Archief 2007

Sterke tweede plaats Jan van der Kooi op Zandvoort

Zandvoort Jan van der KooiTijdens de openingswedstrijd van de Youngtimer Trophy 2007 op Zandvoort behaalde Jan van der Kooi met zijn Lotus Europa een sterke tweede plaats. Alleen meervoudig kampioen Marcel Frijlink (Ford Escort RS1600) moest hij voor laten gaan. Gestart vanaf de zevende plaats rukte Jan snel op naar voren. Later in de race werden de remmen minder, maar zijn voorsprong op derde man Randall Lawson (Renault Alpine A310) was groot genoeg om de één-na-hoogste podiumplaats te mogen betreden.

 

DSC: Kees Kreijne

Kees Kreijne Lotus ExigeIn de Dutch Supercar Challenge heeft Kees Kreijne tijdens de eerste race van het seizoen op de Nürburgring overtuigend gewonnen met zijn Lotus Exige. Ook in race 2 pakte hij de kop, maar helaas viel hij na drie ronden stil. Berry van Elk pakte de winst en leidt nu het klassement in de sportklasse. Bob Herber scoorde in de tweede race een mooie achtste plaats in de SS2 klasse met zijn Turbo Esprit.

(links: http://www.supercarchallenge.nl/, http://kreijnemotorsports.nl/)

 

Autoweek: Nimag en Van der Kooi fuseren niet

B.V. Nimag en Van der Kooi Sportscars tekenden eerder dit jaar een intentieverklaring om met elkaar te fuseren. Dat gaat niet door.
B.V. Nimag, importeur van Morgan en TVR en Van der Kooi Sportscars, die Lotus, Caterham en Noble vertegenwoordigt, wilden graag de krachten bundelen en alle merken samen onder één dak brengen. Dat plan gaat niet door. Beide bedrijven hebben ‘in goed onderling overleg’ besloten dat de fusie niet doorgaat.
Beide bedrijven gaan in ongewijzigde vorm verder. Morgan en TVR worden vanuit Vianen verkocht en Van der Kooi heeft filialen in Lochem en Amsterdam.
Bron: Autoweek

Van der Kooi: LOTUS CUP 2007 en RACE SERIES

Lotus UK heeft voor 2007 de gehele Lotus Cup Organisatie overgedragen aan PCN Sport promotion, die in alle jaren ervoor mede organisator was. Het voordeel hiervan is dat nu niet alleen  ”reglementaire” Lotussen kunnen meedoen, maar alle modellen ongeacht hoe  oud en hoe deze zijn gemotoriseerd. Dit geldt zowel voor de  Regularity als de 100 miles races.Reglementen, klasse indelingen en inschrijf formulieren zijn  bij ons in de Lochemse vestiging aan te vragen.

Aan kosten moet je op het volgende rekenen: Voor de vier Regularity evenementen € 1320,= in totaal. Voor de zes Races € 4480,= in totaal, maar inschrijven per evenement kan natuurlijk ook. Hiervoor is wel een race licentie nodig, voor de Regularity niet.

Lees meer

Spyker aast op Lotus

Spyker Cars denkt erover om het Britse Lotus in te lijven. Lotus zou zich dan moeten richten op de ontwikkeling van de nieuwe Spyker D12 Peking-to-Paris. Productie van andere Spyker-modellen zou dan ook naar Engeland kunnen worden verplaatst. Spyker zou volgens bronnen al een letter of understanding hebben ondertekend met Lotus. Onduidelijk is hoe Spyker de overname denkt te kunnen financieren. De huidige financiële situatie is niet rooskleurig. Geruchten houden aan over opgeklopte productie- en verkoopcijfers. Het Formule 1-team zorgt echter voor lucratieve sponsorcontracten.

Bron: Telegraaf, maar zie ook autoweek