• Start
  • Evenementen
  • Evenement verslagen
  • Evenementen 2018

Evaluatie: Winterfair

Winter FairEr was weer veel te doen op de Winterfair. Het team van van der Kooi had voor een paar leuke standhouders gezocht en natuurlijk waren er diverse leden die enthousiast van alles te koop aanboden.

De lunch was ook weer perfect geregeld en natuurlijk zorgde Mart weer voor een zeer smakelijk kopje koffie. Veel leden hadden de Lotus weer even uit de garage gehaald want het was een perfecte dag om open te rijden. De foto's van Jack en Henri staan weer in de galerij.

Evaluatie: Lotus 70 anniversary

Lotus 70Het 70-jarige bestaan van Lotus werd groots gevierd op het fabrieksterrein in Hethel, Norfolk. De belangstelling voor dit evenement was zo groot dat de 5.000 beschikbare kaarten in amper vier uur vergeven waren. Ook Van der Kooi Sportscars met 35 beschikbare kaarten voor liefhebbers waren binnen de kortste keren uitverkocht. Het parkeerterrein in het weiland naast de fabriek was al snel 's morgens helemaal vol. Toen ik tegen half twaalf pas aankwam werd ik ondanks de gele kaart niet meer toegelaten, er was immers geen plaats meer. Gelukkig hadden een paar Engelse M100 rijders van de LEC een green ticket voor mij achter de hand gehouden en daarmee kon ik wel naar binnen en exclusief parkeren bij de Ela M100's op het parkeerterrein bij de hoofdingang. Het was een zonovergoten tikje frisse dag maar dat was eigenlijk prima.

Lees meer

Evaluatie: Lotus 70 anniversary

Lotus 70 TrackHet was me een bijzonder feest. In de brief die we kregen stond dat we uiterlijk om 09:00 bij Lotus moesten zijn met Lotus en met gele stikker. Onderweg was het rustig maar net voor Potash Lane begon de file. Het verkeer werd keurig geregeld en even later reden we de poort binnen en werd de eerst schifting gedaan. Sommige auto's naar rechts en wij rechtdoor. Over het fabrieksterrein en voor ik het wist reed ik opeens op het circuit. Daar zag ik dat we niet de eerste waren, een immense rij van Lotussen stonden 3 rijen dik opgesteld.

Lees meer

Evaluatie: Slalom Workshop

img 9860Ook dit jaar was er weer het succesnummer Slalom Workshop op Circuit Zandvoort. Ruim 15 deelnemende auto's waarvan 3 equipes zelfs uit België. Hoe zo is het ver rijden naar Zandvoort?

In de mallotus WhatsApp groep is al te lezen hoeveel plezier we dit jaar weer hebben gehad. Een extra element deze keer was de natte baan. Gelukkig niet door de regen maar door een precieze dosering van kraanwater. Dit gaf in de driftcirkel wat meer uitdaging en in de slalom was het opgenomen in het uitwijken met natte baan.

Lees meer

Evaluatie: Spa Six Hours

Spa Six HoursDe Spa Six Hours werd alweer voor de 25e keer gehouden en het leek wel of het aantal deelnemende Ford GT40’s groter was dan ooit. In de overall uitslag namen ze in ieder geval de eerste 6 plaatsen in beslag.

Plaats 7 en 8 waren voor 2 Elans. Dit hoofdgerecht werd vooraf gegaan door meerdere raceklassen met een uiteenlopend contingent Lotussen.

Voor degenen, die de Spa Six Hours nog niet kennen: het is echt een aanrader voor liefhebbers van klassieke auto’s!. Foto's in de galerij.