• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2014

Van der Kooi Plaquette Lotus Club Holland

Plaquette Lotus Club HollandBij zo'n grootse opening van het nieuwe pand van "Van der Kooi Sportscars" hoort ook een kadootje van de Lotus Club. Daarom heeft het bestuur besloten om namens de leden een plaquette kado te doen.

Kantoor Jan - LCH Plaquette

Het is een zeer mooie plaquette geworden en die nu ook nog eens een mooi plek heeft gekregen. Jan heeft hem naast de deur van zijn kantoor opgehangen en is zeer trots op dit kado.

We wensen "Van de Kooi Sportcars"nogmaals geluk met hun nieuwe filliaal waar de Lotus zeer goed tot zijn recht komt in de mooie showroom en garage.

Evaluatie: NOF 10 augustus

National Oldtimer Festival Het NOF op Circuit Park Zandvoort heeft traditioneel vaak mooi weer maar deze keer was het zwaar bewolkt en viel de regen met bakken naar beneden. Het late bericht dat de LCH-tent toch ook deze keer zou worden opgezet heeft een aantal leden naar het circuit gelokt maar de opkomst was veel geringer dan anders. Het rondje vrij rijden dat toch een lokkertje moet zijn bracht samen met de Seven Club slechts 15 auto's totaal op de baan. Degenen die daaraan meededen hebben zeker genoten.

Mooi dat weer 2 Eleven replica's acte de présance gaven, dat was ook voor het publiek heel aantrekkelijk. Frans Bakker had voor de gelegenheid zijn oranje Koni overall aangetrokken en dat in combinatie met zijn retro helm en racebril in de zwarte Eleven maakte hem een gewild fotogeniek object. Ook de BRG Eleven met de rappe Escort motor trok de nodige belangstelling. Leuk dat er naast de Elises, Exiges, een Europa S1, een Esprit Turbo, en een Elan M100 ook een Lotus Omega was.

Willem en Ronald hadden als altijd koffie, koeken en broodjes voor de lunch. De lang blijvers verscholen zich uiteindelijk in de camper van Willem. De bestuurders van de LCH achter het stuur zittend is een tafereel dat we maar zelden zien. De stemming heeft niet geleden onder de regen en velen vonden het leuk elkaar weer even gesproken te hebben.

Meer foto's van deze gezellige dag in de galerij.

European GT4 series Zandvoort

DSC1105Europ GT4-CPZ 7--2014Cor Euser heeft onlangs succesvol (zonder 2e rijder) gereden met zijn Lotus Evora GT4 op de Nürnburgring en op Zolder in de DSC-klasse waardoor hij bovenaan staat in zijn klasse. Op Spa-Francorchamps had Euser de ervaren Luc de Cock als co-rijder. Voor deelname aan de European GT4 series op Zandvoort vond hij op het laatste moment de Spaanse AM-coureur Marcos Vivian die normaliter een Ginetta rijdt. Ook Fabian Lauda was er weer bij met zijn witte Lotus Evora GT4 dus genoeg reden om zondag 7 juli alsnog naar Zandvoort te rijden om de hoofdrace te zien. Ondanks de zware bewolking bleef het droog tot net voor het einde van de race zodat niemand naar binnen ging voor een bandenwissel.

Lees meer

Evaluatie: Waalwijk 29 juni

Waalwijk 29-6-2014Code geel en Nederland-Mexico zijn wellicht de oorzaak van de geringe opkomst naar de British Auto Jumble in Park Lido te Waalwijk afgelopen zondag. Met het dak dicht ging ik op weg naar Waalwijk en ja hoor een flinke regenbui ter hoogte van Den Bosch maar daarna werd het droog en werd het gaandeweg ook warmer. Willem en Ronald hadden al vroeg de LCH-tent staan en er was koffie en thee, maar er waren ook oranje soezen om het NL-gevoel aan te zetten, gegarneerd met stroopwafels en eierkoeken. Tegen 12.00 uur waren er nog maar weinig leden maar het begon toch wat drukker te worden. Even later kwam er weer een fikse bui en was het park een kleurrijk geheel met een bonte mix van paraplu's. Het leuke van regen is dat mensen dan begerig naar die fraaie LCH-tent kijken.

Lees meer

Evaluatie: Voorjaarsrit 18 mei

Winnaar 2e prijsDe voorjaarsrit startte in Lage Zwaluwe en eindigde aan het water in Brielle. Het is de kunst van Ruud, Annemieke en Willem en André om deze rit zo te plannen dat we onwaarschijnlijk fraai zomerweer hadden. Waar het maar kon ging het dak eraf of werd deze neer gevouwen. Slingerend door een prachtig rivierenlandschap langs het Haringvliet, afgewisseld met idyllische dorpjes zochten we onze weg. De routebeschrijving met listige opdrachten en vragen heeft menig een op het verkeerde been gezet. De lunch bij de Chinees met de ons aansprekende naam Lotus had een royale parkeerplaats bij het bord afhalen. Hoeveel mensen geprobeerd hebben een Lotus op te halen is niet bekend maar er waren genoeg hongerende blikken.

Bij Automuseum de Rijke werden we verrast met een enorme collectie Ford personen en vrachtwagens maar ook een groot aantal Amerikanen w.o. Dodge, Packard, Chevrolet etc. Verder bromfietsen, accessoires, uithangborden en zelfs stepjes. De opdracht in het museum was niet eenvoudig maar na enig zoeken was alles op te lossen. Het eindpunt was in Brielle bij 'De Meiden' waar wij hoopvol naar uitkeken om ons te laven. En inderdaad de meiden waren er om ons van een drankje en een hapje te voorzien.

Lees meer