• Start
  • Club Informatie
  • Leden

Leden

In deze rubriek informeren we u over gebeurtenissen van onze leden.

In memoriam: Marius Du Toy van Hees

marius du toy van heesOp donderdag  13 mei is Marius Du Toy van Hees overleden. Zo’n 40 jaar geleden restaureerde en prepareerde Marius eigenhandig een Lotus Elite. Vanaf 1983 nam hij deel aan de HARC races. Daarnaast kwam hij aan de start in vele internationale wedstrijden om het toenmalige FISA Europese historische GT kampioenschap. Nadat hij zijn helm aan de wilgen had gehangen, werd de Lotus een reisauto waar hij samen met zijn vrouw Marlies vele tienduizenden kilometers door geheel Europa mee aflegde.

Zijn enorme liefde voor techniek kon hij kwijt in zijn rol als technisch commissaris. Marius heeft een niet te onderschatten aandeel gehad in de opzet en de professionalisering van de technische keuringen voor historische raceauto’s. Zijn bijna encyclopedische kennis van de techniek van historische auto’s was van enorme waarde bij de afgifte van FIA Historisch technische paspoorten en FIVA Identity Cards. Die hij vervolgens als hoofd TC weer controleerde bij ontelbare races en rallyes. Met zijn altijd rustige maar tegelijkertijd strikte optreden was Marius één van de pijlers onder het succes van het NK HTGT. Marius was al enige tijd ernstig ziek en is donderdagochtend ingeslapen. Marius zal zeer gemist worden in het historische race wereldje. Wij wensen Marlies en de verdere familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. 

Monique van Assem - van der Kooi Sportscars

Moniek Van AssemRuim 8 jaar lang is Monique met veel plezier werkzaam geweest bij Van der Kooi Sportscars.
Naast haar werk is ze een creatief fotografe en is daarom de opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool gestart.
Per 1 januari 2018 heeft ze haar passie serieuzer gemaakt en start haar eigen bedrijf Picture & Style aan de Dorpsstraat 16 in Doorn.
Monique maakt graag van deze gelegenheid gebruik om alle klanten te bedanken voor de prettige samenwerking.
Wij wensen haar een succesvolle carrière toe.

Henri in actie met z'n Elan M100

Henri van Gelder in actieWe kennen Henri als de man met de camera tijdens de evenementen. Altijd aanwezig en ook altijd wel een mooie foto's van zijn Elan M100 in de collectie van foto's die hij opstuurt na een evenement.

Maar tijdens het NOF was Henri zelf in actie achter het stuur. Achter die helm zit hij. Omdat dit toch wel een bijzondere vastlegging is van Henri in actie krijgt hij de eer om vermeld te worden op de site.

De foto is gemaakt door: Henry Soenarko.

November Editie OKM

Carl van ReekumCarl van Reekum meldt trots dat zijn interview in het november nummer van OKM (Onschatbare Klassieker magazine) staat.

Als je ook wilt lezen waarom Cark voor Lotus gekozen heeft dan kan je het blad vinden in de boekhandel. (Je kunt het Carl ook natuurlijk zelf vragen).

 

 

In memoriam - Peter Sluiter, 1951 - 2014

Peter SluiterOp 5 december 2014 bereikte mij het bericht dat ons clublid en voormalig secretaris Peter Sluiter die middag was overleden. Schokkend, onverwacht, veel te vroeg. Toen ik in 1983 (als ik mij goed herinner, mijn Sunbeam Lotus was toen 2 jaar oud) lid werd van de Lotus Club Holland leerde ik o.a. Peter kennen.

Lees meer