• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2016

Evaluatie: Prodrive Skills and Technique training 13 november

De enige zonder dakOp de kletsnatte ochtend van 13 november 2016 werden de 14 enthousiaste Lotus-berijders die zich opgegeven hadden voor deze training verwelkomd door Michael Koel en Dennis Lippens van Prodrive. Zo werd mij verteld, ik was er pas tijdens de middag om foto’s te maken van de slalom en tijdens het rijden van de ideale lijnen.

Het ochtendprogramma begon met een uitleg over rijtechniek en rijstijl. Daarna werd het eerste praktische deel verzorgd op het terrein van de RDW, waar Prodrive een speciaal geprepareerde baan heeft: remproeven, driften en slippen, kortom je auto beter leren kennen. Na de lunch stond de slalom op het programma en kon ik nog een paar mooie plaatjes schieten, terwijl de regen neerdaalde.

Lees meer

Evaluatie: Lotus Winterfair

Lotus Winter FairDe 3e editie van de Lotus Winter Fair moest even op gang komen maar rond de middag werd het behoorlijk druk zowel in de werkplaats met de prominent gestalde Europa's, de magazijnruimte met de vele marktkramen en in de showroom rond alle schitterende sportwagens.

De standhouders waren allen tevreden over de bezoekers en er is aardig wat verkocht. De catering was weer fantastisch door Van der Kooi met deze keer een heuse espressobar met een barista die heerlijk koffie schonk. Willem had zijn bakplaat gevuld met kippenvleugeltjes, gehaktballen en sateetjes die samen met de satésaus en het stokbrood gretig aftrek vonden. Van der Kooi had voor goed belegde broodjes en twee soorten soep gezorgd maar ook frisdranken waren te verkrijgen. De dames brachten persoonlijk de belegde broodjes naar de standhouders die zo hun tafel niet hoefden te verlaten.

Lees meer

Evaluatie: British Race Festival - 1&2 oktober

British Race FestivalUPDATE: foto's nu ook online.

Wat was het nat en koud vandaag, vooral in de middag. Maar er waren heel wat leden naar dit evenement gekomen die met de gratis Club Ticket naar binnen konden komen. Een aantal leden hadden zich ingeschreven voor het vrij rijden. Op zondag kon dat in de ochtend en in de middag. In de ochtend was de baan weer een beetje droog na een natte nacht maar desondanks was het circuit op een aantal plaatsen gevaarlijk glad.

Lees meer

Evaluatie: najaarsrit 25 september

Prachtige omgeving Het was weer een topdag. Meer dan 40 auto's die zich verzamelde in Penningsveer. Nooit van gehoord maar prachtig gelegen dicht bij Haarlem. Een gezellige startlocatie waar heerlijke zelfgebakken appeltaart door iedereen graag gegeten werd. Een paar leden kozen voor een heerlijk plekje in de zon. Na betaling kreeg iedereen het routeboek en begon de zoektocht naar de lunchlocatie. Een werkelijke prachtige route door de polders, over dijkjes, langs de koeien en prachtige plaatsjes.

Lees meer

Evaluatie: Slalom 17 september

Slalom winnaar Gaston van LeeuwenHet was vandaag weer een feestje voor 18 leden die meededen aan de slalom op een parkeerplaats van Circuit Zandvoort.

Jan-Bart had in de ochtend een 4-tal oefening uitgezet waarmee je rijvaardigheid kon testen/verbeteren. In de middag kwamen deze componenten terug is een serieuze slalom. Na een snelle start op een redelijk recht stuk moest je goed remmen voor een scherpe bocht. Daarna een fictieve rotonde, dan een grote bocht en flink gassen naar een volgende rotonde die tegen de klok in genomen moest worden. Daarna de heuvel af en via een scherpe slalom naar een haakse finish.

Lees meer