• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Lotus Club Holland kleding

Ark Trading In de loop der jaren werd door de Lotus Club Holland diverse malen geïnvesteerd in kleding, voorzien van ons clublogo. En er waren altijd leden die interesse hadden, soms inventariseerden wij dat vooraf en soms namen wij bepaalde zaken “op voorraad”.

Lees meer

De LCH header foto's (versie 2.0)

Onderstaand zijn de foto's die op de nieuwe site opgenomen zijn in de top van de pagina. De foto's zijn afkomstig van Henri van Gelder tijdens de najaarsrit van 2015. Liggende op de grond maakte hij de foto's. Ik heb ze wel een beetje moeten bewerken om aan de verhouding 1x5 te voldoen. heb je ook een mooie foto, stuur hem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LCH header image 1

Lees meer

KNAC nieuwe adverteerder

KNAC - Koninklijke Nederlandsche Automobiel ClubDe KNAC is een nieuwe adverteerder geworden in ons clubblad Lotus Letters.

Als je lid wordt van de KNAC dan geven ze de club daarvoor in retour een financiële compensatie. Dus graag melden dat je lid bent van de Lotus Club Holland.

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringenpechhulpyoungtimer verzekeringoldtimer verzekering en auto adviesLid worden?

RTL Autovisie: Maarten van Rossum in Elite (UPDATE)

Maarten van RossumRecent werd Ronald Ringma benaderd door RTL Autovisie met het verzoek of we voor opnamen met Maarten van Rossum een Lotus Elite beschikbaar konden stellen.

Maarten van Rossum, bekend van televisie zoals van de programma's "De Slimste Mens" en het heerlijke mopperprogramma waarin hij samen met zus en broer (beide ook mopperaars) diverse plaatsen in Nederland bezoeken, had deze wens.

Gelukkig was Kees Houtzager bereid om zijn supermooie Lotus Elite beschikbaar te stellen om samen met een complete filmploeg opnames te maken. De Elite werd hiervoor voorzien van diverse camera's. Deze uitzending met de Elite van Kees wordt 9 oktober uitgezonden. Je kunt ook een uizending meemaken. Meer informatie hierover op onze facebook pagina: www.facebook.com/lotusclubholland.

Uiteraard komt er ook een compleet verhaal over deze dag in de Lotus Letters van augustus. Tevens gaat de najaarsrit heel toevallig dit jaar ook door het plaatsje Rossum.

Exige S, F1 en Henk-Jan Wolff

Exige S voor showroomHet was een zware dag maar iemand moet het doen. Een paar mooi foto's maken van de F1 wagen van Kimi Räikonen, rijden in een Exige S en kennismaken met de nieuwe verkoper Henk-Jan Wolff bij "van der Kooi Sportscars". We werden natuurlijk weer hartelijk ontvangen door Monique met een lekkere kop koffie.

Eerst maar eens een paar mooie foto's maken van de F1 wagen. Er stonden geen mensen omheen dus dat is dan het beste moment. Daarna even gezellig gesproken met Henk-Jan. Hij had al wat veranderingen doorgevoerd in de showroom en zat vol met ideeen. Een uitgebreid verslag van de ontmoeten wordt door Jan-Bart (ook met een streepje tussen beide voornamen) opgenomen in Lotus Letters. Waarschijnlijk komt het artikel al in het augustus nummer.

Maar na deze activiteiten moest het er toch maar van komen.

Lees meer

De LCH header foto's (versie 1.0)

Onderstaand zijn de foto's die vroeger gebruikt werden op de site in de rechter bovenhoek. De nieuwe site (per 18-7-2016) heeft andere foto's. Maar ik zou de eigenaren van de foto's geen eer aandoen door ze te verwijderen.

LCH header image 0

Lees meer

Autografie van je auto

Jan-Bart gek van autosAls je een hele mooie klassieke auto hebt dan is het natuurlijk ook heel leuk om daar een heel mooi boek over te hebben. Een boek die de auto(bio)grafie van je auto beschrijft. Wie waren de eigenaren, welke races zijn er mee gewonnen, waar en wanneer is de wagen gemaakt, gerenoveerd, onderhouden. Kortom alle informatie omtrent je waardevolle bezit. Jan-Bart Broertjes, de redacteur van onder andere Lotus Letters, is een specialist hierin en heeft recent het boek voor Sil Steffens gemaakt van zijn unieke Lotus. 

Meer over deze autografie is te lezen op de site: www.autografie.com.

Lees meer

Adverteren

Het clubblad LotusLetters wordt 6 maal per jaar uitgegeven in een oplage van ongeveer 350 exemplaren en biedt de volgende advertentie mogelijkheden:

 • A4 formaat full-color pagina
 • halve A4 formaat full-color pagina
 • los A4 formaat inlegvel

Indien u belangstelling hebt, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

De website http://www.lotusclubholland.nl/ wordt per maand door ruim 10.000 bezoekers benaderd. 

Club detail informatie

LOTUS CLUB HOLLAND bestaat in zijn huidige vorm sinds 1977 en stelt zich ten doel zoveel mogelijk eigenaren van auto's van het merk Lotus te verenigen en het blijvend gebruik van de Lotus personen- en competitie auto's te koesteren en te promoten. Lid van de vereniging kunnen zijn, zij die eigenaar van een Lotus zijn, alsmede zij die in dit merk geïnteresseerd zijn.

Lotus, opgericht door de Britse autosportpionier Colin Chapman, is een exclusief merk. Ons land telt slechts circa 800 Lotussen op kenteken, maar de club telt toch een kleine 300 leden, zowel bezitters als enthousiastelingen. De auto’s die zij bezitten lopen uiteen van de Elite, Six en Seven uit de jaren vijftig van de vorige eeuw tot de actuele modellen Elise, Exige en Evora. Daartussenin tref je een enorme verscheidenheid aan types aan, van éénzitter formulewagens tot vierzitters als de Lotus Omega. Maar bij Lotus denk je natuurlijk vooral aan sportwagens zoals de Elan, Europa, Esprit en de drie generaties Elise.

Geen snobs
De LCH, zoals de club kortweg wordt genoemd, mag dan een exclusief merk vertegenwoordigen, het is zeker geen snobistische club. De leden komen uit alle geledingen van de maatschappij en een flink aantal van hen sleutelt zelf. Gelukkig heeft Nederland twee goede Lotus-specialisten, dus ook de niet-techneuten kunnen hun exclusieve sportwagen probleemloos laten onderhouden.

Evenementen
Lotus Club Holland organiseert elk jaar twee drukbezochte toerritten (een voorjaars- en een najaarsrit) en diverse sportieve evenementen, zoals slaloms, rijvaardigheidstrainingen en circuit rijden. Ook is er regelmatig een technische bijeenkomst, zoals dit jaar een rollenbankdag. Daarnaast zijn er sociale bijeenkomsten, waaronder maandelijkse Pubmeets bij de twee Lotus-specialisten. Ook is de LCH aanwezig op beurzen en meetings zoals British Cars & Lifestyle, the British Autojumble en het British Race Festival. Traditioneel wordt het seizoen in november afgesloten met de Lotus Winter Fair. Informatie over de evenementen staat in de kalender.

Club magazine
Lotus Letters verschijnt zes maal per jaar en telt ongeveer 50 pagina's. Lotus Letters staat vol met interessante artikelen over Lotus en dingen die met Lotus te maken hebben. Hierin komen tal van dingen aan bod variërend van technische tips en verslagen van evenementen tot opmerkingen en belevenissen van leden. Bijdragen zijn van harte welkom, e-mail deze aan de redacteur van Lotus Letters

Technisch Seminar
Bij voldoende belangstelling organiseert de club is samenwerking met de dealer Van der Kooi Sportscars of Lotus Specialist VanSTEN een technisch seminar.

Fabrieksbezoek
Een keer per jaar proberen we bij genoeg belangstelling voor de liefhebbers een bezoek te brengen aan de fabriek. Dit gebeurd meestal samen met de Lotus dealer van der Kooi Sportscars. Het is voor de echte fans een prachtkans!

Club magazine
Lotus Letters verschijnt zes maal per jaar en telt ongeveer 50 pagina's. Lotus Letters staat vol met interessante artikelen over Lotus en dingen die met Lotus te maken hebben. Hierin komen tal van dingen aan bod variërend van technische tips en verslagen van evenementen tot opmerkingen en belevenissen van leden. Bijdragen zijn van harte welkom, e-mail deze aan de redacteur van Lotus Letters

Verzekeringen
Helaas zijn we gestopt met verzekeren via de Club. Iedereen heeft speciale wensen en eisen zodat het onmogelijk was om dit bij een verzekeraar te beleggen. Veel leden kunnen vaak de tweede auto ook goedkoper verzekeren bij de lopende andere (auto)verzekeringen.

Boeken
Lotusboeken kunnen via de club tegen een scherpe prijs geleverd worden. Een goede bron hiervoor is Jan-Bart Broertjes

Bank en KvK informatie

 • RABOBANK 
 • IBAN : NL13 RABO 0140 0229 10
 • BIC : RABONL2U
 • KvK-nummer: 40533673

Lidmaatschap
Indien je een lidmaatschap wilt beëindigen dan kan dit per e-mail aan onze ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) tot uiterlijk 1 december van het lopende jaar plaatsvinden. Aanmelden als lid is mogelijk via het formulier dat u hier kunt vinden. Het lidmaatschap wordt automatisch gecontinueerd indien deze niet op tijd beëindigd is.

Meer artikelen...

 • 1
 • 2