• Start
  • Lotus Informatie
  • Modellen
  • Exige

Exige

Exige R-GT

Exige R-GTThe Lotus International Rally team is set to make its race debut in April in the FIA European Rally Championship. In partnership with Italian team United Business, who won the title last year, the hotly anticipated Exige R-GT will be painted in Lotus’ iconic black and gold colour scheme.

Lees meer

Exige MK2 (2006 - heden)

Met de komst van de Mk. 2 Elise kwam er na enige tijd natuurlijk ook een Mk. 2 Exige. Een belangrijk verschil met de Mk. 1 is dat het vaste dak van deze Exige verwijderd kan worden. Met de Mk.2 Exige wordt succesvol geracet in allerhande klassen en kampioenschappen. De meest extreme variant is de Sport Exige, een door Lotus Motorsport vervaardigde one-off.

 

Lotus Mk2 Exige
Lotus Mk2 Exige

 

 

Lotus Mk2 Exige
Lotus Mk2 Exige

 

 

Lotus Mk2 Exige
Lotus Mk2 Exige

 

 

Lotus Mk2 Exige
Lotus Mk2 Exige

 

Op de motorshow van Fukuoka Motor in 2009 werd deze Exige Stealth gepresenteerd. Opvallend was de matzwarte lak.ExigeStealth

Exige en Motorsport Elise (2000 - heden)

In 2000 verscheen nog een variatie op het thema Elise: een pure circuitracer, de Sport Elise en zijn tegenhanger voor op de weg, de Exige. Deze auto's hebben een vast dak, met daarin de luchtinlaat voor de motor, een flinke voorspoiler en dito achtervleugel.
De topsnelheid van de Exige is 219 km/u, de acceleratie van 0 tot 100 gaat in slechts 4,9 seconden en die tot 160 in 12,3 seconden. De Exige is tot deze prestaties in staat mede dankzij het superlage gewicht van 780 kg. De inmiddels bekende Rover K-series motor levert in de Exige 177 pk en hij kan zelfs nog opgevoerd worden tot zo'n 200 pk!

Image

Image

De Sport Elise heeft nog grotere spoilers, remmen en wielen en uiteraard meer vermogen. Het belangrijkste verschil is echter in het interieur te vinden: de rijderspositie is verplaatst naar het midden van de auto. In 2000 werd in Engeland de Lotus Sport Elise Trophy opgezet, een "arrive & drive" merkenrace waarbij Lotus zelf de auto's prepareert. De meeste races vonden plaats in het bijprogramma van het British Touring Car Championship, maar er werd ook gereden op de Nurbürgring en Spa. In 2001 vielen de inschrijvingen tegen en werd het kampioenschap ook opengesteld voor race-geprepareerde normale Elises. Sport Elises komen ook aan de start in andere kampioenschappen zoals het Britse GT-kampioenschap (in de GT3-klasse waar ook een enkele Esprit in rijdt) en in Nederland in de Dutch Supercar Challenge.

Image

Image