• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2017
  • Evenementen 2015

Evaluatie: Slalom workshop - 5 september

slalom seven pylonenDe slalom op 5 september was weer een groot succes. Er waren veel deelnemers en het weer was goed genoeg om te slalommen.

Jan-Bart had alles weer keurig geregeld en een Seven vol met pylonen om de slalom uit te zetten, krijtjes, stopwatches maar vooral koffie/thee en genoeg eten en drinken om de slalommers ook even tussen de starts een beetje energie te geven.

Lees meer

Evaluatie: Schloss Dyck

Schloss DyckHet evenement van Schloss Dyck, het Duitse Goodwood, was weer een succes.

Dankzij de coordinatie van Victor konden de leden een mooie plek vinden voor hun Lotus. Een uitgebreid verslag komt in Lotus Letters.

Op de site kan je al genieten van de foto's die geplaatst zijn in de galerij.

 

 

 

Evaluatie: Waalwijk 28 juni 2015

Waalwijk 28 6 2015De British Autojumble in Park Lido te Waalwijk is echt een ontmoetingsmoment voor Lotus liefhebbers geworden waarbij de entourage van het park en de vele Engelse automerken aan bijdragen. De toename van steeds meer klassieker evenementen maakt kiezen soms moeilijk maar de jaarlijkse British Autojumble met de prominent zichtbare LCH tent is een niet te missen locatie ook voor niet Lotus-rijders. Willem van der Meijden en Ronald Ringma zijn echte gastheren die al vroeg- op pad gaan om ons te ontvangen met koffie, frisdranken, koeken en broodjes voor de lunch, zelf comfortabele kampeerstoelen ontbreken niet en die gast vrijheid wordt vaak ook aan passanten geboden wat meer dan eens leidt tot nieuwe leden.

Lees meer

Evaluatie: PubMeet bij Elise Shop

Elise ShopPubMeet 2015 06 13 DSC1053De Elise-Shop van Yvo Tuk werd een jaar geleden geopend op het nieuwe adres in Waddinxveen. Dat was reden voor een feestje en de maandelijkse Pub Meet deze keer niet bij Van Sten werd gehouden maar in Waddinxveen. Ondanks de belofte dat het een zonnige maar wat frissere dag zou worden begon de dag bewolkt, fris en winderig. Dat weerhield de enthousiastelingen niet naar de Elise-Shop te rijden.

De hele dag kwamen er al met al veel mensen op af en ook uit België. Naast de vele Elises als altijd waren er ditmaal ongekend veel Opel Speedsters; volgens Jan van der Kooi is de Speedster meer Lotus is dan je zo op het oog zou denken ook vergeleken met de Elise. De ontvangst was feestelijk al vond ik het apart dat de tafeltjes waren opgemaakt met schaaltjes ui-ringen maar geen koffie!? Die uien bleken voor de broodjes die tijdens de lunch werden geserveerd en de koffie stond boven in een gezellig kantoor annex ontvangstruimte op de 1e verdieping.

Lees meer

Evaluatie: PubMeet Elise 20 jaar

Elise 20 jaarDe maandelijkse Pub Meet was deze keer gewijd aan 20 jaar Elise, gebouwd door Bugatti toen deze nog eigenaar was van Lotus en een team creatieve auto-ontwerpers. Dat was voor Jan van der Kooi voldoende aanleiding om eens flink uit te pakken.

De opkomst was geweldig en de aanblik van zoveel Elises en een Opel Speedster (volgens Jan misschien nog wel meer Lotus dan wij beseffen) demonstreert dat Lotus vooral dankzij dit model nog steeds bestaat. In de topjaren werden er wel 30 of meer per jaar in Nederland verkocht. De BPM heeft zeker volgens Jan directe gevolgen gehad op de aanzienlijk hogere prijs en de terugval van de verkopen, maar met de introductie van de Elise S3 lijkt er een kentering te zijn.

Lees meer