• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2016

Evaluatie: Oldtimerdag in Aalten

Echte Lotus SchoenenHet toeval wilde dat de jaarlijkse braderie van bootbedrijven bij mij voor de deur dit jaar op 5 mei viel. De gehele is de weg versperd met marktkramen en voetgangers waardoor je alleen te voet of met de fiets weg kunt. Dan maar met de Elan een dag op stap en op de LCH-website stond een oldtimerdag in Aalten (achter Doetinchem) aangekondigd en dat was een prima uitvlucht.

Gosse Beitsma wilde zijn Westfield met geheel nieuwe racemotor ook maar eens uitproberen en zo gingen wij al om acht uur op pad voor de rit van bijna anderhalf uur vanuit Breukelen.

Lees meer

Evaluatie: Historische Zandvoort Trophy

DSC8104 HZT 1 5 2016De Historische Zandvoort Trophy is inmiddels een begrip en trekt naast Nederlandse ook veel Belgische, Duitse en Engelse rijders aan. Prachtig gemêleerde deelnemersvelden in de NKHTGT en NK_GTTC klasse terwijl de nieuwe NK82_90 klasse ook al een leuk veld opleverde. Voor ons merk Lotus zijn Gerrit Jan van Leenen, Bert du Toy van Hees, Jos en zoon Bob Stevens, bekende verschijningen die heel vaak vooraan rijden en winnen.

Zaterdag was het al mooi zonnig maar nog wel erg fris op de duintoppen. Zondag was het stralend blauw en al wat warmer zeker op het erg gezellige terras van de HARC. LCH-leden zouden best eens een HARC-lidmaatschap erbij mogen overwegen als je bedenkt wat dat allemaal oplevert naast een zeer interessant raceblad RTL-GP.

Lees meer

Evaluatie: British Cars & Lifestyle

Ronald & Jan-BartDe 25-ste editie van British Cars & Lifestyle werd weer goed bezocht. Ook in de Lotus-hoek was het beide dagen gezellig druk met clubleden, geïnteresseerden en allerhande mensen met leuke verhalen over hun Lotus-belevenissen.

Op de stand vierde de LCH zijn eigen feestje, namelijk het feit dat de Lotus Europa dit jaar Abraham ziet. Met twee complete Europa's plus een rollend chassis op de stand konden we dat mooi illustreren. Dat de Europa tot de verbeelding van velen spreekt, werd gedurende deze dagen wel duidelijk, maar de meeste kwijl werd toch vergoten bij de Evora 400 aan de overzijde. Onze dank gaat uit naar Ed Waalewijn, Hans Ruiterkamp en Paul van Loon voor het uitlenen van hun Europa's en Van der Kooi Sportscars voor de Evora, plus Hans Mulder en Benny van Maurik die het bestuur terzijde stonden bij het bemannen van de clubstand.

 

Evaluatie: Ledenvergadering 2016

Ledenvergadering UtrechtDe entourage voor de ledenvergadering op 31 januari 2016 was deze keer een voormalige vertrekhal in het Spoorwegmuseum Utrecht. De authentieke zaal met hoge plafonds leverde een volle zaal met clubleden op want er kwamen stoelen tekort. De ontvangst met koffie en deze keer Domtorentjes zorgden voor een goede start op de zondagmorgen. De vergadering zelf was vriendschappelijk en alle zaken werden keurig afgehandeld binnen de gestelde tijd.

Een goed verzorgde lunch met fijne broodjes en smaakvolle soep, maar ook jus duorange, melk en karnemelk waren verkrijgbaar. De met meerderheid voor gestelde contributie om de exploitatie van de LCH op orde te houden werd ter vergadering al goed gemaakt door de kortingskaarten voor de Britisch Cars & Lifestyle beurs. De plannen voor het jubileumjaar 2017 worden nu verder uitgebroed maar dat lijkt iets moois te gaan worden.

Het bezoek aan het Spoorwegmuseum was zeer de moeite waard van na de grote verbouwing van een aantal jaren geleden is er heel wat meer te zien en te beleven zeker voor technisch geïnteresseerde clubleden. De aanwezigen kregen een uitrijkaart en een kortingsbon om nog eens terug te komen naar het Spoorwegmuseum. Deze formule van een jaarvergadering in combinatie met een interessante vergaderlocatie verdiend voortzetting. Voor een fotoverslag zie de fotogalerij.