Archief 2009

Mike Kimberley neemt afscheid van Lotus

Mike KimberleyLotus moet afscheid nemen van Mike Kimberley. De bevlogen baas lijdt aan rugproblemen en moet op advies van zijn artsen zijn werk staken. In 2008 werd de bijna 71-jarige Kimberley aan zijn rug geholpen, maar die ingreep heeft maar gedeeltelijk verbetering opgeleverd. Mike Kimberley kwam in 1969 in dienst bij Lotus, waar hij nog samenwerkte met oprichter Colin Chapman. Na diens onverwachte dood in 1982 nam hij het roer over in Hethel. In 1992 neemt hij afscheid van Lotus en treedt hij in dienst bij General Motors.

Lees meer

DPP - Bert du Toy van Hees

Bert du Toy van Hees (auto)Tijdens het Dutch Power Pack op het TT circuit van Assen behaalde Bert du Toy van Hees een fraaie tweede plaats in de race om het NK HTGT. Nadat deze dames op bezoek waren geweest, waren zijn prestaties helaas een stuk minder. In de tweede race kon hij geen potten breken (foto: Klaas van Vuure).

Lotus plant terugkeer in F1 ... niet

Lotus Type 107Nu de F1 in een reglementscrisis verkeert en er twee kampen zijn die allebei een eigen WK dreigen te organiseren, worden er weer allerlei namen afgestoft, waaronder Brabham, Lola en... Lotus. Diverse bronnen meldden het volgende “Lotus wil terugkeren in de Formule 1, zo maakte de Britse autofabrikant zondag 7 juni bekend.`

Lees meer

Litespeed onder naam Team Lotus in de Formule 1

ImageHet is goed mogelijk dat de naam van het roemruchte Lotus volgend jaar terug is te zien op de Formule 1-grid. Litespeed, een van de kanshebbers voor een plekje op de grid in 2010, heeft namelijk de rechten gekregen om de naam Lotus te gebruiken. Eerder doken ook al de namen van Brabham en March op in de inschrijvingen.

Lees meer

Autoweek: Lotus Evora

AutoweekAutoWeek publiceert deze week een verslag van de Lotus Evora. Frank Jacobs heeft het geluk/plezier gehad om de Evora te mogen rijden in Schotland. Een verslag van zijn ervaring is te zien in een Video film. Meer informatie is te lezen op de site van AutoWeek.