Archief 2007

Lotus Hot Wheels Concept Vehicle

Lotus Hot Wheels Concept Vehicle Hot Wheels gaat de concept car die het in samenwerking met Lotus heeft ontwikkeld in productie nemen. Op de SEMA in Las Vegas toonde de twee merken de Lotus Hot Wheels Concept Vehicle ter ere van het veertigjarig bestaan van de modelautofabrikant.

Lees meer

Lotus Europa uit China

Lotus Europa S In het kader van de kostenbesparing gebeuren er soms rare dingen. Zo gaat de Lotus Europa eind dit jaar waarschijnlijk ook uit een Chinese fabriek rollen.

Proton, de Maleisische eigenaar van Lotus, heeft hierover overeenstemming bereikt met de Chinese fabrikant Jinhua Neoplan Vehicle Company. De productie van de Europa zal plaatsvinden in de Jinhua-fabriek in de Chinese stad Jinan. Volgens de krant China Daily ontwikkelen beide fabrikanten daarnaast samen een vierdeurs sedan. Tot nu toe bouwde Jinhua Neoplan alleen bussen, maar in de nabije toekomst wil het merk jaarlijks 150.000 auto’s maken. Deze zijn voor zowel de thuismarkt als de export bestemd.

Bron: Tiscali/Autoweek

DSC: Kees Kreijne kampioen

Kees Kreijne Tijdens de laatste twee van de in totaal 18 races voor de Dutch Supercar Challenge heeft Kees Kreijne het kampioenschap in de Sportklasse weten veilig te stellen. Op het TT-circuit van Assen scoorde hij met zijn Lotus Exige een vijfde plaats in race 1 en een derde plaats in race 2.

Een prima prestatie van Kees, die bij de vorige race op Assen nog een zware klapper had gemaakt. Deze keer had hij geluk en iemand anders pech: zijn grote concurrent Bas Barenbrug had tijdens het laatste raceweekend last van technische problemen en scoorde daardoor geen punten.

Big Boost to Lotus Line-up

Lotus Exige In de pdf kan je informatie vinden over de plannen van Lotus voor 2008. Zo zal er een Elise komen met een Supercharger en een 240pk Performance Pack voor de Exige. Maar er nog veel meer te lezen in deze 8 pagina's tellende pdf

Lotus Cup tot laatste moment spannend

Lotus Cup Afgelopen zondag (21/10) werd de laatste wedstrijd verreden in Hockenheim en die was spannend tot de laatste minuut. Willem van der Kooi zijn laatste concurrent die hem nog de titel kon afpakken reed zonder enig probleem zijn rondjes in de stromende regen maar de Exige van Willem wilde deze laatste race niet echt lekker meer lopen en had last van het vele vocht.

Gelukkig reed hij de race wel tot het einde uit en eindigde daar op een tweede plaats.

Dat betekende dat Willem, door zijn totale hoge punten aantal, het Europese Kampioenschap binnen haalde!. Lotus Club Holland feliciteert Willem met deze overwinning.