• Start
  • Evenementen
  • Evenement verslagen
  • Evenementen 2021

Evaluatie Winterfair: De Sint en de Emira

Lotus EmiraJa, ja,beide zijn dit weekend aangekomen in Nederland!. Voor de Lotus Emira zijn eerste optreden op het vasteland na een roadtour met 50 events in Engeland. Alleen op Goodwood vonden in 4 dagen 25.000 geïnteresseerden hun weg naar de Lotus stand!. Maar ook van der Kooi mag met deze primeur niet klagen, al voor dit weekend zijn 20 orders geboekt inclusief aanbetaling. De 20 gelukkigen kregen zondag de kans hun blind gekochte aankoop te bewonderen en konden hem dan ook verder configureren.

Naast gebruikelijke opties gaat het er volgens Lotus om hoe je de auto gaat gebruiken. Voor de sportievelingen is er een wat hardere gedempte set-up met de Michelin cup 2 banden, fenomenaal op droog wegdek maar bij nat weer een beetje tricky. De toerijder cq de dagelijkse gebruiker kan kiezen voor een iets comfortabel afgestelde demping en voor Lotus specifiek ontwikkelde Goodyear Eagle F1 banden met een brede range compound. Scott van Lotus Hethel gaf een verdere toelichting mn waarom de aërodynamica zo bijzonder is, de vele hoeken zoals de “boemerang” op de front clam en gaten in zij- en achterkant geven vortexen langs de zijkant en wervelingen aan de achterkant die weer terug in de motorruimte gaan?!.

Lees meer

Evaluatie: Lotus rijdersdag 16 oktober 2021 - gezellig en leuk

Lotus on AssenZaterdag 16 oktober was het weer zover: de Lotus rijdersdag op circuit Assen. Een inmiddels bekend concept: de deelnemers komen aan de ochtend, de auto’s daarna voorzien van groepsstickers, opstellen in de pitstraat en daarna is er eerst volop ruimte voor koffie en bijpraten. Om 12 uur de opening van de dag door de Paul van Steenis die de algemene leiding heeft over “het rijden”. Precies om half een is de start met 2 verkenningsrondes en daarna rijden de groepen om beurten ieder een half uur. Ook nu verliep dit weer zo. En met medewerking van Pluvius die een dagje vrij had genomen: geen regen! Dit zorgde voor veel rijplezier, weinig schuivers en geen enkele onderbreking vanwege grindbakmisere of anderszins. Ook Jan van der Kooi, zoals altijd van de partij namens Van der Kooi Sportscars, had deze keer een rustige middag.

[UPDATE: 8/11] Mooie foto's van Matthijs toegevoegd in de galerij

Lees meer

Evaluatie: Najaarsrit 2021

Start bij de KribbeNa meer dan een jaar in de kast te hebben gelegen konden de leden eindelijk de rit van Carl van Reekum rijden. De voorbereiding en daarna de aanpassingen die nodig waren omdat de rit voorbereidingen meer dan een jaar geleden waren gestart hebben wel geresulteerd in een meer dan perfecte rit.

Ontvangst bij De Kribbe, Weerdseweg 6a, Wilp waar iedereen heerlijk zat in de zon met elkaar te praten. Na zo'n lange tijd was er veel te bespreken op deze mooie locatie. Bijna moest de start met een half uur uitgesteld worden omdat Ruud de sleutels in de auto had laten zitten en de deuren dicht had gedaan. De Beach vlaggen en de routeboekjes lagen er echter nog in. Na een poging om met een stok de deur open te krijgen was Jack zo slim om het gewoon via de deurknop te proberen en ja de deuren gingen open. De routeboekjes konden uitgedeeld worden.

Maar, de deelnemers hadden het naar hun zin en konden maar moeilijk vertrekken.  

Lees meer

Evaluatie: film ALV, rit & BBQ 24 juli

Erik heeft weer een film impressie gemaakt van de ALV, Rit en BBQ die er was op 24 juli. Omdat we het evenement geheel buiten konden organiseren was het mogelijk om de ALV te houden. Daarna weer een mooie rit en BBQ, maar kijk naar de film en je kan het zelf ervaren.

Evaluatie: film rit & BBQ 19 juni

Erik heeft weer een film impressie gemaakt van de rit en BBQ die er was op 19 juni. Omdat we toen nog max 50 leden mochten ontvangen was het snel vol. Maar omdat het zo'n succes was hebben we op de dag zelf besloten om 24 juli weer de rit en BBQ te organiseren maar nu voorafgaand hebben we eerst de Algemene Leden Vergadering. Er is geen beperking in het aantal maar schrijf je snel in.
  • 1
  • 2