• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2015

Evaluatie: Winterfair 2015

Winterfair 7 11 2015De 2e editie van de Lotus Winterfair bij Van der Kooi Sportscars op zaterdag 7 november in Houten werd weer goed bezocht. Wat later op de ochtend werd het gaandeweg drukker en de ook druk bezochte modeltreinen beurs in het complex ernaast leverde en passant geïnteresseerde bezoekers op.

Het aantal Lotussen rond Van der Kooi en in het pand was indrukwekkend en heeft zeker bijgedragen aan de goede sfeer en gezelligheid. Er waren ook de nodige bekende Belgische Lotus-vrienden naar Houten getrokken wat over en weer op prijs werd gesteld.

Lees meer

Evaluatie: British Race Festival

British Race FestivalMet schitterend najaarsweer in het vooruitzicht moest het wel het British Race Festival wel gaan slagen. We hadden een prime locatie toegewezen gekregen op de kop van het parkeerterrein als je door de tunnel kwam, een prominentere locatie was niet denkbaar. Op zaterdag was de opkomst nog gering met misschien acht Lotussen en wat Caterhams en Donkervoorts. Toen de Lotus-tent wat later op de dag was neergezet waren intussen al weer veel bezoekers naar huis. Willem van der Meijden bivakkeerde in zijn camper om op zondag de vroege vogels op te vangen met koffie en koeken.

Foto: luckymotionTV

Lees meer

Evaluatie: najaarsrit

Startpunt Fort Altena - najaarsritVandaag 27/9 hebben 37 auto's en 67 mensen meegereden tijdens de najaarsrit. Een rit langs de Waal van Fort Altena naar Slot Doddendael en dan aan de andere kant van de Waal naar Fort Vuren. Op Fort Altena werden we met open armen ontvangen en mochten de auto's op de binnenplaats bij elkaar geparkeerd worden. Het was erg vol dus elk gaatje moest benut worden. Binnen stond heerlijk gebak en koffie/thee en kregen we een goede verzorging van de gastdames.

Rond 13:00 kwamen de auto's aan in Slot Doddendael een prachtige locatie in Ewijk. De lunch viel echter heel erg tegen. Normaal zijn we gewend dat er een uitgebreide lunch is maar nu was voor eenzelfde bedrag het erg karig en was er voor enkele leden helemaal geen lunch meer. Onze excuses hiervoor, we hadden dit niet verwacht.

Lees meer

Evaluatie: Brands Hatch

Brands HatchDe tweede keer dat ik naar het Lotus Festival op Brands Hatch (15 en 16/8) ben geweest, deze keer samen met Hans Mulder in zijn fraaie French Blue Elan M100. Het was weer een bijzonder sfeervol en gezellig evenement wat zijn intieme karakter ontleent aan allereerst de vriendelijke Engelsen maar ook aan de ligging van het circuit. Op veel centrale plaatsen kijk je zo op meerdere bochten van het circuit  en kun je de races goed volgen. Met de Ferry vanuit Duinkerken naar Dover ben je in zo'n anderhalf uur al in Brands Hatch, maar op de heenweg hebben we de ferry Hoek van Holland - Harwich genomen om er nog een paar extra dagen in oost Engeland aan vast te knopen.

Lees meer

Spa Six Hours [update]

Spa Six Hours - Clive ChapmanAfgelopen weekend (20/9) was weer Spa Six Hours. Dit jaar reden er weer een hele hoop Lotus mee, natuurlijk een aantal Elevens, maar ook een hele serie Elan's. Verder reed de Lotus 79 van Mario Andretti mee.

Ook nog even met Clive Chapman gesproken die mij vertelde dat ze problemen met de type 18 hadden (it missfires) zei hij. Heb die dan ook niet zien rijden. Ik laat het aan de kenners over alle verschillende types op mijn foto's te herkennen. Dit evenement is een echte aanrader. Helaas was dit jaar op zaterdag het weer niet geweldig. Net toen de koningsklasse (F1 wagens uit de zeventiger en tachtiger jaren) klaar stonden voor de start begon het te regenen. Daarom kwam het hele veld achter de pacecar aan de pits in om banden te wisselen. Maar het was toch een mooie dag!

Foto's van victor in deze galerij en de foto's van Stefan in deze galerij.