Evaluatie: Najaarsrit - Genieten in het Noorden

uitnodigingDe Najaarsrit van de Lotus Club Holland bracht zo’n 60 Lotus liefhebbers naar het terras voor het  Van der Valk Hotel in Spier, waar verzameld werd voor een route door de 3 Noordelijke provincies. Jan van Dijk en Bauke Kooistra hadden prachtige weggetjes gevonden die zelfs de locals niet kenden! De route voerde langs Rusland, Canada en Amsterdam, maar was toch niet langer dan 150 kilometer.

De lunchstop was bij Route 36 in Diever en de middagroute eindigde in het Friese Rottevalle, waar de zon volop scheen en het terras met uitzicht over het meer bomvol was. Onderweg moesten 12 foto’s herkend worden en in de juiste volgorde gezet. Dat viel niet mee, de besten wisten 11 van de 12 te herkennen. De uiteindelijke beslissing viel daarom door een extra vraag: door hoeveel provincies ging deze rit?

Lees meer

Evaluatie: Nationaal Oldtimer Festival 28/29 juli

NOFHet Nationaal Oldtimer Festival vond plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juli. De zaterdag bleek een onstuimige dag te zijn geweest met zware bewolking, regen en een heuse windhoos. Veel Engelsen die een tent hadden opgezet voor het sleutelen aan hun racewagens zagen in amper twee minuten alles de lucht in gaan. Ik heb een foto gezien waar alle tenten als een bijeen gelegde hoop zeildoek tegen de hekken bij de Hans Ernst bocht hingen. Heel sneu voor al die zwoegende mensen om aan de races te kunnen deelnemen.

Lees meer

Evaluatie: British Race Festival 7 juli

 dsc0057 brf cz 20180708Een zonovergoten British Race Festival trok op zaterdag 7 juli op Circuit Zandvoort nog niet erg veel publiek. Ook de voor de LCH ingerichte paddock net na de tunnel links op het parkeerterrein viel aanvankelijk niet op. Geen gele LCH-tent en de opkomst van Lotus en Seven-rijders bleef steken bij vijf auto's. Toch was er op zaterdag al het nodige te beleven. Vooral de Vintage Racewagens waarin ook clubleden te vinden waren was geweldig om te zien. Louwman Exclusive Cars had flink uitgepakt met een grote vloot McLarens (waaronder veel Engelsen) die ook het circuit opgingen.

Lees meer

Evaluatie: Maarten Memorial - 19 juli

Kasteel DuivenvoordeDit jaar was de Maarten Memorial eerder dan andere jaren zodat op deze speciale 15e editie meer mensen mee konden rijden en er minder vakantie conflict waren. Zoals alle jaren was het weer een feest. Bij Ahoy werden de auto's gestikkerd en werd er kennis gemaakt met de bijrijder. Daarna een rit naar het mooie Kasteel Duivenvoorde waar een meer dan perfecte lunch werd verzorgd. Deze keer op een nog mooiere locatie zodat we uitkeken op het kasteel met in de tuin alle prachtige auto's.

Lees meer

Evaluatie: British Autojumble Waalwijk: gezellig!

Autojumble WaalwijkGezellig is het juiste woord. Een zondag in Waalwijk, waar in het Lido park weer een gezellige autojumble plaatsvond. Na een uitstapje naar Drunen was het de organisatie gelukt het evenement weer naar Waalwijk te halen. Zo’n 20 Lotus rijders wisten de weg te vinden naar de tent van Lotus Club Holland.  Overigens was het de eerste maal dat de nieuwe tent in gebruik werd genomen. Samen met koffie, fris, broodjes en tostis die Willem serveerde werd  iedere gast welkom geheten.  Lotus Club Holland staat er goed op met de frisse tent en beachflags, zoals op de foto’s is te zien. Was er nog meer? Natuurlijk wel, genoeg andere Britse merken waren te bewonderen: de Jaguars, Jensens, Austin Healeys, Triumphs en natuurlijk een hele macht aan MG’s. Heb je het gemist? Kom volgend jaar kijken, in de tussentijd kun je de sfeer proeven uit de foto’s. (zie ook de galerij).