• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Evaluatie: midzomernachtrit 2018

midzomernachtritOp 21 juni was het zover dat de midzomernachtrit gereden kon worden. De rit was uitgezet door Ruud & Annemieke de Ridder en ging van Haastrecht naar Aalsmeer. Erik & Machelien Herlé hadden via de gemeente toestemming gevraagd om de auto's op de parkeerplaats tegenover het restaurant Bregje te mogen parkeren. De plaatselijke bakker, bloemenmarktstal en kaasstal werkte daar maar graag mee en zorgde ervoor dat rond 17:00 de plaats vrij was en afgezet kon worden met rood-wit lint. De visboer was wat minder blij maar begreep dat we bij elkaar wilde parkeren en had uiteindelijk zoveel begrip dat hij ons een bakje heerlijke kibbeling aanbood.

Lees meer

Evaluatie: Ontvangst Elisa Artioli – 2 juni

Erik Herlé was één van de Lotus Club Holland leden die Elisa Artioli een speciaal ontvangt geboden hebben voordat ze naar het evenement bij van der Kooi Sportscars gingen.

Erik heeft van dit ontvangt een filmpje gemaakt.

Het artikel van het ontvangt bij van der Kooi Sportcars is hier te lezen.

Evaluatie: Spa Classic 2018

Spa Classic 20180518Spa-Classic vond dit jaar plaats van 18 t/m 20 mei en voor mij het begin van elk autosportseizoen. Door omstandigheden en het zeer grote aantal foto's dat ik maakte met hulp van Jack Enters die er ook was alsnog een beeldverslag van dit grootse evenement.

Niet te verwarren met Spa Summer Classic want een maand later op Spa-Francorchamps gehouden wordt en waar ik zeker ook een keer naar toe zal gaan. Net als vorig jaar heeft de organisatie Peter Auto een mooie paddock voor de LCH ingericht op het binnenterrein waar zo'n acht Lotussen in pasten.

Lees meer

Evaluatie: Classic Cars & Aeroplanes Seppe

dsc 5261 seppe 20180617Classic Cars & Aeroplanes werd gehouden op 16 en 17 juni op vliegveld Seppe ook wel Breda Airport International genaamd. Een geweldig leuk en gevarieerd evenement met een keur aan klassieke auto's en vliegtuigen. Een aantal vliegtuigen gaven een fraaie show en voor de liefhebbers kon tegen betaling worden meegevlogen in de Antonov dubbeldekker.

Lees meer

Evaluatie: ProDrive training

prodrive5Vandaag was het zover dat 14 auto's en zo'n 28 deelnemers aanwezig waren op de ProDrive training in Lelystad. Na het ontvangst waar de veiligheidsaspecten werden besproken ging iedereen naar het RDW circuit. Op dit circuit werden de volgende vaardigheden getraind: driften op natte baan, uitwijken, remmen en een slalom met tijdsregistratie. Daarna ging iedereen op de kombaan van de RDW. Deze heeft een helingshoek van 60% en dat geeft een zeer bijzondere rijervaring. Daarna ging het gehele team naar de Politiebaan voor training op een circuit.

Lees meer

Evaluatie: British Cars & Lifestyle

British Cars & Lifestyle Lotus showDit weekend heeft Lotus Club Holland weer acte de présence gegeven op de British Cars & Lifestyle beurs in Rosmalen.

Wederom een succesvol weekend met vele bezoekers die natuurlijk ook erg geïnteresseerd waren in Lotus. Carl van Reekum, Bauke Kooistra, Maarten van Helden en Willem van der Kooi hadden een/hun wagen beschikbaar gesteld voor de presentatie. Vele leden kwamen langs voor een frisje of kop koffie en natuurlijk voor een lekkere koek. Vandaag om 18:30 stonden de auto's weer op de weg en is Willem van der Meijden weer onderweg met zijn camper en daarachter de Esprit van Bauke om deze terug te brengen naar Friesland om vanavond om 01:00 weer thuis te zijn. Een weekend die vrijdag al vroeg begon.

Volgend jaar willen we weer maar dan is er echt meer hulp van de leden nodig. Misschien mag jij dan wel een fantastisch mooie Evora weer terugrijden naar van der Kooi in Houten. 

Evora van Gales

Voor mij en Bauke was dat de kers op de pudding. Wat een fantastisch wagen die origineel van de CEO (Gales) van Lotus was. Het staat te koop voor ongeveer €149.000 bij Willem van der Kooi.

De foto's van onze vaste fotograaf Henri staan in de galerij.

 

Evaluatie: voorjaarsrit 2018

Jan & Herma van VlietEindelijk was het zover, nadat de rit al een paar maanden geleden binnen enkele weken was volgeboekt, konden we eindelijk rijden.

Je hoopt altijd dat het weer mooi is zodat we ook echt de cabrio ervaring weer kunnen ervaren. Gelukkig ook deze keer zat dat weer goed. Jan en Herma van Vliet en hun zoon hadden alles goed voorbereid en toen ik aankwam om 09:05 zat het terras al overvol en werden er op de parkeerplaats vele handen geschud en over de auto’s gesproken.

Lees meer

Evaluatie: Algemene Leden vergadering 2018

Healey museumHet was een zeer gezellig leden vergadering op een prachtige locatie. Er zijn weer diverse leden in het zonnetje gezet en er waren zelfs deze keer leden die het bestuur in het zonnetje zette.

Helaas heeft Ronald Ringma het bestuur verlaten maar hij heeft aangegeven nog steeds als ere-lid beschikbaar te zijn voor diverse evenementen en artikelen in Lotus Letters. 

Er zijn zelfs leden die werken aan een commissie Sports & Travel dus er zal veel te doen zijn. Ook Siegfried Hermann is helemaal uit Duitsland overgekomen om zijn ideeën voor evenement met betrekking tot 70-jaar Lotus en de 50e sterfdag van Jim Clark te delen met de leden.

De foto's van Henri zijn in de galerij te vinden en natuurlijk komt er een uitgebreid verhaal in Lotus Letters. Het is fijn dat er zoveel leden op dit evenement komen.