• Start
  • Evenementen
  • Evenement verslagen
  • Evenementen 2018

Evaluatie: voorjaarsrit 2018

Jan & Herma van VlietEindelijk was het zover, nadat de rit al een paar maanden geleden binnen enkele weken was volgeboekt, konden we eindelijk rijden.

Je hoopt altijd dat het weer mooi is zodat we ook echt de cabrio ervaring weer kunnen ervaren. Gelukkig ook deze keer zat dat weer goed. Jan en Herma van Vliet en hun zoon hadden alles goed voorbereid en toen ik aankwam om 09:05 zat het terras al overvol en werden er op de parkeerplaats vele handen geschud en over de auto’s gesproken.

Lees meer

Evaluatie: Elisa Artioli in Nederland – 2 juni

I am ElisaOp zaterdag 2 juni was het zover dat de naamgeefster van de Lotus Elise in Nederland was, Elisa Artioli.

Elisa was het kleine meisje die tijdens de presentatie van de Elise onder het laken zat. Elisa zat daar niet zomaar. Haar opa Romano Artioli was tussen 1993 en 1996 eigenaar van Lotus (en Bugatti). De Lotus Elise is vernoemd naar Elisa en zij is inmiddels een icoon in de Elise-wereld. Wellicht ken je haar facebook of instagram account. Toen de Lotus Elise 20 jaar werd, heeft zij besloten om haar verhaal te vertellen en dat viel te lezen in Lotus Letters mei 2017.

Lees meer

Evaluatie: British Cars & Lifestyle

British Cars & Lifestyle Lotus showDit weekend heeft Lotus Club Holland weer acte de présence gegeven op de British Cars & Lifestyle beurs in Rosmalen.

Wederom een succesvol weekend met vele bezoekers die natuurlijk ook erg geïnteresseerd waren in Lotus. Carl van Reekum, Bauke Kooistra, Maarten van Helden en Willem van der Kooi hadden een/hun wagen beschikbaar gesteld voor de presentatie. Vele leden kwamen langs voor een frisje of kop koffie en natuurlijk voor een lekkere koek. Vandaag om 18:30 stonden de auto's weer op de weg en is Willem van der Meijden weer onderweg met zijn camper en daarachter de Esprit van Bauke om deze terug te brengen naar Friesland om vanavond om 01:00 weer thuis te zijn. Een weekend die vrijdag al vroeg begon.

Volgend jaar willen we weer maar dan is er echt meer hulp van de leden nodig. Misschien mag jij dan wel een fantastisch mooie Evora weer terugrijden naar van der Kooi in Houten. 

Evora van Gales

Voor mij en Bauke was dat de kers op de pudding. Wat een fantastisch wagen die origineel van de CEO (Gales) van Lotus was. Het staat te koop voor ongeveer €149.000 bij Willem van der Kooi.

De foto's van onze vaste fotograaf Henri staan in de galerij.

 

Evaluatie: Algemene Leden vergadering 2018

Healey museumHet was een zeer gezellig leden vergadering op een prachtige locatie. Er zijn weer diverse leden in het zonnetje gezet en er waren zelfs deze keer leden die het bestuur in het zonnetje zette.

Helaas heeft Ronald Ringma het bestuur verlaten maar hij heeft aangegeven nog steeds als ere-lid beschikbaar te zijn voor diverse evenementen en artikelen in Lotus Letters. 

Er zijn zelfs leden die werken aan een commissie Sports & Travel dus er zal veel te doen zijn. Ook Siegfried Hermann is helemaal uit Duitsland overgekomen om zijn ideeën voor evenement met betrekking tot 70-jaar Lotus en de 50e sterfdag van Jim Clark te delen met de leden.

De foto's van Henri zijn in de galerij te vinden en natuurlijk komt er een uitgebreid verhaal in Lotus Letters. Het is fijn dat er zoveel leden op dit evenement komen.