Archief 2008

Weer spy foto's van de Eagle

Lotus EagleAutoweek heeft deze week wat spots getoond van de Eagle die in juli getoond gaat worden op de London Motor Show. Waarschijnlijk krijgt de Eagle een 3,5 liter V6 motor van Toyota. De Eagle moet het gat opvullen tussen de Elise en de in 2010 te verwachten nieuwe Esprit. Door de camouflage heen, die hij niet draagt vanwege de kou, zijn toch wel wat Elise trekjes terug te vinden. Nog 3 maandjes wachten en dan weten we precies hoe de Eagle eruit ziet.

Voor het Autoweek artikel zie hier.

Lotus Eagle Lotus Eagle Lotus Eagle

Mini Elise

Mini EliseIn mijn speurtocht over het internet naar nieuwtjes over Lotus kwam ik deze foto tegen. De instap is waarschijnlijk niet beter geworden, maar het parkeren daarentegen is weer eenvoudiger geworden. Wat er niet allemaal mogelijk is met een beetje photoshoppen 

 

Lees meer

Dodelijk ongeval in Garrelsweer met Elise

Ongeval Garrelsweer 2008Twee mannen uit Appingedam (22 en 24 jaar) zijn zaterdagmiddag overleden bij een eenzijdig verkeersongeval. Het duo verongelukte op de Meedenweg bij Garrelsweer. Een voorbijganger zag een auto in het water liggen en waarschuwde de brandweer en politie. Duikers van de brandweer vonden de stoffelijke overschotten. De tweepersoonsauto is vermoedelijk in het water terecht gekomen na een stuurcorrectie.(bron: politie.nl)

Lees het gehele artikel hier.

Lotus: alcohol redt de wereld

Het blijft maar wachten op een echt nieuw model van Lotus. Nu tonen ze een Exige 270E Tri-fuel, alwéér een variant op de Elise/Exige. Het is echter veel meer, namelijk een demo van Lotus Engineering die op benzine, bio-ethanol of synthetische methanol kan rijden. Dat laatste kun je maken uit CO2. De redding van ons klimaat?

Lotus Exige 270E Tri FuelHet ontwikkelingsbureau Lotus Engineering houdt zich intensief bezig met het rijden op alcohol. Ze hebben nu een model van zusterbedrijf Lotus Cars gebruikt om eens wat in de praktijk te laten zien. Een ontwikkeling die naar hun idee de CO2-problematiek voor auto’s definitief kan oplossen.

Lees het gehele artikel op de site van AMT.nl