Archief 2007

GM zou willen bieden op Proton

De waarde van de aandelen Proton stegen plotseling met tien procent.

General Motors zou mogelijk willen bieden op de Maleisische autofabrikant. GM voegt zich daarmee bij een groeiende lijst van buitenlandse autofabrikanten die interesse hebben in Proton. Daarbij horen ook Volkswagen en PSA Peugeot Citroën. Volgens bronnen uit de autoindustrie zou ook het Koreaanse Hyundai zich bij een groep voegen die met de Maleisische regering gaat overleggen over een partnerschap met Proton. Dat schrijft Financial Times. Het is voor de derde keer in negen jaar dat GM belangstelling toont voor Proton.

Vorige maand kondigden Chrysler en het Chinese Chery hun voornemen aan om in een joint venture kleine auto’s te gaan produceren. Die auto’s zijn bestemd voor export naar Noord-Amerika en Europa.  

© Uitgeverij Nassau

Van der Kooi naar Louwman Group

Nimag en Van der Kooi Sportscars gaan hun sportwagenactiviteiten onderbrengen in een nieuwe onderneming.

De naam van deze onderneming is nog niet bekend maar hij zal volledig onderdeel worden van de Louwman Groep. Na de fusie ontstaat een nieuw bedrijf waarin de kennis en ervaring op het gebied van exclusieve handgebouwde sportwagens van Britse origine wordt gebundeld.

Willem van der Kooi

Willem van der Kooi wordt directeur en de activiteiten zullen over drie vestigingen worden gespreid (Lochem, Vianen, Amsterdam). Het gaat om een reeks van merken: Caterham, Lotus, Morgan, Noble en TVR. Voor Noble en TVR is de Benelux het verzorgingsgebied, voor de overige merken uitsluitend Nederland.

Nimag gaat zich in de toekomst concentreren op het importeurschap van Suzuki met de drie productgroepen auto’s, motorfietsen en outboards.

© Uitgeverij Nassau