• Start
  • Evenementen
  • Evenement verslagen
  • Evenementen 2018

Evaluatie: Nationaal Oldtimer Festival 28/29 juli

NOFHet Nationaal Oldtimer Festival vond plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juli. De zaterdag bleek een onstuimige dag te zijn geweest met zware bewolking, regen en een heuse windhoos. Veel Engelsen die een tent hadden opgezet voor het sleutelen aan hun racewagens zagen in amper twee minuten alles de lucht in gaan. Ik heb een foto gezien waar alle tenten als een bijeen gelegde hoop zeildoek tegen de hekken bij de Hans Ernst bocht hingen. Heel sneu voor al die zwoegende mensen om aan de races te kunnen deelnemen.

Lees meer

Evaluatie: British Race Festival 7 juli

 dsc0057 brf cz 20180708Een zonovergoten British Race Festival trok op zaterdag 7 juli op Circuit Zandvoort nog niet erg veel publiek. Ook de voor de LCH ingerichte paddock net na de tunnel links op het parkeerterrein viel aanvankelijk niet op. Geen gele LCH-tent en de opkomst van Lotus en Seven-rijders bleef steken bij vijf auto's. Toch was er op zaterdag al het nodige te beleven. Vooral de Vintage Racewagens waarin ook clubleden te vinden waren was geweldig om te zien. Louwman Exclusive Cars had flink uitgepakt met een grote vloot McLarens (waaronder veel Engelsen) die ook het circuit opgingen.

Lees meer

Evaluatie: Maarten Memorial - 19 juli

Kasteel DuivenvoordeDit jaar was de Maarten Memorial eerder dan andere jaren zodat op deze speciale 15e editie meer mensen mee konden rijden en er minder vakantie conflict waren. Zoals alle jaren was het weer een feest. Bij Ahoy werden de auto's gestikkerd en werd er kennis gemaakt met de bijrijder. Daarna een rit naar het mooie Kasteel Duivenvoorde waar een meer dan perfecte lunch werd verzorgd. Deze keer op een nog mooiere locatie zodat we uitkeken op het kasteel met in de tuin alle prachtige auto's.

Lees meer

Evaluatie: British Autojumble Waalwijk: gezellig!

Autojumble WaalwijkGezellig is het juiste woord. Een zondag in Waalwijk, waar in het Lido park weer een gezellige autojumble plaatsvond. Na een uitstapje naar Drunen was het de organisatie gelukt het evenement weer naar Waalwijk te halen. Zo’n 20 Lotus rijders wisten de weg te vinden naar de tent van Lotus Club Holland.  Overigens was het de eerste maal dat de nieuwe tent in gebruik werd genomen. Samen met koffie, fris, broodjes en tostis die Willem serveerde werd  iedere gast welkom geheten.  Lotus Club Holland staat er goed op met de frisse tent en beachflags, zoals op de foto’s is te zien. Was er nog meer? Natuurlijk wel, genoeg andere Britse merken waren te bewonderen: de Jaguars, Jensens, Austin Healeys, Triumphs en natuurlijk een hele macht aan MG’s. Heb je het gemist? Kom volgend jaar kijken, in de tussentijd kun je de sfeer proeven uit de foto’s. (zie ook de galerij).

Evaluatie: midzomernachtrit 2018

midzomernachtritOp 21 juni was het zover dat de midzomernachtrit gereden kon worden. De rit was uitgezet door Ruud & Annemieke de Ridder en ging van Haastrecht naar Aalsmeer. Erik & Machelien Herlé hadden via de gemeente toestemming gevraagd om de auto's op de parkeerplaats tegenover het restaurant Bregje te mogen parkeren. De plaatselijke bakker, bloemenmarktstal en kaasstal werkte daar maar graag mee en zorgde ervoor dat rond 17:00 de plaats vrij was en afgezet kon worden met rood-wit lint. De visboer was wat minder blij maar begreep dat we bij elkaar wilde parkeren en had uiteindelijk zoveel begrip dat hij ons een bakje heerlijke kibbeling aanbood.

Lees meer