• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2016

Evaluatie: Classic Days Schloss Dyck Jüchen(D)

Lotus CortinaAfgelopen weekend was het feest in het Duitse plaatsje Jüchen bij Schloss Dyck. Een beetje hetzelfde idee als het Goodwood festival of Speed in Engeland waar ook rond het kasteel een gigantisch auto evenement met honderden auto's en duizenden bezoekers zich afspeelt. Heel veel klassiekers die je normaal niet op de weg ziet en hier op aanraak afstand staan. Je kan met de eigenaar praten maar je kan de auto ook horen (en ruiken) als ze op het circuit rijden. 

Lees meer

Evaluatie: Maarten Memorial 2016

Maarten Memorial 2016Op 4 augustus was dit jaar het jaarlijkse evenement "Maarten Memorial". Oorspronkelijk gestart vanuit de Lotus community door de vrienden van Maarten van Sten en nu uitgegroeid naar een evenement met veel Lotus en wat andere stoere merken. Het doel van de dag is om mensen met kanker en verzorgende een heerlijke dag te bezorgen en even te vergeten dat ze ziek zijn. Daarnaast wordt er geld ingezameld dat in z'n geheel gaan naar de Daniel den Hoed kliniek. Daar is nu zelfs een Maarten van Sten laboratorium en wordt baanbrekend onderzoek verricht.

Het was weer een geweldige dag waarbij diverse Lotus Club Holland leden aanwezig waren. Het uiteindelijke bedrag was bijna € 94.000 maar ze houden de site nog even open om er € 100.000 van te maken. Doneer dus nog via deze link

Evaluatie: Nationaal Oldtimer Festival

Nationaal Oldtimer FestivalDe Lotus paddock op Circuit Park Zandvoort tijdens het Nationaal Oldtimer Festival was ongekend vol met een fantastische diversiteit aan Lotus sportwagens en derivaten. Aan de kust was het weer geweldig en de bewolking vormde een mooi decor voor al die fraaie auto's en vrolijke mensen.

De LCH-tent was een niet te missen blikvanger en trok ook deze keer weer veel bezoekers. Er was veel te zien en te beleven door de vele merken die vertegenwoordigd waren en de races vormden een mooie en vaak boeiende afwisseling.

Lees meer

Evaluatie: Van der Kooi Sportscars - 40-jarig bestaan - 30 juli

Joke en Willem van der KooiVandaag werd in Houten het 40-jarige bestaan van van der Kooi Sportscars gevierd. Het was gezellig druk en er was veel moois te zien. De familie van der Kooi had het weer keurig geregeld met een professionele barbecue, live muziek en lekker drankjes en een bier tap. Daarnaast werden er hapjes geserveerd. Buiten stonden vele Elise en werd er veel informatie uitgewisseld over de diverse verschillende modellen. Het was erg gezellig. Lotus Club Holland heeft namens de leden een mooi bloemstuk aangeboden. Rond 4 uur stonden er vele bloemstukken in de showroom en was de drankkast ook weer goed gevuld. Bedankt voor de goed verzorgde dag.

Evaluatie: Spa Summer Classic

Spa Summer ClassicsAfgelopen weekend werd op het natte circuit van Spa-Francorchamps de jaarlijkse Spa Summer Classic verreden.

De Spa Summer Classic wordt door dezelfde organisator georganiseerd als de Spa Six Hours en legt de nadruk meer op youngtimers dan op oldtimers.

De deelnemersvelden van de verschillende races waren heel divers, waaronder ook Neerlands fabricaat in de vorm van een Volvo 360 en zelfs 2 trabantjes. En er zaten aardig wat Lotussen tussen al het andere moois.

Tussen de Lotussen zaten verschillende Elans, Sevens, Elise S1 en een Sunbeam. Verrassend was de deelname van een Lotus Esprit uit 1981. En hij ging niet eens kapot halverwege de race. Sterker nog hij won zelfs de eerste race. Een beetje flauw natuurlijk, maar een racende Guigiaro Esprit is vrij zeldzaam. Volgens een van de monteurs racen er maar vier, waarvan een aantal in Amerika.

Lees meer