• Start
  • Evenementen
  • Evenement verslagen
  • Evenementen 2022

Evaluatie: Internationale Esprit Meeting - 17 juli

Esprit evenementDe voorbereiding was kort en onduidelijk want kunnen we wel veel Esprit eigenaren bij elkaar krijgen in de vakantietijd. Toch hebben we besloten het te doen en proberen zoveel mogelijk Europeanen en Engelse naar Nederland te krijgen. Het waren uiteindelijk 19 Esprit's die zich verzameld hadden en wat andere leden met hun Lotus. Totaal 51 personen en 29 auto's. Een mooi opkomst dus.

Iedereen heeft top genoten op deze prachtige dag. Met name Bauke Kooistra want het initiatief was oorspronkelijk bij hem ontstaan. Zijn dag kon niet kapot en daarom was hij er zelf al met 2 Esprit's. Door Jack was een mooi rit uitgezet. Niet te lang maar lang genoeg om een prachtige stoet wagens te tonen aan het zeer geïnteresseerde publiek.

Uiteraard komt hier een mooi artikel van in de eerstvolgende Lotus Letters.

Evaluatie: Nationaal Oldtimer Festival - 28 mei

20220528 133026 nof 280522 Eindelijk na twee jaar afwezigheid weer een leuk evenement op Circuit Zandvoort met bezoekers. Het Nationaal Oldtimer Festival vond plaats op zaterdag 28 mei als een zonovergoten dag al was de stevige wind nog behoorlijk fris. Natuurlijk ging onze belangstelling vooral uit naar de Lotus sportwagens. Een klein gezelschap clubleden kwam opdagen met hun Lotus en gebroederlijk stond er een leuke mix aan klassiekers en moderne Lotus sportwagens. De kameraadschappelijke sfeer maakt dat je uitgebreid ervaringen met elkaar uitwisselt over het wel en wee van onze sportwagens. Heel vaak gaat het ook over het leven, het werk, reizen en je ontmoet altijd weer nieuwe mensen. Bekende merken als MG, Jaguar, TVR, Triumph, Rover, Mini en een aantal exoten vielen te bewonderen.

Lees meer

Evaluatie: Spa-Classic 20 t/m 22 mei

circuit spaDoor de coronamaatregelen kon Spa-Classic twee jaar achtereen niet doorgaan. Van 20 t/m 22 mei vond de 10e editie van Spa-Classic plaats met veel racende deelnemers en bezoekers. We hadden een zonnig weekend en de opkomst van Lotus-rijders was overweldigend. Zelfs die ene plensbui voelde zomers aan en leverde mooie sfeerplaatjes op. Rond de 40 Italiaanse Lotus-rijders waren vanuit Milaan en omstreken naar Spa-Francorchamps gereden; een zelfs met zijn Elise vanuit Griekenland. We hebben veel rijders gesproken en nieuwe contacten gemaakt. De voorzitter van Club Lotus Italia Paolo gaf mij een CLI vaandel als vriendschapsgebaar. Een aantal clubleden hebben hun Lotus bij ons geparkeerd voor een dag of meer. Er komen via onze website altijd mensen die graag gebruik maken van onze gastvrijheid. Elk jaar komt een Duitser met zijn Exige S en deze keer had een Belg met zijn prachtig gerestaureerde rode Esprit S3 zich bij ons gevoegd. Hij bedankte mij met een doosje La Shouffe met glas en een doosje Belgische pralines, zeer attent en gewaardeerd. Normaliter stonden we als LCH op het binnenterrein maar deze keer kregen we de parkeerplaats naast de F1 tribune toegewezen.

Lees meer

Evaluatie: ALV & Rit - 15 mei

p1000240 lch 15052022Wat was het weer een heerlijke dag. Voor vele vroeg uit bed om aanwezig te zijn voor de Algemene Ledenvergadering in Eindhoven. Een zeer mooie locatie het Evoluon. Na vele jaren is dit nog steeds een iconisch gebouw. 

De vergadering verliep met fijne interactie met de leden. Het verslag hiervan is binnenkort terug te lezen in Lotus Letters. Na de vergadering was het een hele organisatie om alle 50 wagens netjes rond de vijver te zetten zodat er diverse mooi foto's gemaakt konden worden. Deze keer was er gelukkig een hoog gehalte klassiekers aanwezig en die kregen dan ook een plekje vooraan.

Na deze foto sessie begon de rit. Eerst naar de lunchlocatie en daarna naar het eindpunt voor een drankje en hapje. Het was zeer geslaagde dag en iedereen vertrok met pijn in de kaken van een hele dag glimlachen. Er was ook wat pijn bij de mensen die zich op deze zon overgoten dag niet goed hadden ingesmeerd. We danken de leden die deze dag hebben georganiseerd.

Foto's staan in de galerij.

De foto's van Arjan kan je hier vinden: https://drive.google.com/drive/folders/1jo069Q8Ttcq0LOjdwAyRbuOk4G29RRPR?usp=sharing

Evaluatie: Lotus rijdersdag: snel en gezellig

 mg 2457Afgelopen 30 maart 2022 was het weer zover: een Lotus rijdersdag. In totaal 25 Lotussen (we beschouwen de Caterhams als Sevens) reden die dag naar het circuit in Assen. En niet alleen om daar rond te rijden maar ook om gezellig met de andere rijders te kletsen en keuvelen over ideale lijnen, toe- en uitspoor, camber en bandendruk, remschijven en wielen, you name it. Een relatief gelukje was het weer: de gehele dag droog, heel af en toe een zonnetje, de temperatuur ongeveer 8 graden. Te koud voor de klapstoel, maar ideaal om “op snelheid” over het circuit te rijden. De Sevens -zoals altijd- geheel open, en deze keer werd het ook toegestaan (of oogluikend?) om dakloos te rijden met een Elise, zoals op de foto’s te zien is. Het belangrijkste: de rijders hebben pret gehad, de brede glimlachen waren weer te zien en rond vijf uur in de middag reed ieder weer huiswaarts. Een lang verhaal zegt minder dan de plaatjes . . . dus: hier zijn de foto’s te vinden: foto’s Lotus rijdersdag 30 maart 2022.