• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Evaluatie: Winter fair 5 november

20221105 104609De Lotus Winter Fair was ouderwets gezellig met veel standjes met onderdelen, boeken en tijdschriften en modelauto's. Het aantal bezoekers was overweldigend en ook om het gebouw van Van der Kooi en op de grote parkeerplaats en er tegenover zag je bijna uitsluitend Lotus sportwagens; een ongekende opkomst. Naast een overvolle showroom met klassieke Lotus sportwagens zoals de Esprit en Elises stond de nieuwe (gele) Emira aandacht te trekken en bewondering te oogsten.

Buiten stond een blauwe Emira waar al een aantal proefritten mee zijn gemaakt. Er was voor ieder wat wils. de dames die weer heerlijke tosti's maakten en frisdranken verkochten. Mart van der Kooi stond in de showroom traditiegetrouw espresso's en cappuccino's te maken. Dat was wel voor de laatste keer want hij emigreert naar Sidney voor een nieuwe job in car-sharing. Bedankt Mart voor de vele heerlijke kopjes koffie en succes in dat verre land. Bends and Curves informeerden geïnteresseerden over verreden tours en wat er nog aan zit te komen. Dat deed ook www.roads4Classics.com.

Lees meer

Evaluatie: Najaarsrit - 22 oktober

Verzamelen bij de LunchEind oktober en het is 18 graden, droog, zonnig en het staat vol met 55 Lotussen en 85 leden bij Eetcafe 't Bulk in Laren. Iedereen vroeg uit bed want om 10:00 kunnen ze de rit gaan rijden. De rit is uitgezet met myDrive van TomTom en beschikbaar gesteld als GPX en routebeschrijving in het routeboek. Helaas was het toch nog puzzelen want met andere route tooltjes dan TomTom was de route toch even anders. Het routeboek was ook even puzzelen want die bevatte regels van waypoint naar waypoint en daartussen de afzonderlijke stappen. Maar ja, het is ook een puzzeltocht dus iedereen genoot van de uitdaging.

Op de lunchlocatie alleen maar smiles van links naar rechts in de volle breedte. Ok, de ene had de route goed gereden en de ander wat alternatief en weer iemand anders had de lunchlocatie maar ingevoerd. Want, gaat het nu om de rit of om het gezellig met elkaar praten onder het genot van een drankje en een blik op al het mooie op de parkeerplaats.

Het was dus ook nodig om iedereen op de lunchlocatie even aan te sporen om te vertrekken want iedereen zal gezellig te kletsen en na te geniet van de lunch bij 't Zwaantje.

De puzzel in deze rit was onduidelijk want de vragen kreeg je pas na afloop. Graaf Tel had wel aangeven dat hij was gestopt met tellen van verkeersdrempels en er stonden verschillende verkeersborden in het routeboekje. De vragen waren dus, hoeveel stoplicht, wildrooster, zebrapad en brugborden heb je geteld. We kregen deze keer van ruim 20 deelnemers het antwoordformulier.Seb

Bij de Cafe de Eend waren het onderstaande koppels die het beste geteld hadden en dus met een beker naar huis gingen:

  1. Huub & Maik Maas
  2. Dennis & Seb Groen (volgende keer wordt Seb echt de eerste)
  3. Alexander & Jens Demes.

De foto's van Henri staan in de galerij.

Evaluatie: Lotus trackday op Assen weer als vanouds - 18 oktober

Lotus @ AssenHet is 18 oktober 2022, geweldig weer, een mooie baan en 26 enthousiaste rijders, wat wil je nog meer?

Het was weer een dagje genieten “for the drivers”. Vanuit alle hoeken van het land kwam het spul aan. Na aanmelden en stickeren volgde de dagopening waarna om 12.30 de baan open ging. In twee groepen werd gereden, een groep “minder-ervaren” rijders en een groep “ervaren” rijders. Vanwege het geringe aantal auto’s en de goede rijstijl van de deelnemers werd besloten om 14.30 de groepen samen te voegen, zodat iedereen 3 uur rijtijd heeft gehad. Een rijder van een vreemd merk reed mee met een Lotus van zijn maatje, hetgeen hem de opmerking ontlokte dat Lotus inderdaad is gemaakt voor dit soort dagen. MG 2806

Het circuit als natuurlijke habitat. Welk merk doet dat na? De rijders waren zeer te spreken over deze dag, en dat smaakte naar meer.  Om 16.30 viel de finishvlag en na het opruimen, vegen, inpakken en opladen ging ieder weer huiswaarts.

De foto's staan in de gallerij.

Wat opvalt: deze groep rijders is een echt een clubje: men neemt ook heel veel tijd om met elkaar bij te praten en elkaars auto te bewonderen en te helpen en te adviseren. Rijden is geweldig, tja . . . . wat wil je nog meer? Het antwoord is helder: meer rijders! 

Evaluatie: Internationale Esprit Meeting - 17 juli

Esprit evenementDe voorbereiding was kort en onduidelijk want kunnen we wel veel Esprit eigenaren bij elkaar krijgen in de vakantietijd. Toch hebben we besloten het te doen en proberen zoveel mogelijk Europeanen en Engelse naar Nederland te krijgen. Het waren uiteindelijk 19 Esprit's die zich verzameld hadden en wat andere leden met hun Lotus. Totaal 51 personen en 29 auto's. Een mooi opkomst dus.

Iedereen heeft top genoten op deze prachtige dag. Met name Bauke Kooistra want het initiatief was oorspronkelijk bij hem ontstaan. Zijn dag kon niet kapot en daarom was hij er zelf al met 2 Esprit's. Door Jack was een mooi rit uitgezet. Niet te lang maar lang genoeg om een prachtige stoet wagens te tonen aan het zeer geïnteresseerde publiek.

Uiteraard komt hier een mooi artikel van in de eerstvolgende Lotus Letters.

Evaluatie: Nationaal Oldtimer Festival - 28 mei

20220528 133026 nof 280522 Eindelijk na twee jaar afwezigheid weer een leuk evenement op Circuit Zandvoort met bezoekers. Het Nationaal Oldtimer Festival vond plaats op zaterdag 28 mei als een zonovergoten dag al was de stevige wind nog behoorlijk fris. Natuurlijk ging onze belangstelling vooral uit naar de Lotus sportwagens. Een klein gezelschap clubleden kwam opdagen met hun Lotus en gebroederlijk stond er een leuke mix aan klassiekers en moderne Lotus sportwagens. De kameraadschappelijke sfeer maakt dat je uitgebreid ervaringen met elkaar uitwisselt over het wel en wee van onze sportwagens. Heel vaak gaat het ook over het leven, het werk, reizen en je ontmoet altijd weer nieuwe mensen. Bekende merken als MG, Jaguar, TVR, Triumph, Rover, Mini en een aantal exoten vielen te bewonderen.

Lees meer

Evaluatie: ALV & Rit - 15 mei

p1000240 lch 15052022Wat was het weer een heerlijke dag. Voor vele vroeg uit bed om aanwezig te zijn voor de Algemene Ledenvergadering in Eindhoven. Een zeer mooie locatie het Evoluon. Na vele jaren is dit nog steeds een iconisch gebouw. 

De vergadering verliep met fijne interactie met de leden. Het verslag hiervan is binnenkort terug te lezen in Lotus Letters. Na de vergadering was het een hele organisatie om alle 50 wagens netjes rond de vijver te zetten zodat er diverse mooi foto's gemaakt konden worden. Deze keer was er gelukkig een hoog gehalte klassiekers aanwezig en die kregen dan ook een plekje vooraan.

Na deze foto sessie begon de rit. Eerst naar de lunchlocatie en daarna naar het eindpunt voor een drankje en hapje. Het was zeer geslaagde dag en iedereen vertrok met pijn in de kaken van een hele dag glimlachen. Er was ook wat pijn bij de mensen die zich op deze zon overgoten dag niet goed hadden ingesmeerd. We danken de leden die deze dag hebben georganiseerd.

Foto's staan in de galerij.

De foto's van Arjan kan je hier vinden: https://drive.google.com/drive/folders/1jo069Q8Ttcq0LOjdwAyRbuOk4G29RRPR?usp=sharing

Evaluatie: Spa-Classic 20 t/m 22 mei

circuit spaDoor de coronamaatregelen kon Spa-Classic twee jaar achtereen niet doorgaan. Van 20 t/m 22 mei vond de 10e editie van Spa-Classic plaats met veel racende deelnemers en bezoekers. We hadden een zonnig weekend en de opkomst van Lotus-rijders was overweldigend. Zelfs die ene plensbui voelde zomers aan en leverde mooie sfeerplaatjes op. Rond de 40 Italiaanse Lotus-rijders waren vanuit Milaan en omstreken naar Spa-Francorchamps gereden; een zelfs met zijn Elise vanuit Griekenland. We hebben veel rijders gesproken en nieuwe contacten gemaakt. De voorzitter van Club Lotus Italia Paolo gaf mij een CLI vaandel als vriendschapsgebaar. Een aantal clubleden hebben hun Lotus bij ons geparkeerd voor een dag of meer. Er komen via onze website altijd mensen die graag gebruik maken van onze gastvrijheid. Elk jaar komt een Duitser met zijn Exige S en deze keer had een Belg met zijn prachtig gerestaureerde rode Esprit S3 zich bij ons gevoegd. Hij bedankte mij met een doosje La Shouffe met glas en een doosje Belgische pralines, zeer attent en gewaardeerd. Normaliter stonden we als LCH op het binnenterrein maar deze keer kregen we de parkeerplaats naast de F1 tribune toegewezen.

Lees meer

Evaluatie: Lotus rijdersdag: snel en gezellig

 mg 2457Afgelopen 30 maart 2022 was het weer zover: een Lotus rijdersdag. In totaal 25 Lotussen (we beschouwen de Caterhams als Sevens) reden die dag naar het circuit in Assen. En niet alleen om daar rond te rijden maar ook om gezellig met de andere rijders te kletsen en keuvelen over ideale lijnen, toe- en uitspoor, camber en bandendruk, remschijven en wielen, you name it. Een relatief gelukje was het weer: de gehele dag droog, heel af en toe een zonnetje, de temperatuur ongeveer 8 graden. Te koud voor de klapstoel, maar ideaal om “op snelheid” over het circuit te rijden. De Sevens -zoals altijd- geheel open, en deze keer werd het ook toegestaan (of oogluikend?) om dakloos te rijden met een Elise, zoals op de foto’s te zien is. Het belangrijkste: de rijders hebben pret gehad, de brede glimlachen waren weer te zien en rond vijf uur in de middag reed ieder weer huiswaarts. Een lang verhaal zegt minder dan de plaatjes . . . dus: hier zijn de foto’s te vinden: foto’s Lotus rijdersdag 30 maart 2022.