Evaluatie: midzomernachtrit 2018

midzomernachtritOp 21 juni was het zover dat de midzomernachtrit gereden kon worden. De rit was uitgezet door Ruud & Annemieke de Ridder en ging van Haastrecht naar Aalsmeer. Erik & Machelien Herlé hadden via de gemeente toestemming gevraagd om de auto's op de parkeerplaats tegenover het restaurant Bregje te mogen parkeren. De plaatselijke bakker, bloemenmarktstal en kaasstal werkte daar maar graag mee en zorgde ervoor dat rond 17:00 de plaats vrij was en afgezet kon worden met rood-wit lint. De visboer was wat minder blij maar begreep dat we bij elkaar wilde parkeren en had uiteindelijk zoveel begrip dat hij ons een bakje heerlijke kibbeling aanbood.

Lees meer

Evaluatie: Ontvangst Elisa Artioli – 2 juni

Erik Herlé was één van de Lotus Club Holland leden die Elisa Artioli een speciaal ontvangt geboden hebben voordat ze naar het evenement bij van der Kooi Sportscars gingen.

Erik heeft van dit ontvangt een filmpje gemaakt.

Het artikel van het ontvangt bij van der Kooi Sportcars is hier te lezen.

Evaluatie: Spa Classic 2018

Spa Classic 20180518Spa-Classic vond dit jaar plaats van 18 t/m 20 mei en voor mij het begin van elk autosportseizoen. Door omstandigheden en het zeer grote aantal foto's dat ik maakte met hulp van Jack Enters die er ook was alsnog een beeldverslag van dit grootse evenement.

Niet te verwarren met Spa Summer Classic want een maand later op Spa-Francorchamps gehouden wordt en waar ik zeker ook een keer naar toe zal gaan. Net als vorig jaar heeft de organisatie Peter Auto een mooie paddock voor de LCH ingericht op het binnenterrein waar zo'n acht Lotussen in pasten.

Lees meer

Evaluatie: Classic Cars & Aeroplanes Seppe

dsc 5261 seppe 20180617Classic Cars & Aeroplanes werd gehouden op 16 en 17 juni op vliegveld Seppe ook wel Breda Airport International genaamd. Een geweldig leuk en gevarieerd evenement met een keur aan klassieke auto's en vliegtuigen. Een aantal vliegtuigen gaven een fraaie show en voor de liefhebbers kon tegen betaling worden meegevlogen in de Antonov dubbeldekker.

Lees meer

Evaluatie: ProDrive training

prodrive5Vandaag was het zover dat 14 auto's en zo'n 28 deelnemers aanwezig waren op de ProDrive training in Lelystad. Na het ontvangst waar de veiligheidsaspecten werden besproken ging iedereen naar het RDW circuit. Op dit circuit werden de volgende vaardigheden getraind: driften op natte baan, uitwijken, remmen en een slalom met tijdsregistratie. Daarna ging iedereen op de kombaan van de RDW. Deze heeft een helingshoek van 60% en dat geeft een zeer bijzondere rijervaring. Daarna ging het gehele team naar de Politiebaan voor training op een circuit.

Lees meer