Archief 2008

Faceless People en Lotus

faceless peopleIn Engeland zijn de afgelopen periode een aantal "gezichtloze" personen gesignaleerd op "Elton John's White tie ball", "Harrods summer sale" en Wimbledon. Wat zou er achter deze bijzondere verschijning schuil gaan?. Het wordt helemaal bijzonder als je naar de site: http://www.facelesspeople.com/ gaat.

Ik heb me al ingeschreven op de site want ik denk dat het iets met de Lotus Eagle (de uiteindelijke naam wordt waarschijnlijk Ethos) te maken heeft. Nu maar hopen dat de Eagle/Ethos niet een gezichtsloze verschijning wordt.

Meer informatie over de faceless people kan je hier lezen.

Dutch GT4 Championship in 2009 nieuw nationaal kampioenschap

Dutch GT4 Championship

Het Dutch Power Pack krijgt er vanaf volgend jaar een prachtig nieuw kampioenschap bij. In de Dutch GT4 Championship kunnen dikke bakken als de Ford Mustang FR500 GT4, Aston Martin N24, BMW Z4 Coupé, Lotus Exige, Nissan 350Z, Porsche Cayman, Opel GT en Corvette C6 uitkomen.

De Dutch GT4 Championship zal op de racekalender van 2009 minimaal zeven weekenden in actie komen. Minstens vier keer is Circuit Park Zandvoort het decor, terwijl ook de banen van Assen en Spa-Francorchamps worden aangedaan. Per weekend zullen er drie races worden gereden twee sprintraces van elk 25 minuten en een lange race van 50 minuten met een pitstop en rijderswissel.

 

Meer informatie via deze link.

Willem van der Kooi - De elektrische revolutie begint

vdkooy.jpgZie hier de film die Hart van Nederland gemaakt heeft van de E-Elise. In deze film toont Willem van der Kooi de nieuwe Elise die voorzien is van een elektromotor. Geen lawaai bij het wegrijden, geen hoge benzine rekening maar wel een acceleratie van 0 naar 100km/h in 4.5 seconden.

Het financieel dagblad heeft deze opnamen gemaakt van de Elektrische Elise.

Lotus Limo-Green: hybride Jaguar

Lotus Limo-Green: hybride JaguarLotus heeft bekendgemaakt dat ze bezig zijn met een project om een “large luxury hybrid executive saloon” te ontwikkelen. Als basis zal een Jaguar gebruikt worden.

Het project is bekend onder de naam “Limo-Green” en zal zich focussen op een geavanceerde aandrijving met een klein battery-pack en een extra (Auxiliary Power) unit.

Bron: AutoBlog

De E-Elise

de E-EliseEen consortium, met daarin onder andere Essent, wil de elektronische auto grootschalig introduceren.

Volgens de betrokken partijen moet het “de grote doorbraak van elektrisch rijden” worden in Nederland. Volgende week presenteren Essent, Lotus-importeur Van der Kooi, projectontwikkelaar United Momentum Group (UMG) en het Delftse InnoSys Engineering in Assen hun plan om Nederland aan de elektrische auto te krijgen.

Lees meer