• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Start

Evaluatie: Winter Fair 2015

Winterfair 7 11 2015De 2e editie van de Lotus Winterfair bij Van der Kooi Sportscars op zaterdag 7 november in Houten werd weer goed bezocht. Wat later op de ochtend werd het gaandeweg drukker en de ook druk bezochte modeltreinen beurs in het complex ernaast leverde en passant geïnteresseerde bezoekers op.

Het aantal Lotussen rond Van der Kooi en in het pand was indrukwekkend en heeft zeker bijgedragen aan de goede sfeer en gezelligheid. Er waren ook de nodige bekende Belgische Lotus-vrienden naar Houten getrokken wat over en weer op prijs werd gesteld.

Lees meer

Evaluatie: British Race Festival

British Race FestivalMet schitterend najaarsweer in het vooruitzicht moest het wel het British Race Festival wel gaan slagen. We hadden een prime locatie toegewezen gekregen op de kop van het parkeerterrein als je door de tunnel kwam, een prominentere locatie was niet denkbaar. Op zaterdag was de opkomst nog gering met misschien acht Lotussen en wat Caterhams en Donkervoorts. Toen de Lotus-tent wat later op de dag was neergezet waren intussen al weer veel bezoekers naar huis. Willem van der Meijden bivakkeerde in zijn camper om op zondag de vroege vogels op te vangen met koffie en koeken.

Foto: luckymotionTV

Lees meer

Evaluatie: najaarsrit

Startpunt Fort Altena - najaarsritVandaag 27/9 hebben 37 auto's en 67 mensen meegereden tijdens de najaarsrit. Een rit langs de Waal van Fort Altena naar Slot Doddendael en dan aan de andere kant van de Waal naar Fort Vuren. Op Fort Altena werden we met open armen ontvangen en mochten de auto's op de binnenplaats bij elkaar geparkeerd worden. Het was erg vol dus elk gaatje moest benut worden. Binnen stond heerlijk gebak en koffie/thee en kregen we een goede verzorging van de gastdames.

Rond 13:00 kwamen de auto's aan in Slot Doddendael een prachtige locatie in Ewijk. De lunch viel echter heel erg tegen. Normaal zijn we gewend dat er een uitgebreide lunch is maar nu was voor eenzelfde bedrag het erg karig en was er voor enkele leden helemaal geen lunch meer. Onze excuses hiervoor, we hadden dit niet verwacht.

Lees meer

Evaluatie: Brands Hatch

Brands HatchDe tweede keer dat ik naar het Lotus Festival op Brands Hatch (15 en 16/8) ben geweest, deze keer samen met Hans Mulder in zijn fraaie French Blue Elan M100. Het was weer een bijzonder sfeervol en gezellig evenement wat zijn intieme karakter ontleent aan allereerst de vriendelijke Engelsen maar ook aan de ligging van het circuit. Op veel centrale plaatsen kijk je zo op meerdere bochten van het circuit  en kun je de races goed volgen. Met de Ferry vanuit Duinkerken naar Dover ben je in zo'n anderhalf uur al in Brands Hatch, maar op de heenweg hebben we de ferry Hoek van Holland - Harwich genomen om er nog een paar extra dagen in oost Engeland aan vast te knopen.

Lees meer

Spa Six Hours [update]

Spa Six Hours - Clive ChapmanAfgelopen weekend (20/9) was weer Spa Six Hours. Dit jaar reden er weer een hele hoop Lotus mee, natuurlijk een aantal Elevens, maar ook een hele serie Elan's. Verder reed de Lotus 79 van Mario Andretti mee.

Ook nog even met Clive Chapman gesproken die mij vertelde dat ze problemen met de type 18 hadden (it missfires) zei hij. Heb die dan ook niet zien rijden. Ik laat het aan de kenners over alle verschillende types op mijn foto's te herkennen. Dit evenement is een echte aanrader. Helaas was dit jaar op zaterdag het weer niet geweldig. Net toen de koningsklasse (F1 wagens uit de zeventiger en tachtiger jaren) klaar stonden voor de start begon het te regenen. Daarom kwam het hele veld achter de pacecar aan de pits in om banden te wisselen. Maar het was toch een mooie dag!

Foto's van victor in deze galerij en de foto's van Stefan in deze galerij.

Evaluatie: Schloss Dyck

Schloss DyckHet evenement van Schloss Dyck, het Duitse Goodwood, was weer een succes.

Dankzij de coordinatie van Victor konden de leden een mooie plek vinden voor hun Lotus. Een uitgebreid verslag komt in Lotus Letters.

Op de site kan je al genieten van de foto's die geplaatst zijn in de galerij.

 

 

 

Evaluatie: PubMeet bij Elise Shop

Elise ShopPubMeet 2015 06 13 DSC1053De Elise-Shop van Yvo Tuk werd een jaar geleden geopend op het nieuwe adres in Waddinxveen. Dat was reden voor een feestje en de maandelijkse Pub Meet deze keer niet bij Van Sten werd gehouden maar in Waddinxveen. Ondanks de belofte dat het een zonnige maar wat frissere dag zou worden begon de dag bewolkt, fris en winderig. Dat weerhield de enthousiastelingen niet naar de Elise-Shop te rijden.

De hele dag kwamen er al met al veel mensen op af en ook uit België. Naast de vele Elises als altijd waren er ditmaal ongekend veel Opel Speedsters; volgens Jan van der Kooi is de Speedster meer Lotus is dan je zo op het oog zou denken ook vergeleken met de Elise. De ontvangst was feestelijk al vond ik het apart dat de tafeltjes waren opgemaakt met schaaltjes ui-ringen maar geen koffie!? Die uien bleken voor de broodjes die tijdens de lunch werden geserveerd en de koffie stond boven in een gezellig kantoor annex ontvangstruimte op de 1e verdieping.

Lees meer

Evaluatie: Slalom workshop - 5 september

slalom seven pylonenDe slalom op 5 september was weer een groot succes. Er waren veel deelnemers en het weer was goed genoeg om te slalommen.

Jan-Bart had alles weer keurig geregeld en een Seven vol met pylonen om de slalom uit te zetten, krijtjes, stopwatches maar vooral koffie/thee en genoeg eten en drinken om de slalommers ook even tussen de starts een beetje energie te geven.

Lees meer

Evaluatie: Waalwijk 28 juni 2015

Waalwijk 28 6 2015De British Autojumble in Park Lido te Waalwijk is echt een ontmoetingsmoment voor Lotus liefhebbers geworden waarbij de entourage van het park en de vele Engelse automerken aan bijdragen. De toename van steeds meer klassieker evenementen maakt kiezen soms moeilijk maar de jaarlijkse British Autojumble met de prominent zichtbare LCH tent is een niet te missen locatie ook voor niet Lotus-rijders. Willem van der Meijden en Ronald Ringma zijn echte gastheren die al vroeg- op pad gaan om ons te ontvangen met koffie, frisdranken, koeken en broodjes voor de lunch, zelf comfortabele kampeerstoelen ontbreken niet en die gast vrijheid wordt vaak ook aan passanten geboden wat meer dan eens leidt tot nieuwe leden.

Lees meer

Evaluatie: PubMeet Elise 20 jaar

Elise 20 jaarDe maandelijkse Pub Meet was deze keer gewijd aan 20 jaar Elise, gebouwd door Bugatti toen deze nog eigenaar was van Lotus en een team creatieve auto-ontwerpers. Dat was voor Jan van der Kooi voldoende aanleiding om eens flink uit te pakken.

De opkomst was geweldig en de aanblik van zoveel Elises en een Opel Speedster (volgens Jan misschien nog wel meer Lotus dan wij beseffen) demonstreert dat Lotus vooral dankzij dit model nog steeds bestaat. In de topjaren werden er wel 30 of meer per jaar in Nederland verkocht. De BPM heeft zeker volgens Jan directe gevolgen gehad op de aanzienlijk hogere prijs en de terugval van de verkopen, maar met de introductie van de Elise S3 lijkt er een kentering te zijn.

Lees meer

  • 1
  • 2