Archief 2010

10 minuten filmplezier - Hommage aan Colin en Lotus

lotus-hommage-a-chapman-4552-1-P

Een mooie film als hommage aan Colin Chapman en Lotus.
Deze film is getoond op de gala avond in Parijs, onder het Louvre ter gelegenheid van de Autosalon van Parijs waar alle nieuwe Lotus modellen werden getoond. Deze reden elektrisch op de catwalk. (Bij gebrek aan een echt werkende motor ). De film is te zien op YouTube.

GP-Elite/Van Sten Engineering winnen Lotus Cup Europe

_T9Q8011In het weekend van 23 en 24 oktober vonden op het TT Circuit Assen de finaleraces van de Lotus Cup Europe plaats. GP-Elite wist in samenwerking met Van Sten Engineering een unieke prestatie neer te zetten door met een Lotus Exige Cup de overal overwinning op haar naam te schrijven.

Lees meer

Peter Warr overleden

PeterWarrPeter Warr, voormalig teambaas van Team Lotus en Wolf, is maandag op 72-jarige leeftijd overleden.

Warr kwam in 1958 in dienst bij Lotus als verkoper. Daarnaast had hij zelf raceambities en won in 1963 de allereerste Grand Prix van Japan. Nadat hij een tijd als managing director bij Lotus Components actief was, werd hij in 1970 teammanager van Team Lotus.

In die hoedanigheid leidde hij Jochen Rindt en Emerson Fittipaldi naar de wereldtitel. Eind 1976 stapte Warr over naar Wolf, dat een aantal jaar later fuseerde met het team van Fittipaldi.

Halverwege 1981 keerde Warr terug naar Lotus, waar hij na de dood van Colin Chapman de touwtjes in handen kreeg. Na een slechte seizoenstart in 1989 werd Warr aan de kant geschoven.

Proton steekt 900 miljoen euro in revival Lotus

AutoBlogToekomstLotusGelezen op autoblog.nl onderstaande reactie op de investering van 900 miljoen in de revival van Lotus door Proton.

Ja, 900 miljoen want het ontwikkelen van vijf nieuwe modellen is niet gratis. En daarom heeft Proton (de eigenaar van Lotus) zo’n 18 maanden geleden besloten om £770 miljoen in het Britse merk te investeren.
En dus werd er in Parijs een (zeer) uitgebreid voorproefje gegeven van de toekomst van Lotus.

Lees meer

Spa Six Hours

DSC_3778De 6 uur van Spa met een twaalftal races voor klassieke auto’s (van afgelopen 24 t/m 26 september) heeft in ieder geval voor mij zijn beloftes meer dan waargemaakt.

Het deelnemersveld was bomvol bijzondere auto’s waaronder vele Lotussen. Auto’s, die je op de TV voornamelijk in zwart-wit voorbij ziet komen. Bijvoorbeeld legendes als de Ford GT40, de Maserati 250F of de Ferrari 156 en niet te vergeten DE Lotus 25. En DE Lotus 25 kan er maar eentje zijn; de auto waarmee Jim Clark in 1963 7 races en het kampioenschap won.

Lees meer