• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2016

Evaluatie: British Car Jumble Waalwijk

Waalwijk tijdens een hoosbuiDe jaarlijkse British Car Jumble vond plaats zondag 26 juni met een onzekere weersverwachting. De dag begon met zon en wat bewolking maar we ontkwamen niet aan een flinke hoosbui. De LCH-tent bood een goede schuilplaats aan de aanwezigen waarvan menigeen niet eens lid was. De regen verbindt en houd mensen langer in de tent om zo te zeggen en het heeft een paar mensen doen besluiten lid te worden. Een enkele Elise rijder die geen LCH-lid was werd aangeboden zijn auto bij ons te stallen en dat aanbod werd dankbaar aanvaardde Lotus en leverde leuke gesprekken op. De verschillende Lotus sportwagens van Seven, Elan M100, Elise tot Evora en Eleven trokken veel bekijks en zeker ook onder de motorkap.

Lees meer

Evaluatie: VanSTEN 15 jarige bestaan

Zaterdag 11 juni vierde Van Sten haar 15-jarig bestaan. Begonnen in een grote loods in Den Hoorn verhuisde het bedrijf zo’n vijf jaar geleden naar een nieuw bedrijventerrein Vrij Harnash ook in Den Hoorn. De viering kreeg extra glans door het onlangs van Lotus verkregen predicaat Lotus Heritage Repair Centre. Een mooier cadeau kun je niet krijgen zeker als daarvoor gevraagd bent door Lotus. Ad en Jenny Van Sten, de ouders van Maarten van Sten die het bedrijf jaren geleden oprichtte, waren ook gekomen om te zien wat er was geworden van de onderneming van hun zoon.

Lees meer

Evaluatie: voorjaarsrit

Mooie Elise met op de achtergrond het Arsenaal 1309Het was even spannend of iedereen zou komen. De weervoorspelling hadden het over code oranje en in het zuiden stonden vele straten blank. In Frankrijk waren zelf gewonden gevallen door het weer. Ik hield m'n hart vast voor deze voorjaarsrit. Om 09:34 kwamen we aanrijden en tot m'n grote verbazing stonden er al heel veel Lotussen op de parkeerplaats. Vele leden zaten al op het zonnige terras achter een bakje koffie en gebak. Veel enthousiaste reacties en het was dus weer gelijk gezellig.

Samen met Jack Enters de bescheiden bijdrage voor de niet leden incasseren en de routeboekjes uitdelen is een fijn moment. Altijd weer even moeilijk om de juiste naam te vinden bij het gezicht, maar het gaat steeds beter. Ook het begroeten van nieuwe leden is dan erg leuk. Dat men er zin in had bleek wel toen om 10:45 iedereen stond te popelen om te gaan rijden.

Lees meer

Evaluatie: Pub Meet Seven

Pubmeet Lotus SevenOp een zomers aanvoelende zaterdag werd de maandelijkse Pub Meet bij Van der Kooi gehouden. Een grote schare Sevens en Elises was een toertocht gaan maken om 's middags bij Van der Kooi af te sluiten.

Sil Steffens had een door hem en zijn zoon zeer fraai gerestaureerde Lotus Seven S1 meegenomen waarover hij de wording en restauratiegeschiedenis vertelde. Het ging om het door Lotus destijds 26e uitgeleverde exemplaar dat er nu als nieuw uitzag. Hazel Chapman heeft deze Seven ooit gezien en goed bestudeerd; haar commentaar: "zo mooi werden ze door ons destijds niet afgeleverd". Zelfs de Lucas ver- en breedstralers waren als de originelen en ook de motorkapsluiting. Zo ook de grijs/groene kleur van het buizenframe. De 1100 cc Ford motor is van het type dat destijds ook in de Ford Anglia zat en zo ook het kunststof stuurtje dat van een Ford kwam. De voor huidige begrippen wel erg grote wielen en hoge banden met wieldoppen bleken ook een zoektocht op zich maar zo werden deze Sevens oorspronkelijk wel afgeleverd.

Lees meer

Evaluatie: Spa Classic

Spa ClassicSpa Classic vond plaats van 13 t/m 15 mei. Het stond al langer op mijn wensenlijstje en het was een geweldig evenement met zeer interessante sport en racewagens. Wat te denken van een enorme collectie Ford Capri's; zelfs die van Jochem Mass (en nog steeds in zijn bezit) deed mee en hij rijdt zelf met deze wagen tijdens Goodwood Revival in september a.s. Echt indrukwekkend was de groep C1 en C2 racewagens die ik slechts eenmaal heb zien rijden tijdens de Historisch Gran Prix Zandvoort van 2014.

Lees meer