• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2014

Evaluatie: 1e Pub Meet Houten

De 1e Lotus Club Meet bij Van der Kooi viel samen met de drukste NAMAC-beurs van het jaar waar automodelverzamelaars massaal naar toekomen. Parkeren is dan schier onmogelijk of illegaal maar gelukkig was de Lotus Club Meet van 14.00 uur tot 16.00 uur zodat er al veel NAMAC-bezoekers waren vertrokken. Er was een bescheiden maar wel gezellige opkomst en de Lotus sportwagens voor de deur trokken ook andere bezoekers naar binnen. Het jonge racetalent Huub Delnoij was met zijn vader als animator en sponsor naar Houten gekomen om te vertellen over het eerste jaar race ervaring met de Lotus Exige, voorheen eigendom van Evert Bosman.

Lees meer

Evaluatie: LCH Winterfair en M100 viering

DSC7931-Winterfair 8-11-2014De LCH Winterfair vond zaterdag 8 november plaats bij Van der Kooi Sportscars in Houten met een bijna net zo stralende dag als de zaterdag ervoor. De opkomst was overweldigend met naar schatting meer dan 200 bezoekers waaronder Trevor Buesnel met echtgenote en zijn bijzonder fraaie Elan M100 uit 1992 in maroon/silver die in Nederland nog nooit is gezien.

Er was nog een andere Engelsman maar ook twee Belgen terwijl veel bekende en nieuwe gezichten aanwezig waren waaronder net beginnende M100 eigenaren. Bijzondere vermelding verdient Charles van Os met zijn vrouw en de twee trouwen honden die met zijn unieke M100 was gekomen. Hij kocht als 1e in Nederland in 1990 een gele Elan M100 die hij nog steeds bezit en die verkeert in nieuwstaat. Met door Jan van der Kooi beschikbaar gestelde HF nummerplaten kon hij zijn Elan verantwoord van stal halen om naar Houten te rijden. Zijn fraaie Elan kreeg een ereplaats naast de exclusieve M200 concept car van Olav Glazius, beide auto's in musterd yellow wat het geheel nog meer allure gaf.

Lees meer

Spa Six Hours 2014

SPA 2014In het weekend van 20 en 21 september vond opnieuw de Spa Six Hours plaats. Een weekend volgepakt met historische autoraces. Races, waarbij ook de nodige Lotussen met succes aan deelnamen. In de verschillende races en verschillende klassen werden de nodige overwinningen en podiumplaatsen behaald.

Een flinke plensbui aan het begin van de Six Hours zorgde voor heel wat spektakel. Een lange tijd natte baan zorgde voor de nodige safetycarsituaties en de nodige uitvallers.
De eerste 4 plaatsen gingen alle naar een Ford GT40. Beste Lotus was een Elan 26R op een 7e plaats algemeen, maar wel 1e in zijn klasse.

Het foto verslag van Stefan is terug te vinden in de galerij.

Evaluatie: Najaarsrit Friesland [UPDATE]

DSC 1685Wat een dag weer. Een heerlijk ontvangst, een lekkere lunch en een fijn afscheid. Maar het gaat natuurlijk om de rit en die was meer dan mooi. Van een glooiend landschap reed je zo op een dijk en keek je uit over het mooie Ijselmeer. Leuke smalle slinger wegen en prachtige plaatsjes. Bauke had echt zijn best gedaan om zijn Friesland te laten zien aan de andere LCH leden. Naast LCH leden reden ook een paar nog-niet-leden mee en die hebben ook genoten. Waarschijnlijk tijd om lid te worden !!.

De Lotus garage van Bauke werd door iedereen bezocht. De diverse auto's werden gekeurd en beoordeeld. De twee 340's kregen een ere plaatsje voor de deur.

Vanuit de garage werd het laatste stukje langs de vader van Bauke (was bezig om iedereen via een Drome op de foto te zetten) gereden naar de eindbestemming.

De foto's staan al online in de galerij.

De uitslag heeft even op zich moeten laten wachten want daar ging het helaas verkeerd. In eerste instantie was er een dubbel derde plaats. Later bleek dat het formulier van de familie Kok niet goed was meegerekend. De uitslag is geworden:

  1. Jan en Herma van Vliet
  2. Marco en Rowan Kok
    Tom en Susanne Akerboom
  3. Benny van Maurik en Bianca Rademacher
    Edwin Damen en Michiel Esvelt

We zullen er voor zorgen dat de dubbele tweede en derde bekers alsnog worden toegekend aan de winnaars.

Het verslag van Jan-Paul Bourguignon is hier te vinden.

Evaluatie: Elan M100 Brands Hatch

Brands Hatch 16-8-2014Nog maar net begonnen met de organisatie van een 25-jarig jubileum voor de Elan M100 las ik dat het Lotus Festival een speciale display zou inrichten voor de viering van dit jubileum van de Lotus Elan M100. Dat was meer dan voldoende aanleiding om het weekend van 16 en 17 augustus j.l. op Brands Hatch te zijn. Het initiatief van de Belg Peter Demaret om met zoveel mogelijk M100-rijders naar Brands Hatch te rijden leverde niets op want alle ons bekende M100-bezitters hadden andere plannen of verplichtingen.

Lees meer