• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2015

Evaluatie: Voorjaarsrit Limburg 17 mei [UPDATE]

Karin en Sjef RompenWe hebben niet eerder zo'n grote opkomst gehad dat we zelfs genoodzaakt waren om de inschrijfmogelijkheid eerder te sluiten. Met ruim 30 auto's en 64 deelnemers was dit een geweldig groot evenement en een groot eerbetoon aan Sjef en Karin Rompen. De bijna vrijwillige aanmelding om een rit uit te zetten in Limburg pakte we als bestuur met open armen aan. Het uitzetten van een rit kost erg veel tijd en je moet de omgeving kennen om de juiste wegen te vinden. 

Dat Sjef en Karin de weg wel kennen in hun geliefde Limburg blijkt wel uit de heerlijke rit die we hebben gehad. Na ontvangst in een kasteel met koffie en natuurlijk vlaai werd de rit ingezet. Kleine plaatsjes, smalle wegen weidse uitzichten wisselde zich af tussen de immense stroom wielrenners. Ja, ook wielrenners weten dat het goed vertoeven is in Limburg.

Lees meer

Evaluatie: RAI

RAI van der KooiDe RAI heeft een aantal jaren niet meer plaatsgevonden en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen of de nieuwe opzet wel het gewenste publiek zouden aantrekken. Ik was er al vele keren niet meer geweest omdat de RAI mij niet aansprak. Zeker nu Van der Kooi alsnog besloot op de RAI zich te presenteren met een eigen stand was dat voldoende aanleiding om maar weer eens te gaan. De gevarieerde opzet bood veel om het iedereen naar de zin te maken. Bij binnenkomst werd je getrakteerd op de spectaculaire F1 Mercedes en Red Bull racewagens.

Lees meer

Evaluatie: Koningsrit Sevens

Koningsrit SevensOp zondag 19 april was Van der Kooi Sportscars de locatie voor een ongekend grote verzameling Sevens en alle derivaten die er inmiddels bestaan zoals Westfield, Caterham, DAX, Donkervoort. Ik heb niet precies geteld maar op een gegeven moment moeten er wel 40 à 50 'Sevens' gestaan hebben. Het was een drukte van belang en ook uit België waren rijders op dit evenement afgekomen. Het konvooi trok ook belangstelling onder Lotus-rijders en andere autoliefhebbers. De familie Van der Kooi had op speciaal verzoek hun vestiging open gesteld en voorzag alle bezoekers van gebak, koffie of thee. Toen rond 12.00 uur de deelnemers op pad waren voor hun Koningsrit reisde de familie Van der Kooi snel naar de RAI. Wellicht dat we later nog een fotoverslag zien van wat de 'Sevens' onderweg hebben meegemaakt.

Foto's staan in de galerij

Evaluatie: British Cars and Lifestyle

British Cars and LifestyleWe kijken terug op een zeer geslaagde British Cars & Lifestyle. Het was voor de bezoekers even zoeken naar de Lotus Club stand, maar dat gaf niets. Een Lotus vind je immers ook niet op elke hoek van de straat, daar mag je best wat moeite voor doen!

Op de stand stond een selectie uit het veelzijdige Lotus-gamma door de jaren heen: van een 1965 Seven S2, via een Elan M100 S2 tot een 2005 Exige S2 Supercharged. Het was lekker druk en we hebben tientallen mensen kunnen informeren over ons merk en de club. Daarbij hebben we een mooi aantal nieuwe leden kunnen inschrijven.  

Ook degenen die al lid zijn, wisten ons in flinke aantallen te vinden. En niet onbelangrijk: ons nieuwe koffiezetapparaat heeft zijn vuurdoop gehad!

Foto's van Henri in de galerij.

Evaluatie: Ledenvergadering 25 januari

Op 25 januari is het bestuur en een goede afvaarding van de leden bijeengeweest in Restaurant "Kraantje Lek". Dit restaurant is voor veel van de oude leden een bekende plek. De vergadering werd door onze voorzitter Olav Glasius geopend met het herdenken van de drie leden die dit jaar zijn overleden. Daarna gaf de voorzitter een bloemlezing over zijn 20 jaar als voorzitter van de Lotus Club en kregen alle bestuursleden de kans om te rapporteren over hun verantwoordelijkheden voor de club.

Jan-Bart kon weer een paar mensen in het zonnetje zetten voor hun speciale verdiensten voor de club. Uiteindelijk aan het einde van de vergadering werden Theun en Olav in het zonnetje gezet voor hun verdiensten voor de club. Olav werd door de leden unaniem verheven tot ere-lid. Theun kreeg een mooi boek. Theun blijft overigens werkzaam voor de club en zal het register voor auto's bijhouden.

Na afloop bleven diverse leden bij het diner en was het erg gezellig aan de tafels. Een uitgebreid verslag komt in Lotus Letters. Natuurlijk kan je hier binnenkort de foto's van onze vaste fotograag Henri van Gelder verwachten. Henri werd deze avond 3 maal in het zonnetje gezet voor alle verdiensten die hij vrijwillig voor de club verricht.

Het nieuwe bestuur bestaat nu uit:

  • Willem van der Meijden: voorzitter en evenementen coordinator
  • Ronald Ringma: vice-voorzitter en secretaris
  • Jan-Bart Broertjes: redactie voor Lotus Letters
  • Ruud de Ridder: webmaster (en vrijwilliger voor het uitzetten van ritten)
  • Andre de Groot: ledenadministratie en penningmeester

De foto's (van Henri) staan in de galerij.