven worden. Hij wordt wel een stuk zwaarder en comfortabeler dan de klassieker uit de jaren '50. Dat komt onder meer omdat er zaken als airco (?) aan boord zijn. Als prijs wordt 100.000 dollar genoemd.

Getipt door Ferry. Heb je ook informatie stuur het naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Parijs 2010

De tip van Henri toont de nieuwe Seven, Esprit en Evora.

Lotus 70 F5000 racewagen gecrasht tijdens de Bavaria City Racing

Dit is zeker niet nieuws waar we op zitten te wachten, maar deze middag is Allard Kalff die tijdens de Bavaria City Race in de Lotus 70 F5000 racewagen reed, gecrashed.

Hij is vol op Junior Strous geknald tijdens Bavaria City Racing vanmiddag. Allard dacht even snel voorbij te steken maar Strous kwam in zijn baan en er volgde een aardige klapper. De F5000 waarin Allard reed lijkt te zijn afgeschreven maar de details hiervan zullen we horen van de eigenaar, onze voorzitter van de Lotus Club, Olav.

Lees meer

Lotus Exos

ExosDe nieuwe Lotus T125 heeft de naam Exos gekregen. Zoals te verwachten was, is dit een track car geworden. Er is veel gelijkenis met een Formulle één auto en onder de koolstofvezel body zit een Cosworth-motor GPV8 met 650 pk. Met zijn bescheiden gewicht van 650kg is dit het ultieme track day speeltje. Je moet wel rekening houden met een rebuild van de motor na 4500 km.

Lees meer

Discussie: Lotus Does the Time Warp

LotusDoestheTimeWarpRecent kreeg ik een vreemde mail van Lotus met de titel: "Lotus Does the Time Warp. "

Een raar verhaal, waarin verwezen wordt naar 30 september 2010 wanneer de Parijse motor show plaats vindt. Ook verwijzingen naar 1975 met een terugblik naar Watergate, de geboorte van David Beckham, Margaret Thatcher wordt de eerste vrouwelijke leider van de concervatieve partij, maar ook natuurlijk de geboorte van de Lotus Esprit.

Zou deze bijzondere e-mail nu weer inhouden dat 35 jaar later er weer een Esprit gepresenteerd gaat worden??

Verder schrijven ze "The Future starts here"  en verwijzen dan naar de autoshow in Parijs. Bij de annoncering van de Evora hadden ze een campagne met Faceless people en die trok ook de nodige aandacht.

Heb je zelf andere ideeen of weet je meer, stuur me een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we plaatsen het op de site.